Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prednovoletna Tekma Br-50
#21
"SteyrAUG" Napisal:Predvsem živa sila šteje na tekmah najvišjega nivoja [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]

vidiš, tle sem bil površen pri definiciji kaj je to "živa sila" in čisto po slovensko, v stilu "kaj boš mislil, vzemi lopato pa pejd delat" izpustil možgane na račun mišic. Ja, ni treba fizično držati kosa, je pa treba dosti razmišljanja, tako pri pripravi rekvizita kot pri njega uporabi na polju. Meja Kolpa, meja maxima Kolpa [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]
Odgovori
#22
"SteyrAUG" Napisal:"...Za lažjo predstavo, če piha bočni veter z hitrostjo 10 mph, ti na 50m malokalibrsko kroglo "odnese" 1 inch (25,4 mm iz centra)! Potem pa si predstavljaj, kje je zadetek na tej mali šajbici..."
Z napisanim se povsem strinjam.
Zelo dobro vem, kaj pomeni bočni in še kakšen drug veter. Enako odnese kroglo pri streljanju z jermenom leže in kleče, da o položaju stoje, ne govorim. Tarča je malo večja, mučenje žive sile pa neizmerno, ker poleg opazovanja vetrnih zastavic, moraš umirit še sebe in orožje. 600/600 je svetovni rekord v disciplini MK puška proste izbire.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#23
"357" Napisal:600/600 je svetovni rekord v disciplini MK puška proste izbire.
v hali ponavadi malo manj piha, razen če so v menzi za kosilo delili pasulj... [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]
Odgovori
#24
"Kristian" Napisal:"...v hali ponavadi malo manj piha, razen če so v menzi za kosilo delili pasulj... [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]"
Te moram popravit. Osnovni del te discipline ( 60 strelov leže ) se strelja na zunanjem strelišču, finale ( osmih strelcev, deset strelov ) pa se lahko strelja v zaprtem prostoru.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#25
Dejansko na vrhunskih tekmah je od flite do flinte bore malo razlike in najboljši večkrat streljalo popolni rezultat 750/750 , 357 res fizično ni naporno a to lahko trdimo praktično za vse kar se pri nas poka iz naslona ,največje delo je privlečt robo na strelišče [img]{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif[/img] . Prožilec je res 50-150g a take imajo tudi ISSF puške.
Pri nas zaenkrat ni tako velike razlike v opremi saj je 90% pušk anschutz ,razlike so pri kopitih ,restih in optiki a načeloma nikjer pri nas ne pokamo tako izenačene opreme kot v MK ligah ,če pogledaš arsenal ,ki pride na kako tutti fruti tekmo ali kvazi F klaso, tam je vse kar si zmisliš od zmahanega Jugo sniperja ,tacticool flinte z montiranim balističnim računalnikom,do kake ornk Benchrest flinte . Drugo je količnia ,koliko popoka folk letno v tej recimo F-klas kategorij, mogoče 1000+/-500 strelov letno. Pri Mk sem sezono začel zelo pozno pa je vseno šlo hitro preko 3000nabojev, naslednje leto, bo pa kakih 5000 pre malo , malo po mednarodnih standardih a dostop do strelišč je pač omejen,a razlika je v tem da je tu vsak strel jasen pri pokanju preko 300m pa zaradi pomanjkanja 'feedbacka' dejansko pokaš napol na slepo , rezultat vidiš šele ko ocenijo tarče. Kako laufa šport na slepo ,na precej nižjem nivoju.

Pokanje MK BR je malce bolj psihološka fora in res zelo važno je branje vetra zato je potrebnih precej več probnih tarč, ki omogočajo, da v vetrovnih razmerah preizkusiš zanos na probi, potem pa hitro preneseš na tarčo za kroge in zato imaš lahko še 5 lastnih zastavic.

Dve stvari, ki jih moraš pri mk res pazit sta zanos ,ki je že pri malo vetra (cca 5kmh) zadosti za -2 kroga in bernoullijev efekt, ko zaradi vrtenja krogle zanaša krogle po višini , za nasledno sezono bom definitivno začel uporabljati zastavice saj vidim ,da smo še kar daleč od najboljših v svetu.
Br50 zaenkrat zelo hitro napreduje, lansko leto se je pokalo rezultate okoli 450/500 ,letos na začetku sezone cca 480/500 zdaj proti koncu sezone so rezultati okoli 494-496/450 a posamezne tarče tudi samo -1 ,tako upam da bomo naslednje leto počili tudi kak popoln score ali mogoče -1 saj drugače na Evropskem nimamo za burek. [img]{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif[/img]
Mogoče bi morali 357 najeti za trenerja, da bo vpil, ko bo kaj narobe [img]{SMILIES_PATH}/icon_twisted.gif[/img]

Attached files [Image: 1996_627384afda35d9354dcb078ac86d8cd2.jpg] [Image: 1996_e79cd4af1ca1fbff74e8a18e363d21f1.jpeg]
Odgovori
#26
Še enkrat o nagradah:

Tole dobi zmagovalec pištole open 50m

Attached files [Image: 1924_e3680c96e76bf4cca8d07f7174bdb04a.jpg]
Odgovori
#27
"357" Napisal:Kaj me pri razpisu kratkocevnega BR moti sem že prej napisal. Napiše se, da sta oba naslona dovoljena in konec debate, ne pa napisat, da zadnji naslon ni dovoljen, roka pa se lahko dotika mize in ročaja...
Da malo popestrim in dam primer, kako bi izgledalo dvigovanje uteži, če bi amaterski dvigovalci imeli toliko smisla za humor, kot ga imajo nekateri amaterski strelci. Vsak bi dvignil nekaj tonsko utež, odvisno od razpoložljivih sredstev za nakup dovolj močne dvigalke, viličarja...

Nič bat! Sodniki bodo tokrat opravili svoje delo kot je treba.
Ročaji pištol bodo v zraku, sicer nagrada odpade! Je pa dovoljeno podlaganje zapestja roke ki proži, če se ne dotika ročaja.
In če se bo našel korenjak, ki bo naredil 100/100, dobi tole:

Attached files [Image: 1924_7b49ceb4ae3b8e96f0adabccee46ad78.jpg]
Odgovori
#28
"mr.T" Napisal:"... Mogoče bi morali 357 najeti za trenerja, da bo vpil, ko bo kaj narobe [img]{SMILIES_PATH}/icon_twisted.gif[/img]"
Dober trener vpije, preden je kaj narobe...
Kot sem že napisal, je treba veter upoštevati v vseh MK in VK disciplinah preciznega streljanja, kar je meni že dolgo znano. Na tekmi lahko izbereš taktiko, da streljaš le takrat, ko malo ali pa nič ne piha. Pri tej taktiki "trpi" predvsem ritem streljanja. Lahko streljaš tudi takrat, ko malo bolj piha in primerno temu klikaš ali premikaš namerilno točko - to pa je poglavje, ki ga moraš sam naštudirat.
Na treningih ne more bit merodajno le število nabojev, ampak kvaliteta celotnega postopka treninga. Precej lažje je pogruntat zakaj je zadetek odletel iz centra, kot pa zakaj je zadetek v centru, čeprav smo ga pričakovali vsepovsod drugje. "Rezultat" trening mora biti povsem enak nastopu na tekmi - postreli se ravno toliko ( enakih ) nabojev, porabi se enak čas, strelja se v enako tarčo, priporočljiva je navzočnost še nekaj strelcev na liniji,...).
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#29
"wildcat" Napisal:"...Ročaji pištol bodo v zraku,...... Je pa dovoljeno podlaganje zapestja roke ki proži, če se ne dotika ročaja..."
Zdaj pa nič več ne razumem.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#30
"357" Napisal:
"wildcat" Napisal:"...Ročaji pištol bodo v zraku,...... Je pa dovoljeno podlaganje zapestja roke ki proži, če se ne dotika ročaja..."
Zdaj pa nič več ne razumem.

Jaz to razumem kot držanje orožja z roko,ki proži in podlaganje te roke.Zanimivo.Je pa dejstvo,da bodo vsi streljali pod
istimi pogoji/upam tudi vremenskimi/če pa bo vreme spremenljivo,pa lahko žrebamo.Nagrade so zelo privlačne;zahvaljujoč ponovno Muc-u.

S taktiko smo seznanjeni,veter znamo brat,samo še ustrelimo pa bo.Super.

LP Boro
[img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img]
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)