Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
9x19 124 gr in 115 gr - dobro za 1944 letnik pištolo
#1
Zanima me ali kdo ve ali je strelivo katerga uporabljamo danes (9x19) vredu za streljanje s pištolo letnik 1944? Ali je premočno in bo problem s cevjo (da je ne bo odprlo ali kaj podobnega)?

Pištola je browning 9mm fn gp35 [img]http://www.rt66.com/~korteng/smallarms/images/brgp35_R.jpg[/img]
Odgovori
#2
Tem starim pištolam nič ne manjka ,sploh takemu GP oziroma HP tako, da brez problema lahko pokaš fabrško strelivo
Odgovori
#3
Poleg tega pa je dejstvo da so bile omenjene pištole narejene za občutno močnejše polnitve, tako na primer vojni P-08 Luger, povzroča mnogo problemov in zastojev pri streljanju z dandanašnjo municijo, saj je polnitev očitno prešibka tako, da tulca po strelu velikokrat ne izvrže oz. ga postavi pokonci. Brez strahu...
Odgovori
#4
Pozor pri pištolah Browning HP tega letnika,ker zaradi sabotaž v belgijski fabriki in občutnega padca kvalitete pri izdelavi ( če gre še za nemško proizvodnjo)
- bi bil moj nasvet,da pred uporabo pištolo pregleda puškar in pove svoje mnenje- moraš vedeti,da so to le pištole,ki so že "veteranke"!

Drugač pa,če je pištola v redu brez straha kot je bilo rečeno vse te "veteranke" so bile narejene na strelivo,ki bi ga danes v USA označeval z oznako P+ in ponavadi so vsi problemi vezani na "prelahke"polnitve :Kvalitetno današnje strelivo ne bi smel bit problem!
Samo za primerjavo: v USA je standradni NATO naboj 9x19 s svojo polnitvijo že v P+ kategoriji [img]{SMILIES_PATH}/icon_question.gif[/img]
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)