Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tovarniško strelivo 9x19 na našem trgu
#1
Glede na to, da sem popoln začetnik v tem športu kupujem in uporabljam tovarniško strelivo. Ponovno polnjenje zaenkrat ne pride v poštev, zato prosim, da debate o prednostih, slabostih in ostalem glede tega prihranite za kako drugo temo.

Zanimajo me vaše izkušnje z uporabo tovarniško polnjenih streliv predvsem pri preciznem streljanju. Med pogovori o tem, kaj bi bilo najprimernejše sem naletel na precej različna mnenja o posameznih znamkah.

V anketi sem navedel streliva, ki jih je mogoče kupiti na slovenskem trgu. Ob kliku na anketno možnost bi bil dobrodošel tudi kak komentar o lastnostih izbranega streliva. Cena streliva je sicer eden od faktorjev, verjetno pa ni edini?

Hvala za odgovore.

Lp, Frenki

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/577_...2f56c9.pdf (76.7 KB)Â
Odgovori
#2
Jaz sicer nisem glasoval, ker spadam med ono "nezaželjeno kategorijo" [img]{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif[/img] polnilcev, zato nimam pojma, kako se katero izmed naštetega tovarniškega streliva v mojem orožju obnaša. Dal bi ti pa dva (brezplačna [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] ) nasveta:

1.) Za natančno streljanje pozabi na Barnaul (to ti je verjetno že kdo drugi svetoval - dobra stran tega streliva je edino njegova cena);

2.) Vso to strelivo probaj v svojem orožju (ker v različnih orožjih boš dosegel različne rezultate - če odpravimo seveda osnovno in največjo spremenljivko - človeški faktor), pa se potem odloči na podlagi grupacije (te ne poznam in ne vem, kako "dobro" znaš streljat) ali pa na podlagi "občutka". Najbolj točen test bo iz Ransom resta, če seveda imaš to možnost...
Odgovori
#3
predno sem sam filal najveckrat PPU, Magtech in Fiocchi.
S tem da tudi strelivo istega proizvajalca treba preizkusit z razlicnimi tezami krogel, katera bo pistoli bolj odgovarjala.
Odgovori
#4
Osebno sem se odločil za GECO, pa sem preizkušal razne sorte strelivo. Del razloga je tudi v tem, da si obetam dobre tulce za ponovno polnenje, tako, da vse kar postrelim (razen na nekaterih tekmovanjih kjer ni časa za pobiranje tulcev) pospravljam na zalogo, dokler ne pride čas za polnenje.
Odgovori
#5
Pmarijan nikakor ne spadaš v "nezaželjeno" kategorijo. Omenjeno sem napisal iz enostavnega razloga, ker nisem želel da se debata razvije v offtopic glede ponovnega polnjenja. To je (tudi po rezultatih ankete) tema, ki bo verjetno v prihodnosti zanimiva tudi zame. Ampak do takrat bo pokalo tovarniško strelivo. Hvala seveda tudi za nasvete.

Glede mojih rezultatov: zaenkrat sem še na tem, da se učim. V tej fazi je najšibkejši člen moje znanje, ne pa orožje ali tip streliva. Nekaj od naštetega sem sicer že preizkusil. Ravno to pa je bil razlog za odprto temo. Za tisto, kar nikomur ne odgovarja se mi zdi škoda časa, ker verjetno tudi jaz ne bom izjema. Ena od stvari (ni mi všeč) ki jo opažam pri sicer v anketi kar pogostem strelivu je "različnost" med posameznimi kosi streliva. Občutek imam, da kak kos precej bolj "udari" kot ostali. Mogoče samo moj občutek [img]{SMILIES_PATH}/eusa_think.gif[/img] .

Darkob kaj si mislil s tem "... si obetam dobre tulce za ponovno polnenje..."?

Kakorkoli ... vsak komentar ali ocena posameznega tipa je seveda zaželjen.

Lp, Frenki
Odgovori
#6
"fre Napisal:Darkob kaj si mislil s tem "... si obetam dobre tulce za ponovno polnenje..."?Lp, Frenki

Shranjuj originalne tulce 1x ustreljene in jih bos uporabil ko oz. ce bos zacel polnit. Drugace jih pa prodas.
Odgovori
#7
Moje izkusnje z 9 mm Luger so omejene - verjetno tega kalibra nisem postrelil vec kot 10.000 nabojev.
Zanima me predvsem dvoje.

Prvo so poceni naboji z medeninastim tulcem in 8 gramsko kroglo za IDPA tip vadbe.
Zelo zadovoljen sem bil s S&B rinfuzo ( pakiranje po 250 kosov).

Za lov/samoobrambo imam veliko spostovanje do Speer Gold Dot +P 124 grs streliva.

Kljub temu, da imam progresivno opremo za polnjenje, tega kalibra ne polnim.
Odgovori
#8
"fre Napisal:Darkob kaj si mislil s tem "... si obetam dobre tulce za ponovno polnenje..."?

...

Lp, Frenki

red_mamba ti je že odgovoril. Enkrat ustreljeni GECO tulec je zelo dober za vnovično polnenje streliva. Medenina je videti kakovostna in jih shranjujem za obdobje po naslednji orožarski nakupovalni mrzlici tekom katere si obetam nakup opreme za polnenje (izpit za polnenje imam že narejen). LPD
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)