Ocena teme:
  • 6 Glas(ov) - 2.67 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
#41
Zopet so med drugim našli bajonet...

http://www.slovenskenovice.si/crni-scena...di-bajonet

KOPER – Kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Koper so konec meseca oktobra in v začetku novembra zaključili dalj časa trajajočo kriminalistično preiskavo kriminalne združbe preprodajalcev drog z obalnega območja, ki je obalnim in italijanskim kupcem v večjih in manjših količinah preprodajala prepovedano drogo heroin, kokain, konopljo ter predvsem prepovedano drogo amfetamin v obliki tablet, so sporočili iz Policijske uprave Koper.
Odgovori
#42
Ne le, da je bil najden bajonet, bil je celo vojaški!? Morda še bolj zanimiva je trditev, da so zasegli dve avtomatski pištoli. Skorajda bi si upal trditi, da bi se taka kosa znašla tudi na fotografijah. Pač ponovno blesti novinarska strokovnost pri pisanju tovrstnih člankov.

Mimogrede, zaplenijo se lahko vsi predmeti za katere obstaja utemeljen sum, da so bili uporabljani pri kaznivih dejanjih, ne le tisti, ki so prepovedani po posebnih zakonih tako, da sama zaplemba le teh v načelu ni sporna.
Lep pozdrav
Odgovori
#43
Citat:Šentilj - Policisti iz Šentilja so v petek ob preiskovanju suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini 72-letnemu osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. »Na njegovem domu so mu zasegli tudi pet kosov kratkocevnega orožja, za katerega je posedoval ustrezno orožno listino ter 534 kosov nabojev različnih kalibrov, za katere pa osumljeni ni posedoval ustrezne orožne listine,« so danes sporočili iz mariborske policijske uprave.


http://www.delo.si/novice/kronika/starej...rozje.html
Odgovori
#44
V Logatcu je nekdo z "dovoljenjem za posest in nošenje orožja" streljal v luft. Zaplenili so mu še tri puške na domu.

http://www.delo.si/novice/ljubljana/pija...kalom.html
Odgovori
#45
V okolici dolenjske kapitalke se je nekdo znašel in pokal kar s strelnim orožjem.

> Policisti so odšli na teren, kjer so vzpostavili javni red in mir. Opravili so ogled območja, kjer naj bi neznanci uporabljali strelno orožje. »Pridobili so odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca, za katerega so ugotovili, da je streljal z orožjem,« so še sporočili iz novomeške policijske uprave. Ob tem so policisti našli in zasegli dele strelnega orožja in tudi prepovedane petarde.

http://www.delo.si/novice/kronika/koas.html
Odgovori
#46
Ta bo pa imel kar nekaj težav:


Citat:Še bolj nerodno je bilo, da je občan Frama v avtu prevažal lovsko puško. Res da je član ene izmed lovskih družin in da ima za puško ustrezno orožno listino, toda orožje je orožje in ko je v igri alkohol, se lahko zgodi marsikaj nepredvidenega.


http://svet24.si/clanek/novice/crna-kron...sko-v-avtu
Odgovori
#47
http://www.vecer.com/clanek/201502276098975 
Policisti so pri lovcu, ki poseduje veljavno orožno listino dva kosa lovskega orožja in eno pištolo zasegli. razlog je ta, da je orožje in strelivo hranil v nasprotju z določili zakona o orožju.
Odgovori
#48
Članek o uporabi strelnega orožja s strani policije (v to ne štejejo opozorilnega strela).

http://www.delo.si/novice/kronika/polici...liscu.html
Odgovori
#49
http://www.planet.si/novice/slovenija/dr...ljane.html

(dodal romunov)
Citat:Gre za zemljišče, ki ga je pred več kot desetimi leti ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) že uporabljalo kot strelišče. Leta 2001 je ministrstvo postalo tudi lastnik zemljišča, za urjenje svojih pripadnikov pa so ga uporabljali že prej in za to plačevali najemnino. To so počeli, kljub temu, da strelišče ni bilo ustrezno zavarovano. Ni bilo zvočne izolacije in tudi ne druge potrebne zaščite.

Še danes je lastnik zemljišča Republika Slovenija, z njim pa upravlja MNZ, ki ga ima v najemu.
lp Melly
Odgovori
#50
Toja v finale z najboljšim kvalifikacijskim izidom

http://www.delo.si/sport/drugi-sporti/to...zidom.html


Citat:Kvalifikacijsko sito je opravila z odliko, med tekmovalkami s sestavljenim lokom je bila namreč najprepričljivejša (685), odpravila je tudi dve domači adutinji Jamie van Natta (685) in Allie Blazek (682). S tem je lahko preskočila prvo kolo v sobotnih izločilnih bojih, nato pa jo v šestnajstini finala čaka boljša iz obračuna med Američanko Sarah Gianos in Japonko Nako Hirasava.
ava.
Odgovori
#51
http://www.delo.si/novice/kronika/je-bil...istom.html

Hvala, ker ne izgubljate besed.


Citat:»Orožje so nabavljali na hrvaškem črnem trgu in ga nato tihotapili na območje Slovenije, kjer so ga prodajali na črnem tržišču.

Preprodajano orožje bi lahko bilo uporabljeno za najhujša kazniva dejanja, celo terorizem, kar je izhajalo tudi iz ugotovitev kriminalistične preiskave. Po zbranih dokazih je eden od osumljencev na Hrvaškem komentiral tudi streljanje in uporabljeno orožje v nedavnem terorističnem napadu v Parizu v Franciji,« je Leskovčeva poudarila nevarnost, ki je pretila zaradi združbe.
Odgovori
#52
Na območju Vojnika zasegli (prepovedano) orožje in izkopanine iz obdobja Rimskega cesarstva.


Citat:Celje - Policisti so pred časom zaradi suma posedovanja nedovoljenega orožja in eksploziva opravili hišno preiskavo pri 53-letnemu moškemu iz območja Vojnika, ki je sum celjskih policistov potrdila. Pri njemu so namreč našli in zasegli 54 granat, min in bomb, ki so skupno težke 269 kilogramov. Ob tem so mu zasegli še 263 gramov smodnika, 200 gramov pikrinske kisline, ki se med drugim uporablja za izdelavo plastičnega eksploziva, dobrih 55 gramov eksploziva TNT, dva detonatorja, dva naboja za vadbeno mino in 156 kosov nabojev za puško.


http://www.delo.si/novice/kronika/pok.html
Odgovori
#53
V februarski izdaji revije Lovec poročajo, da so odvzeli lovci ("lovci"?) orožje, za katerega ni imel orožne listine, na njem pa je imel nameščeno namerilno napravo, ki omogoča lov v nočnem času. Ne poročajo, če sta bila lovca sankcionirana zaradi domnevne kršitve lovske etike.


Citat:POP TV, 12. 12. 2014 – Policisti PU Maribor so v bližini Lukanje ustavili voznika osebnega avtomobila, v katerem sta bila dva lovca, ki sta imela pri sebi tudi lovske puške. Pri podrobnejši kontroli so ugotovili, da je eden od lovcev prenašal orožje v nasprotju z določili Zakona o orožju, zato so mu izdali plačilni nalog. Drugi lovec je imel orožje brez orožnega lista, zato so mu zasegli lovsko pu- ško, na kateri je imel nameščeno tudi prepovedano optično merilno napravo, ki omogoča lov divjadi v nočnem času. Zoper njega so policisti izdali ustrezno odločbo o prekršku. O dogodku je poročal tudi Večer.


http://www.lovska-zveza.si/ftp/glasiloLo...2-2015.pdf
Odgovori
#54
Citat:Ivančna Gorica - V naselju Bukovica v občini Ivančna Gorica se je okoli 11. ure zgodila nesreča s strelnim orožjem. V njej je bila poškodovana ena oseba, ki so jo s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. Okoliščine dogodka še niso znane, piše v poročilu centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje.

http://www.delo.si/novice/kronika/v-nesr...eba_1.html
Odgovori
#55
Na Štajerskem koncu smo imeli tekmovanje. Skoraj ne bi vedeli.

http://www.rtvslo.si/sport/preostali-spo...sti/370831
Odgovori
#56
http://www.slovenskenovice.si/crni-scena...ovega-sina


Citat:OLIMJE – Zgodaj zjutraj je po poročanjuTV Dnevnika prišlo do streljanja. Po naših podatkih je po pretepu mladostnikov, v katerem je bil eden od mladostnikov hudo poškodovan, oče (po neuradnih podatkih je bil govor o dedku) poškodovanega mladostnika posegel po orožju in obstrelil enega od pretepačev. Ta je lažje ranjen.
Odgovori
#57
Toča krogel s strelišča tolkla med ribiče

Puška poka, ribič beži


Citat:BLED – Sobotno dopoldne je vleklo v naravo, vremenarji so za popoldne v severozahodni Sloveniji napovedali plohe, osvežitev. Množica turistov se je odpravila na Blejsko jezero, ki ima te dni 24 stopinj, mnogi so šli k hladni Savi Bohinjki, ta med drugim privablja raftarje in ribiče z vsega sveta.
Odgovori
#58
V Šentvidu nad Ljubljano streljal. Se mi je zdelo, da zadnje čase mal več poka kot je včasih (čeprav iz smeri Draule in Šiške). Me veseli, da Šentvid ne zaostaja.


Citat:»Včeraj, okrog 20.15 ure smo bili obveščeni o dogodku, v katerem je prišlo do streljanja v gostinskem lokalu na območju Šiške med dvema znanima osebama. Storilec je po dejanju zbežal s kraja, poškodovani pa je bil odpeljan v ljubljanski klinični center,«pojasnjuje Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave.


http://www.delo.si/novice/kronika/ljublj...moski.html
Odgovori
#59
na predlagam.vladi.si se je pojavil nov predlog.
predlog
Odgovori
#60
Brazilci?

http://www.slovenskenovice.si/crni-scena...-16-letnik


Citat:ČRNOMELJ – Iz regijskega centra za obveščanje so v petek nekaj po 22. uri obvestili policiste na intervencijsko številko 113, da so dobili klic o streljanju v Sovinku na območju policijske postaje Črnomelj.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 5 Gost(ov)