Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schmidt Bender
#1
Podjetje Schmidt&Bender se je na svetovnem tržišču uveljavilo z izdelki športne optike, ki s svojo kvaliteto sodijo v sam vrh trenutne ponudbe. Slednje velja tako za njihove strelne daljnoglede za lovsko uporabo kot še posebej za taktične strelne daljnoglede na trgu katerih ima Schmidt&Bender prevladujoč delež.

Zaradi ugodne rasti prodaje izdelkov ter velikih vojaških naročil Schmidt&Bender in omejenih proizvodnih kapacitet je za večino njihovih strelnih daljnogledov po naročilu (izdelki, ki jih nimamo na zalogi) čakalna doba od 8 - 15 tednov. Izjema so nekateri strelni daljnogledi za lovsko uporabo, ki so dobavljivi tudi v 2 tednih. Taktični strelni daljnogledi Police Marksman, Police Marksman II in Field Target pa se trenutno skoraj vedno izdelujejo po naročilu in dobavni roki za nekatere bolj aktualne modele so lahko zelo dolgi.

Ponudba strelnih daljnogledov Schmidt&Bender je zelo široka in trenutno obsega več kot 80 različnih modelov, ki še dodatno ponujajo več možnih konfiguracij namerilnega križa, vrednosti premika po kliku, MTC kupole, smer vrtenja kupol ter podobnih dodatkov. Zaradi več kot 500 možnih specifično konfiguriranih strelnih daljnogledov, ki jih ponuja Schmidt&Bender, imamo vedno na zalogi le nekaj njihovih najbolj prodajanih modelov. Pred naročilom se tako lahko s sporočilom na [email protected] ali klicem na 031 770 520 (15:00-21:00) prepričate ali imamo morda vaš želeni model na zalogi.

[img]https://www.optics-trade.eu/shop/media//produktansicht_3-20x50_pmii_lp_dt_mtc_550.jpg[/img]

V primeru, da vašega želenega modela nimamo na zalogi oziroma imate bolj specifične želje, pa lahko strelni daljnogled naročite preko spletne trgovine ali s sporočilom na e-pošto [email protected] ali po telefonu 031 770 520 (15:00-21:00). Ob naročilu vas bomo tudi povprašali glede dveh dodatnih možnostih, ki zaradi preglednosti nista vključeni v spletno trgovino in sicer za MTC (More Tactile Clicks – vsak 10 klik je močnejši) kupole ter smer vrtenja kupol (cv – v urni smeri, ccw – v nasprotni smeri urnega kazalca). Naročilo potrdite s plačilom 50% avansa po predračunu, preostanek pa poravnate v do treh obrokih do datuma dobave.


[img]https://www.optics-trade.eu/shop/media//produktansicht_zenith-3-12-50.png[/img]


Kljub temu, da je 15 tednov dolga čakalna doba, so vse naše dosedanje stranke zatrdile, da so strelni daljnogledi Schmidt&Bender vredni nakupa in čakanja. Naj se gre za odlične optične lastnosti ali za možnost popolnoma individualne konfiguracije strelnega daljnogleda za še tako specifične potrebe, strelni daljnogledi Schmidt&Bender se vedno izkažejo kot odlična izbira.
Odgovori
#2
V tej temi bomo objavljali novice ob prihodu strelnih daljnogledov, ki imajo sicer zelo dolge dobavne roke.

Slovar oznak je naslednji:

MTC - More tactile clicks - vsak 10 klik je močnejši kot ostali
LP - Osvetljen namerilni križ in nastavljiva paralaksa
P - Nastavljiva paralaksa
CW - clock wise rotation - smer vrtenja kupol v smeri urinega kazalca
CCW - counter clock wise rotation - smer vrtenja kupol v nasprotni smeri urinega kazalca
MRAD - kliki kupol v miliradianih - 1cm/100m
1/4 MOA - kliki kupol v 1/4 kotne minute 7mm/100m
1/8 MOA - kliki kupol v 1/8 kotne minute 3.5mm/100m
LT - Locking turrets - kupole, ki omogočajo zaklepanje položaja
ST - Single Turn - kupola z enim samim obratom
DT - Double Turn - kupola z dvema obratoma
MT - Multi Turn - kupola z več obrati in številčno oznako pozicije
FFP - First Focal Plane - križ v prvi goriščni ravnini
SFP - FSecond Focal Plane - križ v drugi goriščni ravnini

zadnja oznaka je vedno tip namerilnega križa

Trenutno imamo na zalogi naslednje:

PM II/LP 3-20x50, FFP, CW, DT, MTC, MRAD, Police - [url="http://www.optics-trade.eu/shop/si/schmidt-bender-3-20x50-pm-ii-lp-0-1-mrad.html"]http://www.optics-trade.eu/shop/si/schm ... -mrad.html[/url]
PM II/LP 3-20x50, FFP, CW, DT, MTC, MRAD, P4L - [url="http://www.optics-trade.eu/shop/si/schmidt-bender-3-20x50-pm-ii-lp-0-1-mrad.html"]http://www.optics-trade.eu/shop/si/schm ... -mrad.html[/url]
PM II/P 12-50x56, SFP, CW, MT, 1/4MOA, P4fine - [url="http://www.optics-trade.eu/shop/si/schmidt-bender-12-50x56-pm-ii-p-sfp.html"]http://www.optics-trade.eu/shop/si/schm ... p-sfp.html[/url]
Odgovori
#3
Za lažjo predstavo o izdelkih določene modele prav tako posnamemo, saj običajno video pove več kot 100 napisanih besed.

Schmidt Bender PM II/P 12-50x56 P4 fine, SFP, 1/4 cm, Multi Turn
Schmidt & Bender PM II/P 3-12x50 P3, MRAD, CW, MTC turrets, Double Turn
Schmidt & Bender Zenith 2,5-10x56 Flash Dot
Schmidt and Bender PMII LP 3-20x50 ccw, Klein, MTC, Double Turn
Schmidt & Bender Klassik Hungaria 8x56
Odgovori
#4
Pozdravljeni, sem pred nakupom ene izmed kakovostnih optik in me S&B med njimi nekako najbolj privlači.
Sedaj me pa zanima glede na to da imajo omenjeni najkrajšo garancijsko dobo (2 leti), kako je z servisom po pretečeni garanciji, in kaj sploh lahko odpove na tako kakovostni optiki.

hvala za odgovor.
Odgovori
#5
Vse živo lahko odpove tudi čisto novi  S&B, ki se je sesedel enem od naših strelecv na zadnji tekmi čez mejo
Odgovori
#6
Kako pa je lahko kej cenovno taksno popravilo? Se sploh splaca dat popravit ce ni vec v garanciji?
Odgovori
#7
Te garancije so pri švabih minimum kot ga predpisuje EU ,pa da jih kupci ne tožarijo (folk je vedno bolj pogolten odvetnikov pa preveč), a brez skrbi servisiral bodo tudi stare kose izven garancije in stroški teh servisov so ponavadi precej simbolični (stroški poštnine)v kolikor napaka ni očitna posledica ravnanja uporabnika, če gre za napako v izdelavi ali materialu bo servs zastonj tudi po 20 letih.

Recimo malce drugače vsak 'Merikanc' (kitajc pod meriškim brendom) ponuja 'doživljensko'(to ne pomeni tvojo ampak živjensko dobo izdelka kar je lahko tudi samo par let) pa to ne pomeni ,da je boljši od S&B z dvemi leti garancije. Poleg tega je servis v ZDA na precej drugem nivoju kot tu ,ker je za firme precej bolj kritičen ugled ki se širi po spletu zato pri čip šit optikah resno reklamacijo vržejo v smeti in lifrajo nov kos a v Evropi tega ne boš doživel.
Odgovori
#8
Najlepša hvala za izčrpen odgovor. Gledal sem že tudi Steinerje in Kahlese ki imajo daljšo garancijo, ampak po napisanem vseeno ostajam pri s&b  Clap
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)