Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaps
#1
Podjetje Karl Kaps GmbH je nastalo leta 1946 v mest Asslar, le 5 kilometrov izven svetovne prestolnice izdelave optičnih izdelkov mesta Wetzlar. Kot zanimivost lahko navedemo, da iz Wetzlarja in njegove okolice izhajajo in še danes tukaj proizvajajo optične izdelke naslednje znamke: Carl Zeiss, Leica, Schmidt&Bender, Minox in Karl Kaps.


[img]http://www.optics-trade.eu/shop/media//amshopby/big368.png[/img]


Skozi čas se je podjetje Kaps specializiralo predvsem za področje medicinske optike, a zaradi lovske strasti vseh treh generacij družine Kaps, ki upravljajo podjetje, niso nikoli prenehali z izdelovanjem lovske optike. Predvsem v zadnjih letih pa se podjetje prav tako lahko pohvali s precej inovacijami na področju športne optike ter prepričljivo ponudbo odličnih strelnih daljnogledov.


Bistvene lastnosti Kaps strelnih daljnogledov, ki jih je potrebno izpostaviti so vsekakor naslednje:
• Izjemna robustnost, saj imajo vsi njihovi strelni daljnogledi križ v prvi goriščni ravnini ter po garanciji proizvajalca zadržijo pozicijo križa tudi na puškah kalibra .50 BMG (12,7x99)
• Izjemna cena za izdelke narejen v Nemčiji in s tako odličnimi optičnimi lastnostmi
• Dolga garancijska doba (25 let)
• Vrhunska tehnologija osvetlitve namerilnega križa v seriji TLB, ki je dovolj močna za dnevno uporabo ter ima osvetljeno piko, ki popolnoma izgine ob izklopu (podobno kot S&B Flash Dot)
• Zelo dobro nastavljivo osvetljeno piko v Klassik modelih, ki jo je mogoče zelo nežno nastaviti za uporabo v mraku in ki ima avtomatski izklop po 3 urah

Ob lovskih strelnih daljnogledih pri Kapsu izdelujejo tudi športno linijo strelnih daljnogledov Tactical, ki so opremljeni s kupolami za kompenzacijo padca krogle, ki so umerjene da ustrezajo kalibru .308 win s 10,8 gramsko kroglo (168gr). Kupole dajejo odličen občutek klikov ter omogočajo pred-nastavljeno kompenzacijo padca krogle do 6 metrov. Enako kot ostali Kaps daljnogledi imajo tudi vsi iz serije Tactical križ v prvi goriščni ravnini, ki omogoča določevanje razdalj do tarče in kompenzacijo padca krogle s premikom merjene točke. Med temi daljnogledi bi izpostavil predvsem naslednja dva.

Kaps Tactical 10x56 illuminated
Kaps Tactical 2.5-10x56

Med Kaps strelnimi daljnogledi za lovsko uporabo pa bi izpostavil predvsem naslednje:

Kaps Illuminated 2.5-10x56
Kaps Klassik 2.5-10x50
Kaps Klassik 1.5-6x42
Kaps TLB 3-12x56
Kaps TLB 1-4x24
Odgovori
#2
Za ogled video posnetkov daljnogledov Kaps lahko sledite spodnjim povezavam.


Kaps Illuminated 8x56
Kaps Illuminated 2.5-10x56
Kaps Klassik 2.5-10x50 RC (rail)
Kaps TLB 3-12x56
Kaps 8x42


Vse debate o izdelkih te znamke pa se prav tako lahko razvijejo kar v tej temi.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)