Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Docter
#1
Znamka Docter je sicer na trgu relativno nova (od 1991), a le kot nova blagovna znamka, saj se za tem imenom skriva eno najbolj slavnih in največjih zgodb s področja optike na svetu. Do leta 1991 se je namreč to podjetje imenovalo Carl Zeiss Jena, ki je bilo do poznih 80tih let bilo največje podjetje za proizvodnjo daljnogledov na svetu, s proizvodnjo približno 300000 daljnogledov na letni ravni. Začetki podjetja sicer segajo vse do konca 19tega stoletja in so tako korenine podjetja stare več kot 100 let, a največje spremembe v podjetju so se dogajale po koncu druge svetovne vojne 1945 in po ponovni združitvi obeh delov Nemčije v letu 1991.


[img]http://www.optics-trade.eu/shop/media//amshopby/big372.png[/img]


Od leta 1945 naprej je namreč podjetje doživelo izjemno rast in kmalu postalo največji proizvajalec daljnogledov na svetu, ki pa je po Londonskem sporazumu moral ob imenu uporabljati kratico Jena (Carl Zeiss Jena). Pri nas so iz tega obdobja poznani predvsem strelni daljnogled 4x32 in mnoge variacije njihovega daljnogleda 7x50. Patentov iz izumov iz tega obdobja je preveč, da bi jih naštevali, vsekakor pa velja da so bili v podjetju zelo inovativni.

Po združitvi Nemčije v letu 1991 se je za podjetje Carl Zeiss Jena zelo stresno obdobje, ki je prav tako pripeljalo do prve spremembe in sicer prenehanje uporabe imena Carl Zeiss. Podjetje je kmalu nato prevzel Bernhard Docter, sledil je stečaj in nato prevzem s strani podjetja Analytic Jena. K sreči od leta 1997 in prevzema s strani podjetja Analytic Jena, podjetje Docter raste in širi. Trenutno zaposluje približno 100 ljudi in se lahko pohvali z izdelki, ki so ponujajo tradicionalno kvaliteto in zelo inovativne rešitve. Med takšne lahko štejemo Unipoint strelne daljnoglede, ki so bili prvi z osvetljeno piko v drugi goriščni ravnini in namerilnim križem v prvi goriščni ravnini. Prav tako je Docter prvi izdelal refleksno piko za merjenje z obema odprtima očesoma.
Docter izdelki s ceno ne silijo med premium znamke, a so jim s svojo kvaliteto zelo blizu ter ponujajo morda največ za svojo ceno med vsemi nemškimi izdelki. Posebej velja izpostaviti naslednje izdelke za lovsko uporabo:

Docter Unipoint 1-4x24
Docter Classic 2.5-10x48
Docter Basic 2.5-10x50
Docter Classic 8x56

Dvoglede:

Docter 7x42
Docter 8x58

Docter prav tako nudi nekaj športnih modelov, ki se lahko pohvalijo z izjemnimi optičnimi lastnostmi in zelo natančnimi nastavitvami merilnega križa ter paralakse.

Docter Sport 4.5-14x40 AO
Docter Sport 8-25x50 FF AO
Odgovori
#2
Za ogled video posnetkov daljnogledov in ostalih izdelkov podjetja Docter lahko sledite spodnjim povezavam.


KLIK za ogled video posnetkov


Vse debate o izdelkih te znamke pa se prav tako lahko razvijejo kar v tej temi.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)