Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
(07-06-2017, 14:05)dani_79 Napisal: Tole pa bo zdaj onaniranje na kvadrat http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...ojska.html

Hja, četudi je to vojska, je to voda na mlin MNZ - jevem predlogu za ureditev strelišč in uvedbi blend nad glavo. Tistim, ki spomin sega dlje kot do včerajšnjega dnevnika bo znan izraz "izlet krogle".
Glavni zaplet pa je, da za vojsko in policijo ne velja ZOro in pravilnik o uporabi strelišč, tako se lahko MNZ postavi na glavo, pa iz tega ne bo nič.

Pa še to... sedaj beremo v avto priletela krogla. Pred časom so parkirišču za streliščem na Rudniku našli 4 luknje v dveh avtih, pa se o tem ni slišalo nič. Ampak res prav nič. Očitno je strelišče Zokiju dovolj donosno?
Odgovori
Citat:Vadišče je vojska nekaj dni po prvem incidentu z vozilom spet aktivirala, vojaki pa so tam kljub dejstvu, da strelišče ne premore zaščitnega nasipa oziroma stene, streljali naprej. Vse do srede tega tedna, ko je, kot je za Dnevnik potrdil tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez, vojska strelišče morala zapreti.

Tokrat sta namreč iz smeri strelišča z neba priletela dva izstrelka. Oba so že našli, in sicer na teniškem igrišču v Bolečki vasi, ki je le dobre tri kilometre (zračne linije) oddaljena od strelišča.

Izstrelka, ki je pred še ne desetimi dnevi končal v vozilu 64-letnika na bližnji lokalni cesti, sodni izvedenci uradno še niso našli. Zaradi tega kljub virom iz Slovenske vojske, ki po pisanju Dnevnika vedo povedati, da je izstrelek v pločevini zagotovo "last" Slovenske vojske, policija uradno še vedno ne more potrditi, da je izstrelek izstrelil pripadnik vojske. Zaradi potekajoče kriminalistične preiskave so z izjavami previdni tudi policijski viri.

Kot je za Dnevnik povedal tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez, bo vojska eno izmed najslabše varnostno opremljenih strelišč "obnovila po predpisanih standardih, dotlej pa bo zagotovo ostalo zaprto".


http://www.iusinfo.si/DnevneVsebine/Novi...?id=198521
Odgovori
http://m.24ur.com/novice/slovenija/tla-n...inami.html


Obrambno ministrstvo, privat analitske institucije, občina in občinske službe so ugotovili, da so na strelišču povečane vrednosti bakra in svinca. Novica vredna pozornosti slovenske javnosti, morda tudi Evropske komisije   Clap
Odgovori
Citat:Za zmanjšanje onesnaževanja okolja že sedaj izvajajo nekatere ukrepe. Tako so začeli čistiti in pobirati tulce in jih reciklirati. "Drugi ukrep je, da poskušamo več streljati z manevrskim strelivom, to pomeni, da ni izstrelkov. Tretji ukrep je, da bomo poskušali v čim večji meri uporabljati simulatorje in trenažerje. Seveda pa želimo tudi večino streljanj preseliti na t. i. filmska strelišča, ki ju že imamo v Vipavi in Kranju. Skratka, vse te nevarne zadeve mislimo s Počka preseliti v bolj sofisticirane sisteme," je še povedal Bizjak.

To ne more biti res ! 

Vrjetno to amerom sufliramo

Citat:Magic bullets: US Army pursues 'biodegradable' ammunition

"Components of current training rounds require hundreds of years or more to biodegrade," states the Department of Defense brief. "Some of these rounds might have the potential to corrode and pollute the soil and nearby water."
The DoD stipulates that the new ammunition should, instead, contain seeds that produce food for animals: "This effort will make use of seeds to grow environmentally friendly plants that remove soil contaminants and consume the biodegradable components developed under this project. Animals should be able to consume the plants without any ill effects."
This eye-catching proposal may seem far-fetched, but the brief goes on to claim that US army researchers have already succeeded in embedding seeds into biodegradable material to flower months later.





A bodo zdaj tudi pri nas tako kot že marsikje na svetu prešli na bio eko krogle

M855A1 Enhanced Performance Round

[Image: compare-300x280.jpg]
Odgovori
Doh


Citat:Policisti in kriminalisti so 3. julija 2017 na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Murski Soboti opravili hišno preiskavo pri 43-letnem občanu iz območja Gornje Radgone. Med preiskavo so našli in zasegli štiri doma izdelane strelne naprave, več elementov doma izdelane eksplozivne naprave z stabilizatorji, snov za katero obstaja sum, da gre za črni smodnik in snov bele barve iz katere se lahko izdela eksploziv, so sporočili s policijske uprave Murska Sobota.


http://svet24.si/clanek/novice/crna-kron...o-orozarno

lp upor500
Odgovori
... spet se dogaja:

http://www.slovenskenovice.si/crni-scena...o-orozarno


Citat:Zasegli so 1660 kosov ostrega streliva različnega kalibra, revolver, pištolo domače izdelave, starejšo puško z dvema gladkima cevema, zračno puško, ročno bomba M52, približno 7,6 kilograma razstreliva in 41 različnih petard.
Odgovori
http://siol.net/novice/slovenija/sloveni...-eu-445268
Zganjanje preplaha. Doh
Odgovori
http://www.24ur.com/novice/slovenija/voj...-vasi.html

Slišal sem, da naj bi pri v Apačah najdenih kroglah šlo za lažno prijavo. Izstrelke naj bi domačini nastavili sami. Nekdo izmed njih naj bi to celo tudi priznal. A ve kdo kaj več? Kje so sedaj mediji?
Odgovori
Ne bi bilo čudno glede na to da jokajo in stokajo zaradi domnevnega hrupa že več let... pa so pač še umazano igro probali za dosego lastnih ciljev... to je tak tipično Slovensko, edino na to, da nekaj tam povzroča raka pri otrocih se ni še nihče spomnil - to je ena taka izjava ki jo vsaka civilna iniciativa treh vaških mam uporabi prej ali slej, da dosežejo svoje namene nastale zgolj iz obupnega dolgčasa...
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
... tole tudi nekako paše sem ...  Eek

http://svet24.si/clanek/novice/slovenija...zival-smrt

Spodobi se še napisat na kratko za kaj gre v tej novički.


Citat:Postopek onesposobljenja neeksplodirane bombe pri gradu Vurberk bo zelo zahteven, saj je najditelj bombo premikal. Ko se bodo strokovnjaki lotili odstranjevanja bombe, bo treba izprazniti območje v krogu enega kilometra. Do takrat pa bomba naj ne bi bila nevarna, če se jo pusti pri miru.


lp upor500
Odgovori
http://www.dolenjskanews.com/foto-crnoma...li-orozje/


Citat:Črnomaljski policisti so zaradi suma posesti nedovoljenega orožja pridobili odredbo Okrožnega sodišča v Novem mestu in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 54-letnega moškega. Med hišno preiskavo so našli in zasegli vojaško puško, bodalo in okoli 500 nabojev. Zasegli so orožje in naboje, za katere osumljenec nima ustreznih dovoljenj, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo oziroma uvedli postopek o prekršku.
Odgovori
http://m.24ur.com/novice/crna-kronika/sm...ozjem.html


Citat:"V okviru dosedanje kriminalistične preiskave ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega  dejanja oziroma je tuja krivda izključena. Na podlagi izsledkov policijske preiskave in s pomočjo strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija je bilo ugotovljeno, da  je v navedenem primeru prišlo do tragične nesreče s strelnim orožjem zaradi spleta nesrečnih okoliščin," so še zapisali na PU Nova Gorica.
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
http://m.24ur.com/novice/crna-kronika/ob...bojev.html


Citat:Policisti iz Podlehnika so prejšnji četrtek in petek obravnavali 58-letnika iz okolice Majšperka, ki je osumljen nasilja v družini. Hkrati so pri njem na več različnih naslovih opravili še hišno preiskavo.

"Pri tem so moškemu odvzeli štiri lovske puške, pištolo in okoli 2.500 različnih nabojev, za katere je imel ustrezno orožno listino. Med hišno preiskavo so našli in zasegli še dve ročni bombi M52, okoli 600 različnih nabojev, za katere ni imel ustreznih dovoljenj, ter okoli 200 kosov različnih pirotehničnih izdelkov," nam je sporočila Anita Kovačič Čelofiga, predstavnica Policijske uprave Maribor.
Odgovori
Citat:V bližini vojaškega strelišča v Apačah pri Ptuju je 6. junija letos v vozilo 64-letnika priletel izstrelek iz orožja. Deset dni kasneje sta dva izstrelka končala na bližnjem teniškem igrišču v občini Majšperk, ki je od strelišča v Apačah oddaljeno okoli tri kilometre. Vojska je po tem, drugem dogodku strelišče začasno zaprla in ga za zdaj še ni odprla, poroča Večer.

Preiskavo dogodkov je sprva prevzela policija. Kot povzema Večer, je 19. junija tudi zasegla vseh 56 pušk, s katerimi so vojaki streljali v Apačah 14. junija. Puške je v nadaljnjo preiskavo predala Nacionalnemu forenzičnemu laboratoriju, potem pa je morala po odločitvi ptujskega tožilstva preiskovanje primera predati pristojnemu organu ministrstva za obrambo.
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/strelj...rsa/430531
Odgovori
500 nabojev sploh ni veliko

Na domu morilca iz izolske bolnišnice našli večjo količino nabojev


Citat:Koprski policisti so z zapisnikom o zasegu predmetov prevzeli 416 nabojev kalibra 7,65 milimetra za Gregoričevo pištolo in 87 nabojev kalibra .45 za vojaško puško thompson. Po preverjanju so policisti ugotovili, da so bili naboji Gregoričeva last. O novi najdbi so obvestili tudi koprsko tožilstvo.

...

Sodnik ni dovolil preiskave stanovanja
Primorske novice še poudarjajo, da so kriminalisti nekaj dni po strelskem obračunu preiskovalnega sodnika zaprosili za dovoljenje, da bi preiskali Gregoričevo stanovanje. A ker je bil storilec kaznivih dejanj mrtev in je naša zakonodaja precej toga, jim preiskovalni sodnik tega ni dovolil. Kriminalisti tako niso mogli v stanovanje, da bi ga preiskali in morda našli orožje, za katerega so sumili, da ga je Gregorič še imel.

Zato so takrat prosili lastnika hiše, ki je sam pregledal stanovanje in v njem našel vojaško puško znamke thompson in nekaj nabojev zanjo. Puško je imel Gregorič kar na postelji, kriminalisti so takrat celo domnevali, da bi iz bolnišnice zbežal domov, se zaprl v stanovanje in ob prihodu policistov proti njim uporabil orožje ali celo razstrelivo, še navajajo Primorske novice.
Odgovori
Citat:Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
2.9.2017 12:45

SODRAŽICA
Ob 12.45 se je pri Travni Gori, občina Sodražica, na strelišču, udeleženec strelskega tekmovanja poškodoval s strelnim orožjem. Na kraju nesreče ga je oskrbel reševalec na tekmovanju. Prevzeli so ga reševalci NMP Ribnica in ga prepeljali v nadaljnjo oskrbo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Objavljeno na http://spin.sos112.si/spin2/javno/


Priponke Male slike
   
Odgovori
Ratzurajo zadnje čase lovci... http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...vadba.html
Odgovori
Na skupinskem lovu je kolega lovca obstrelil s šibrami. Obstreljeni je bil vinjen in so mu policaji odvzeli orožje.

Citat:32-letnik, ki je streljal, ni bil pod vplivom alkohola. Alkotest pa je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola 70-letni lovec, ki je utrpel poškodbe.

Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih 32-letnega lovca kazensko ovadili. Oškodovanemu lovcu, ki je bil v času skupnega lova pod vplivom alkohola, so orožje zasegli, zoper njega pa bodo uvedli hitri postopek z odločbo zaradi storjene kršitve določb Zakona o orožju (ZOro-1) .



https://www.sta.si/2434721/namesto-lisic...ega-kolega
Odgovori
Ah, že spet

V Mariboru moški streljal v vozilo: Ena oseba umrla, storilec že prijet
Odgovori
(04-10-2017, 15:58)topostrelec Napisal: Ah, že spet

V Mariboru moški streljal v vozilo: Ena oseba umrla, storilec že prijet

Po hilzni sodeč je bil TT!
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 8 Gost(ov)