Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelišča
#1
Zanima me, kje v okolici Ljubljane bi se dalo streljati za ugodno "vstopnino"?

Orožja je toliko strelišč pa tako malo, da se jih išče kot šivanko v senu, če se ga pa že najde, pa kontaktna oseba ni dosegljiva ali pa ti ne zna podati nobene informacije (strelišče Rudnik) ali je pa cena neverjetna (strelišče v Gameljnah). V Ameriki so cene pokritih streliš na prostem cca 10$, glede na to, da imajo tudi dobro zasoljene cene na vse kar je povezano z orožjem razen samega orožja.

Če ima kdo kakšno informacijo, bi bil zelo hvaležen.

Sem se že pozanimal kako bi se dalo odpreti privat strelišče, pa je toliko papirnatih pizdarij, da se mi že samo časovno ne izplača, kaj šele cenovno!

LP
Odgovori
#2
kolk pa gameljne hočejo?
Odgovori
#3
Strelišče Rudnik je drago kot žafran cca 10 Eur/ura to je posledica posebne inflacije saj smo lansko leto plačevali 5 - 6 eur.

Danes sem ravno premeril delavnico iz zgleda, da si bom lahko uštimal za občasno pokat 25m MK.
Odgovori
#4
"Ales" Napisal:kolk pa gameljne hočejo?

20 eur pa ni neke omejitve s časom... najbrž... pa samo v terminih ki niso zasedeni seveda...
poka a nič ne zadane...
Odgovori
#5
Lahko pa prideš v Maribor imaš na izbiro pokrito strelišče baje po novem cena 25€ dnevna neomejen čas ali letno 200€ članarina. Imamo pa zunanje, moraš biti član društva in članarina 20€ letno. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] Streljaš koliko ti paše.
PROARMIS d.o.o. Trgovina za strelce in lovce 
Odgovori
#6
"mr.T" Napisal:Danes sem ravno premeril delavnico iz zgleda, da si bom lahko uštimal za občasno pokat 25m MK.

SUPER [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]

Kako bi to uštimal - tehnično, kakšne papirje bi rabil, predvideni stroški (ob predpostavki, da imaš prostor)...?
Odgovori
#7
kaj misliš, da bo imel mr. T komercialno strelišče?
ejga, kakšne papirje rabiš za strelišče za lastne potrebe na prostem?
Odgovori
#8
Ne komercialno.

Si pa ne predstavljam, da bi kar prosto streljal z MK, čeprav v svojem objektu.
Odgovori
#9
Pa saj imajo tudi Gameljne 200€ letno, pa streljaš potem lahko vsak dan. Dnevna članarina pa tudi mislim, da je 25€.
Odgovori
#10
"jelen" Napisal:Lahko pa prideš v Maribor imaš na izbiro pokrito strelišče baje po novem cena 25€ dnevna neomejen čas ali letno 200€ članarina

Se pravi članarina 200 EUR pa prideš, kadar je prosto in brez dodatnih stroškov (razen tarč, nalepk...) streljaš?
Odgovori
#11
Razlika v Lj 200€ in V MB 200€ je v tem, da v Mb je 200m od pokritega strelišča zračne linije odprto strelišče za katero plačaš 20€ letno in uporabljaš med 12 uro in do teme poleti do18 ure. Treningi so v torek- sreda in ostale dni ne komplicira nihče če prideš. Sobota nedelja zaprto. Pokrito strelišče kljub velikemu vlžku € sameva. V štartu je bila cena 10€ na uro in če je bil en sam na strelišču se stroški niso pokrili.
PROARMIS d.o.o. Trgovina za strelce in lovce 
Odgovori
#12
"Friderik Koletnik" Napisal:kaj misliš, da bo imel mr. T komercialno strelišče?
ejga, kakšne papirje rabiš za strelišče za lastne potrebe na prostem?

Kar se tiče papirjev, je podobno tako kot če bi gradil hišo. Potrebuješ prostorski načrt pa vmestitev objekta pa sprememba namembnosti zemljišča in tu se šele začne sranje, kako je to povezano s stroški pa verjetno ni potrebno razglabljati, sprememba namembnosti zamljišča je pri nas 10.000 eur.

Sicer je pa tako, da lahko streljaš kjerkoli hočeš, dokler te nekdo ne prijavi, potem je pa štala, tako so mi uradno razložili na MNZ-ju, poleg tega je gospod povedal, da so dušilci brezpredmetni, in tudi če bi jih legalizirali, bi bil še vedno problem pok, saj se jih ne da namestiti na revolverje!
Odgovori
#13
"jelen" Napisal:Lahko pa prideš v Maribor imaš na izbiro pokrito strelišče baje po novem cena 25€ dnevna neomejen čas ali letno 200€ članarina. Imamo pa zunanje, moraš biti član društva in članarina 20€ letno. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] Streljaš koliko ti paše.

Za 25 eur dobiš že 500 kom malokalibrskega streliva, kar pa težko verjamem da ga skuriš v enem dnevu, razen če imaš 30 strelne nabojnike ali pa 100 patronske bobne.

Kot kaže se najbolj splača streljati "ilegalno", potrebuješ plastenko kokakole natačen z železno volno in primeren adapter. Paziti je samo treba da se kakšnega lovca ne obstreli, saj se lahko maščuje! [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/s-minigun.gif[/img]
Odgovori
#14
"turist" Napisal:Pa saj imajo tudi Gameljne 200€ letno, pa streljaš potem lahko vsak dan. Dnevna članarina pa tudi mislim, da je 25€.

Ob petkih sigurno ni možno streljanje, potem še kak četrtek ni možno, pa še kak drug dan, in kmalu postane tudi 200 eur stran vržen denar.

Res je prava žalost tukaj v Sloveniji, za orožje sem odštel nekaj tisočakov in ga ne morem niti uporabljat, lahko ga samo doma glancaš do onemoglosti!
[img]{SMILIES_PATH}/eusa_wall.gif[/img]

I wanna [img]{SMILIES_PATH}/qleft1.gif[/img] and [img]{SMILIES_PATH}/new_snipersmilie.gif[/img] and [img]{SMILIES_PATH}/new_2gunsfiring_v1.gif[/img] .....
Odgovori
#15
Isto kot da bi si formulo kupil, pol pa se nebi mogel vozit po nasih prelepih avtocestah.. Se je fajn prej pozanimat.
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#16
Sveda to v delavnici bo za lastno uporabo pa Mk puška je tolk tiha ,da se iz dlavnice praktično ne sliši nič

Citat:poleg tega je gospod povedal, da so dušilci brezpredmetni, in tudi če bi jih legalizirali, bi bil še vedno problem pok, saj se jih ne da namestiti na revolverje!
Gospod zadeva bolj malo pozna ,vsako orožje se ,da pridušit tudi 155mm haubico ,revolver v vsakem primer z dušilcem manj ropota kot brez .Pok je še večja dilema pri VK puškah ,saj se slišijo zelo daleč naokoli. Mk pa bi z dušilcem lahko pokal praktično na vrtu.

Nagant revolverji tesnijo tako, da dušilec ni nič posebnega ,za klasiko pa obstaja nekaj ohišij ki se nataknejo čez boben ta kos na slikah je v 45ACP, ki je itak podzvočen in zaradi zadstnega volumna dušilca je je izredno tih.Primer nemška predelava Peters Stahl za SEK revolver S&W 625

Attached files [Image: 1996_1055e5e79e68ff22fe321525782c2c14.jpg] [Image: 1996_2b32e851fa042e285126cbe98dc20747.jpg] [Image: 1996_4f6a1a2e0396968b2e06adcb08ce2bc3.jpg] [Image: 1996_b0b9915de8c1a998d2197a4153da667d.jpg]
Odgovori
#17
"boggy" Napisal:Sicer je pa tako, da lahko streljaš kjerkoli hočeš, dokler te nekdo ne prijavi, potem je pa štala,
ti to resno?? streljaš lahko kjerkoli? očitno si nisi nekaj prebral oz. se ne rabiš čudit, če nastane štala.
o ilegalnih zadevah pa kdaj drugič.
Odgovori
#18
[quote="mr.T"]

S tem te pa sigurno ne bi spustili na nobeno strelišče pa če je dušilec ali ne! [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Zgleda tako kot da hočeš notranje strelišče povečat tako da boš zadnjo steno ven vrgel. [img]{SMILIES_PATH}/slam.gif[/img]
Odgovori
#19
boggy: pa si si prebral tole temo? Športno strelišče za lastno potrebo
Odgovori
#20
"Friderik Koletnik" Napisal:
"boggy" Napisal:Sicer je pa tako, da lahko streljaš kjerkoli hočeš, dokler te nekdo ne prijavi, potem je pa štala,
ti to resno?? streljaš lahko kjerkoli? očitno si nisi nekaj prebral oz. se ne rabiš čudit, če nastane štala.
o ilegalnih zadevah pa kdaj drugič.

Ja sicer nevem, kaj ti tu "ne štima" ampak tudi v praksi ne le teoretično lahko streljaš tudi v kafiću v zrak in če te nihče ne prijavi, daš pištolo za pas in si naročiš še eno pivo, plačaš za sanacijo stropa in to je to.

Ali si napačno razlagam? To je nekako tako, lahko voziš preko omejitev ampak samo do tedaj dokler te ne dobijo!
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)