Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carl Zeiss
#1
Podjetje Carl Zeiss sodi na področju športne optike med najprestižnejše proizvajalce in velja za podjetje, ki postavlja standarde v branži po katerih se nato merijo vsi ostali. Vse od začetkov podjetja v letu 1846 so inovacije bistven del filozofije podjetja, kar je botrovalo dejstvu da so v tem podjetju svoje kariere in največje dosežke ustvarjali znameniti znanstveniki in inženirji kot Ernst Abbe, Otto Schott, Hensoldt, Paul Rudolf ter ostali. V nobenem drugem podjetju ni tako hitrega prenosa znanstvenih odkritij v inovacije novih izdelkov. Danes, kakor tudi v preteklosti, ponuja podjetje Carl Zeiss zelo široko paleto izdelkov, ki lahko zadovoljijo še tako specifičnega uporabnika ter vedno zagotavljajo vrhunsko kvaliteto.

[img]http://www.optics-trade.eu/shop/media//amshopby/big1.png[/img]


Med izdelki podjetja Carl Zeiss je še posebej vredno izpostaviti naslednje, ki sodijo v sam vrh svojega razreda ali pa so v določenih segmentih praktično brez konkurence.


Za športno streljanje vrhunska izbira, ki optično sodi v sam vrh izbire na trgu: Zeiss Victory FL Diavari 6-24x72


Odlična kombinacija za lov in športno streljanje: Zeiss Victory FL Diavari 4-16x50V letu 2012 predstavljena serija strelnih daljnogledov Victory HT je izjemna v več pogledih. Najverjetneje je to edina serija daljnogledov na trgu katere razvoj se je začel z razvojem novega stekla posebej za te daljnoglede. Podjetje Schott je tako za te daljnoglede razvilo posebno steklo za izdelavo leč, ki ima trenutno najvišje možno prepustnost svetlobe. Preostali segmenti konstrukcije daljnogleda so bili prav tako zasnovani s ciljem maksimiranja prepustnosti svetlobe, kar daje kot rezultat izjemne lastnosti teh daljnogledov v mraku. Trenutno na trgu ni daljnogleda, ki bi bil bolj svetel in bi imel višjo vrednost prepustnosti svetlobe. Prav tako imajo strelni daljnogledi Victory HT najmanjšo (5.5mm/100m) osvetljeno piko med vsem daljnogledi na tržišču, ki je pa hkrati tudi ena najbolj svetlih in je tudi pri dnevni svetlobi odlično vidna celo na zelo svetlih podlagah. Med vsemi daljnogledi v seriji najbolj izstopa naslednji:

Zeiss Victory HT 3-12x56Podobno kot so izjemni strelni daljnogledi Victory HT, veljajo vse opisane lastnosti tudi za opazovalne daljnoglede Victory HT, ki so prav tako letošnja novost. Odlikujejo se s kombinacijo leč iz novega stekla podjetja Schott in leč iz fluoridnega stekla. Tako nudijo neprekosljivo ostrino ter svetlobno prepustnost. Dodatno se lahko pohvalijo z eno najboljših ergonomij v razredu ter najvišjo stopnjo kvalitete uporabljenih materialov. Lovci bodo znali še posebej ceniti lastnosti naslednjega dvogleda:

Victory HT 10x42Izdelki podjetja Carl Zeiss so vedno bili izjemno konkurenčni v najprestižnejšem razredu, a v zadnjih letih so se odločili, da bodo s svojim novimi izdelki posegli v konkurenčni boj tudi v nižjih cenovnih razredih. Prvi rezultat te odločitve so bili strelni daljnogledi Zeiss Duralyt, ki nudijo izjemne lastnosti in inovativnost podjetja Zeiss za zelo ugodno ceno. Med omenjenimi daljnogledi je odlična izbira:

Zeiss Duralyt 2-8X42Po uspehu strelnih daljnogledov Zeiss Duralyt se je podjetje opogumilo in izdelalo podobno cenovno konkurenčne opazovalne daljnoglede Zeiss Conquest HD, ki so v celoti izdelani v Nemčiji in nudijo v svojem cenovnem razredu neprekosljive optične lastnosti. Rek, da so za svojo kvaliteto prepoceni, pri teh daljnogledi resnično drži.

Zeiss Conquest HD 8x42
Odgovori
#2
Za ogled video posnetkov daljnogledov in ostalih izdelkov podjetja Carl Zeiss lahko sledite spodnjim povezavam.


KLIK za ogled video posnetkovVse debate o izdelkih te znamke pa se prav tako lahko razvijejo kar v tej temi.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)