Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kotizacija Na Tekmovanjih
#21
.357 ,


se opravičujem za zamudo.Kljub briljantnim izračunom naših članov in super cenam/ki jih bomo letos lahko uvedli v
eni od lig ASZS/v nekaterih športnih disciplinah ,kjer je število tekmovalcev majhno in specifično,ne moremo
izvajati tekmovanj na a nivoju,ki si ga želimo obdržat,brez finančnih sredstev.Tako so se strelci v BR-50 odločili,da se štartnina zmanjša na račun prigrizka-malice.Letos bo za vsa ligaška tekmovanja(5) v BR-50 štartnina €20/za eno kategorijo/.DP bo malo obširnejše/75 strelov po kategoriji-mednarodni program/ in štartnina bo €25 za kategorijo.
Za novoletno tekmo pa bomo ceno kreirali glede na nagrade in sponzorstva/lanskoletni nag.sklad €1000/.Lansko leto €25.

Kot sem že omenil v razpisu za letošnja tekmovanja BR-50 vabimo vse tiste,ki bi radi organizirali tako tekmovanje/tudi z manjšo kotizacijo/naj se javijo.Takoj jih bomo uvrstili v tekmovanja.
357.upam,da so sedaj stvari jasne.


LP Boro [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img]
Odgovori
#22
Boro, saj ni nobene zamude in meni so stvari povsem jasne.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#23
Vidim, da za strelstvo v Sloveniji ni nikakršnega posluha s strani države, saj ne moreš nikjer nastreliti puške na večjo razdaljo od 100 m, lovska strelišča so omejena le za lovce, vojaška le za vojsko za ostali pa kakor se kdo znajde. Menim, da bi moralo biti več treningov pa manj tekmovanj, ne pa da se hodi le iz tekmovanja na tekmovanje. Za trening si lahko vsak sam prinese tarče, sodnika ne rabim ker še vedno dobro vidim kam zadenem. V prejšnjem sistemu so tekmovanja organizirala strelska društva, TO, vojska in drugi in vseh je morda bilo štiri ali pet na leto, vendar je na teh tekmovanji sodelovalo vse živo, od strelcev, vojske, milice, lovcev in ostalih. Streljalo se je tudi ekipno in posamično, kotizacija je bila minimalna udeležba pa zelo velika. Če si bil na takih tekmovanji prvi si imel neko veljavo in spoštovanje med strelci, kar je krepilo samozavest. Pa tudi druženje je imelo več smisla, saj smo se strelci poznali z vsemi, ki so kaj veljali v tem športu. Poleg tega so strelska društva lahko dobila strelivo zastonj iz starih zalog vojske, tako da smo lahko na veliko pokali. Tudi sedaj ima vojska dovolj streliva,ki ga daje iz uporabe, zaradi prehoda na drugi kaliber in ga uničuje. Strelci pa kupujejo enako strelivo "vzhodnega izvora" po visokih cenah, enako je z vojaškim orožjem, ki ga država šenkuje raznim talibanom, namesto, da bi imeli strelci možnost tega kupiti po minimalni uporabni ceni. Menim da bi se morali bolj organizirati in zlobirati pogoje, da bi vojaška strelišča zavarovala vojska, postavili bi termine treningov in tekmovanj, pa še lahko bi pritegnili kakšnega "inštruktorja" taktičnega streljanja iz Afganistana. Vojska oziroma država bi morala biti še kako zainteresirana, da ima take državljane, ki si sami financirajo orožje in strelivo, logistika je še najmanjši strošek, še posebno, če to krepi obrambne sposobnosti države. Na koncu mi vsi plačujemo to našo vojsko, ki je bolj tujska legija, prisotna povsod tam kjer nima kaj iskati, doma je pa skoraj nimamo, niti za zavarovanje lastnih strelišč. Pravijo da so ostrostrelci artilerija revežev, mi v Sloveniji že spadamo v to kategorijo, saj država ne zmore kupiti niti najosnovnejšega potrebnega orožja z organizacijo pa smo popolnoma na psu.
Odgovori
#24
Dobro povedano. Žalostno, toda resnično.
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#25
"moskito", kar nekajkrat sem prebral tvoj prispevek ( ne nakladam!! ) in ga uvrščam med (naj)boljše. Zakaj?
Seznanil si vso javnost s problemi, ki sploh ne bi smeli biti. SD niso več to, kar bi morala biti. Zakaj? Ker nimajo svojih strelišč, strokovnega kadra itd, da ne bom predolg. SD je namreč dolžno svojim članom omogočiti izobrazbo in vse, kar je s tem v zvezi...Bom raje končal - za odgovore sem še zmeraj dosegljiv tu in na ZS. Z moje strani pa [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)