Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
#61
http://www.siol.net/novice/slovenija/201...lenje.aspx

"Velenjčani pa nas opozarjajo, da so na turnirju streljali tudi iz pištole magnum, da so z njo preverjali neprebojnost folije in da se je za poskusnega zajčka javila celo sama ministrica za obrambo Andreja Katič, sicer Velenjčanka."

Močna je ta pištola magnum, ni kaj.
lp Melly
Odgovori
#62
Za info, kaj se pri nas zgodi, če se braniš doma, kaj šele če bi koga pospravil... ;)


Citat:Uroš Čakš iz Lesc je bil včeraj na kranjskem okrožnem sodišču, potem ko je priznal, da je marca letos z nožem ranil Gregorja Vodiška, za poskus uboja obsojen na tri leta in pol zapora. Obramba je poudarila, da je bil napaden na domu, toda sodnica je menila, da nižja kazen ne bi bila primerna.


http://www.delo.si/novice/kronika/z-noze...valca.html
administrator / Strelec.si
Odgovori
#63
(15-10-2015, 13:20)Mato Napisal: Sej ni rečeno, da ne bi tud "normalen" državljan isto dobil če bi bile "okoliščine" taprave ampak v tem konkretnem primeru ni šlo za "nič hudega slutečega Janeza, ki sta ga neznanca v toplem domeku hotela prikrajšati za nekaj pač...".

Res je.
 Edini , ki bi lahko ušel z pogojno je kak CD rom ali kak begunec-eimigrant  torej zaščitene kategorije, ki so nad zakonom


Ter seveda taki z VIP žlahto

Kot tale bodoči odvetnik, ki je za naklepen poizkus umora (glejga zlomka po ''nesreči'' so ga obtožili narobe) dobil minimalno ,malo je manjkalo pa bi dobil pogojno


Citat:Kljub poskusom zagovornice, ki je skušala omiliti ravnanje obdolženca in naštevala kup olajševalnih okoliščin, s katerimi je želela prepričati tožilko, da bi omilila oziroma spremenila svoj predlog za izrek kazenske sankcije, zaradi katere je obdolženi krivdo priznal, je petčlanski sodni senat prepričan, da je predlagana štiriletna zaporna kazen edina primerna kazen za kaznivo dejanje poskusa uboja.


http://www.siol.net/novice/crna_kronika/...aovic.aspx
Odgovori
#64
Hmm...  Doh

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/orozje.html


Citat:"Eden od osumljencev je imel doma v omari deset kg eksploziva TNT. Tako kot imate vi plašč ali jopico v omari, je on imel bombo," je dejal italijanski policist, ki je sodeloval v skupni preiskavi.
Odgovori
#65
Še par slik...


Citat:Skupna preiskava slovenskih, italijanskih in hrvaških organov je prejšnji teden pripeljala do zasega številnih kosov vojaškega orožja, med drugim težkih strojnic, več deset pušk in pištol, mitraljezov, ročnih bomb ter več kot 20.000 nabojev. Italijani ugotavljajo, da ne gre za teroristične organizacije, ampak "pretirano navdušene zbiratelje".


http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.a...nka=184218
Odgovori
#66
Akcija stara teden ali več.

Ker poznam vsaj enega od teh, ki so jih tu zagrabil lahko povem, da imajo za praktično vse OL ,akcija pa se je na Italjansko pobudo začela zaradi 100 deko Kaljotov za katere trdijo da niso pravilno onesposobljeni. (deko kosi so precej hecna zadeva saj se deko certifikati čez meje slabo priznavajo tako, da se dogaja marsikaj)

Vrjamem, da se ja našel kak črnjak tu in tam
Seveda je pomblem tudi to, da amnestije za registracijo orožja ni bilo zadnjih 10 let in pa, da se določene kose ne, da legalizirat  napr M2HB pa tudi če je star 80+ let.

To  o bombah in armbrustih pa raje ne bi debatiral, policija  zapleni kose , da je kaj na fotkah vidt ,kako orožje je namreč tuba od armbrusta ali zolje.
Odgovori
#67
Citat:Poročanje medijev, da je do povečanega povpraševanja po orožju v Avstriji prišlo zaradi beguncev, direktor novomeške trgovine z orožjem ocenjuje za novinarsko raco. V Sloveniji ni zaznati, da bi se zanimanje za nakup orožja povečalo.



https://www.dnevnik.si/1042723639/sloven...misljotina
Odgovori
#68
Enemu se je spet skegljalo; žal se ni držal ustaljenega protokola s sekiro ali nožem, ampak je nadgradil vse skupaj z avtomatom:


Citat:Malo po 22.  uri je med policijsko intervencijo sinoči prišlo do streljanja v kraju Dolena v občini Videm na območju PP Podlehnik. Storilec je umrl, 44-letni policist vodnik službenega psa in službeni pes pa sta bila ranjena. Po zadnjih podatkih je umrl Franc Ribič, star 52 let, bil je varilec, pogosto delal v tujini. Sorodniki in sosedje so ga opisali kot izjemno delovnega, pridnega človeka. Pomagal je vsakemu. Do oškodovancev nismo mogli zaradi poteka preiskave.


http://www.vecer.com/clanek/201511226160019
Odgovori
#69
Mislim, da tele še nimamo (iz leta 2011).

http://www.siol.net/novice/lokalne_novic...video.aspx


Citat:"Podnevi si zaradi Romov ne upamo biti na prostem, otroke zadržujemo v stanovanjih, ponoči se zbujamo zaradi rafalnih strelov," pripoveduje Amalija Papež, predsednica KS Bučna vas, ki lahko v okenskem okvirju svoje stanovanjske hiše pokaže kroglo, izstreljeno iz romskega naselja, oddaljenega okoli 200 metrov. Po njenih besedah je bilo zadnjo soboto v naselju takšno streljanje, da je zbudilo in pokonci spravilo skoraj vse vaščane.
Odgovori
#70
http://www.zurnal24.si/ogrozeni-z-vseh-s...nek-260729


Citat:Čeprav so teroristični napadi v francoski prestolnici v naši državi zelo odmevali, niso povečali občutka ogroženosti - tako vsaj kažejo ankete.

Kljub mnenju dela javnosti, da nam bodo begunci, med njimi tudi potencialni teroristi, še kako zagrenili življenje in da smo zaradi njih v veliki nevarnosti, nas v Sloveniji ni zgrabila panika. Ljudi, vsaj po uradnih podatkih sodeč, zaenkrat ne skrbi, kako se dodatno zavarovati ali se celo oborožiti.
Odgovori
#71
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...-smel.html


Citat:Med hišno preiskavo so našli in zasegli "nabojnik za avtomatsko puško znamke Crvena zastava M70, 15 manevrskih nabojev kalibra 7,62, bajonet za puško znamke Musin Nagov, razstavljeno pištolo model 85 Auto, kalibra 8mm z zaklepom in nabojnikom ter dva kosa hladnega orožja - kovinsko teleskopsko palico in kovinski boksar", so sporočili iz PU Maribor.
Odgovori
#72
Kupite kako delnico pa boste lahko soavtorji člankov o orožarnah... http://nova24tv.si/slovenija/crna-kronik...-orozarno/


Citat:Pri hišni preiskavi v Mariboru so policisti našli in zasegli nabojnik za avtomatsko puško  znamke Crvena zastava M70, 15 manevrskih nabojev kalibra 7.62, bajonet za puško znamke Musin Nagov, razstavljeno pištolo model 85 Auto, kalibra 8mm z zaklepom in nabojnikom ter  dva kosa hladnega orožja – kovinsko teleskopsko palico in kovinski boksar.
Odgovori
#73
http://www.24ur.com/novice/slovenija/od-...rozje.html

Komentirajte, če lahko, meni je 24kur onemogočil komentiranje pod novice povezane s tematiko orožja... Očitno jim nekaj ne paše.


Citat:Pri hišni preiskavi v Mariboru so policisti našli in zasegli nabojnik za avtomatsko puško  znamke Crvena zastava M70, 15 manevrskih nabojev kalibra 7.62, bajonet za puško znamke Musin Nagov, razstavljeno pištolo model 85 Auto, kalibra 8mm z zaklepom in nabojnikom ter  dva kosa hladnega orožja – kovinsko teleskopsko palico in kovinski boksar.
Odgovori
#74
http://www.zurnal24.si/nisem-se-slisal-d...nek-261330


Citat:Andrej Feguš, dolgoletni in trofejni slovenski športni strelec v tako imenovanih dinamičnih strelskih disciplinah, kjer uporabljajo tudi znamenito kalašnikovko, dodaja, da v zadnjih tridesetih letih svoje aktivnosti ne pomni strelskega incidenta, ki bi se zgodil z registriranim športnim orožjem: "Naj si pogledajo podatke. Tako za Slovenijo kot ostalo Evropo velja, da je takšnih primerov le za promil,"pravi Fengušt in dodaja, da bi se morala Evropa problema lotiti drugje, kaznovanje lastnikov legalnega orožja zaradi kaznivih dejanj z nelegalnim orožjem pa tudi njegovem ni odgovor na problematiko:

[Image: slika-409x286-1429616304-1087082.jpg]"Naj ukrepajo glede Ukrajine, države, ki meji na EU, kjer je ogromno nelegalnega orožja, ali pa v države nekdanje Jugoslavije. Med teroristi, ki so ubijali v  Parizu ni bil nihče športnik, ne lovec ne zbiratelj. Če bi v Parizu streljali z lovskim ali športnim orožjem, bi že isti dan vedeli, od kod je prišlo, saj je takšno orožje registrano. Lahko bi bilo tudi ukradeno, vendar je takših primerov zelo malo. V petnajstih letih se  v Sloveniji spomnim le dveh primerov ukradenega registriranega orožja. Vedeti morate, da je pri nas zakonodaja glede hrambe orožja zelo stroga, orožje je treba imeti pod ključem, za rešetkami, nosimo ga lahko le do strelišča in nazaj," svoje mnenje o novi evropski zakonodaji ponazori Feguš, ki se vpraša ali se EU boji svojih državljanov, ki nikoli niso storili kaznivega dejanja: "Ta pripročila evropske komisije so ustvarila občutek, kot da smo zdaj mi krivi za to, glavnega krivca pa se sploh ne omenja," doda.  
Odgovori
#75
http://www.delo.si/sport/drugi-sporti/de...-letu.html


Citat:Medvode - Renata Oražem (Grosuplje) inRajmond Debevec (Olimpija) sta bila proglašena za najboljša slovenska strelca v letu 2015, v ekipni konkurenci pa je slavilo Strelsko društvo Grosuplje.
Oražmova je enajstič osvojila laskavo lovoriko, v primerjavi z domačimi tekmicami pa je tehtnico na svojo stran nagnila na avgustovskem svetovnem prvenstvu v ruskem Ulan-Udeju, ko je v samostrelu na 30 metrov kleče osvojila zlato odličje. Sibirski dosežek je največji v 30-letni karieri grosupeljske strelke, ki je letos nastopila tudi na evropskem prvenstvu na 300 metrov v Apačah ter z velikokalibrsko puško v trojnem položaju zasedla 11., v ležečem položaju pa 15. mesto.
Za Debevca, nosilca treh olimpijskih odličij in številnih kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev ter zmagovalca 32 tekem za svetovni pokal, je to že 32. lovorika najboljšega strelca v Sloveniji. V tej sezoni resda ni izpolnil norme za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Rio de Janeiru, kar je bil njegov osnovni cilj, a 52-letni najboljši slovenski strelec vseh časov še vedno upa, da bo po Los Angelesu 1984, Seulu 1988, Barceloni 1992, Atlanti 1996, Sydneyju 2000, Atenah 2004, Pekingu 2008 in Londonu 2012 prihodnje leto nastopil na svojih devetih olimpijskih igrah.

http://www.delo.si/sport/drugi-sporti/ve...gkoku.html


Citat:Bangkok - Uspešni slovenski lokostrelki Toji Černe se je menjava loka - po dolgih letih zvestobe znamki Mathews je pred dnevi presedlala na Hoyt - bliskovito obrestovala. Na preizkušnji dvoranskega svetovnega pokala je namreč 22-letna Vikrčanka opravila z vso konkurenco s sestavljenim lokom in se veselila prestižne zmage, s katero je odlično zapečatila še eno uspešno tekmovalno leto.
Odgovori
#76
Spodnji primer jasno kaže, da je tudi docela vsakdanje predmete mogoče uporabiti v smislu orožja. Odločen storilec bo pač uporabil nekaj kar mu je na voljo, v tem primeru je bilo očitno učinkovito sredstvo vozilo. V kolikor bi vlekli kakršnekoli analogije s strelnim orožjem, bi nemara morali razmišljati o prepovedi vozil, domnevam pa, da se bodo odločili za mnogo racionalnejšo možnost sodnega pregona dejanskih storilcev.

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...steno.html


Citat:V Novem mestu se je zgodil nasilen obračun. Tri osebe so se najprej steple, nato pa je 32-letnik pobegnil na bližnji bencinski servis, kjer ga je voznik osebnega vozila namerno povozil. Moški je poškodbam podlegel, policija pa je kmalu za tem pridržala dve osebi.
Odgovori
#77
http://svet24.si/clanek/novice/slovenija...-z-orozjem

http://prva.sds.si/News/Details/2941


Citat:Poslanska skupina SDS je na predsednico odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo naslovila zahtevo za sklic nujne seje, na kateri bi obravnavali predlog Evropske komisije za otežitev dostopa do strelnega orožja v EU. V SDS namreč ugotavljajo, da bi ukrepi prizadeli vse tiste, ki se zakonito ukvarjajo z orožjem.
Odgovori
#78
http://www.delo.si/nedelo/cigavo-varnost...isije.html


Citat:Predlogi evropske komisije o ukrepih za omejevanje dostopa do orožja teroristom in kriminalcem so v prejšnjih dneh razburkali evropsko pa tudi slovensko javnost.

Del nje, približno 100 predstavnikov stroke, civilne družbe, odločevalcev, predstavnikov strelskih in lovskih organizacij, je svoje nestrinjanje izrazil tudi na petkovem posvetu pri evropskem poslancu Igorju Šoltesu.

http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.a...nka=186870


Citat:Prihodnji teden bo odbor za notranjo politiko spregovoril o predlogu Evropske komisije za otežitev dostopa do strelnega orožja, namenjenemu zajezitvi terorističnih napadov. Oglasile so se že številne organizacije, ki opozarjajo, da omejevanje legalno pridobljenega orožja teh težave ne rešuje. Tudi vlada je do nekaterih predlaganih rešitev zadržana.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/evr...ozjem.html



Citat:Po lanskih terorističnih napadih v Turčiji in predvsem v Parizu, Evropa zaostruje pravila za pridobivanje in promet z orožjem. Neskladja med nacionalnimi ureditvami namreč pomenijo, da strelno orožje lažje potuje po Evropi, teroristične in kriminalne združbe pa lažje pridejo do njega.
Odgovori
#79
Na približno 25:00 so obiskali enega od slovenskih zbirateljev orožja.


Citat:http://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik-z-znak.../174381858
Odgovori
#80
Citat:Zaradi begunske krize so tudi Slovenci vse bolj zaskrbljeni. Po nekaterih podatkih naj bi se povečalo tudi povpraševanje po strelnem orožju. Da je kriminalnim in terorističnim združbam treba onemogočiti ali vsaj otežiti dostop do orožja se strinjajo vsi. Vendar pa tako lovci, strelci kot tudi evropski poslanci in predstavniki vlade opozarjajo, da bodo spremembe prizadele predvsem zakonite imetnike orožja.

http://www.24ur.com/bin/video.php?media_...id=4068268

http://www.24ur.com/novice/slovenija/tud...rozju.html
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 4 Gost(ov)