Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
Citat:Franc Pinter je zaradi nesreče od 23. leta na invalidskem vozičku, a je v strelskem športu našel nov zagon in smisel. Na paraolimpijskih igrah je osvojil štiri kolajne, zdaj gre v Rio po zmago


http://www.vecer.com/puska-mu-je-vrnila-...je-6215625
Odgovori
V Postojni so iz policijskega avtomobila ukradli "brzostrelko".

http://www.siol.net/novice/crna-kronika/...lko-415885
Odgovori
(25-04-2016, 17:36)romunov Napisal: V Postojni so iz policijskega avtomobila ukradli "brzostrelko".

http://www.siol.net/novice/crna-kronika/...lko-415885

MP-5 uporablja pištolsko strelivo 9x19 in lahko strelja rafalno, in jo je tehnično pravilno poimenovati brzostrelka.
Odgovori
Menda AK47 vsaj tako pravijo na POP. Toliko o hranjenju kar v avtomobilu...
Odgovori
http://siol.net/novice/slovenija/v-ljubl...sko-416090

Tole pa že malo smrdi po jasnovidcih ali pa so nekoga hudo privili. Nekaj dni nazaj jo ukradejo v Postojni, potem pa jo ekpresno hitro najdejo v Ljubljanici.
Vse skupaj je hvale vredno (da so pač našli zadevo). Ampak obrazložitev, da bodo sedaj, ko je orožje spet na varnem, policistu izrekli le opomin. Nočem biti krvoželjen, ampak cela izjava je malce "butalska". Jo je nesrečni policist sam našel?
Odgovori
Jelinčičeva gospa pa dobro grupo nastreli ;-)

http://www.slovenskenovice.si/sites/slov...k=BxU84JQN

(vir: članek http://www.slovenskenovice.si/bulvar/dom...-razhajata )
Odgovori
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...rozja.html


Citat:Policisti so obiskali 28-letnega Kamničana, pri katerem so med hišno preiskavo našli več kosov orožja in večjo količino streliva. Policisti bodo zoper moškega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve več določb zakona o orožju.
Odgovori
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...rozja.html

Citat:Med obravnavo osumljenega so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, pri kateri so sodelovali tudi policisti drugih enot in službeni psi policije. Pri tem so bili najdeni in zaseženi avtomatska puška M70 AB2, dve pištoli model M57 (TT), revolver Smith&Wesson s pripadajočimi 2661 naboji ter 23 okvirji.
Odgovori
"41-letni osumljenec iz Celja in 60-letni osumljenec iz okolice Sevnice sta v prtljažnem delu vozila prevažala puško z vstavljenim nabojnikom in nameščenim daljnogledom in puško z vstavljenim krožnim nabojnikom.

Osumljenca za orožje nimata ustreznih dovoljenj. 41-letni moški je policistom kasneje izročil še revolver in 245 nabojev. Po zaključeni preiskavi ju bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva."

http://www.planet.si/novice/crna-kronika...tnika.html


Priponke Male slike
   
Odgovori
Še en jagerski dogodek:
http://www.slovenskenovice.si/crni-scena...poskodovan

Naj dodam še mojo svežo izkušnjo (v ponedeljek) na strelišču.
Dva jagra (sklepam po oblačilih in puškah) sede strelec za mizo, na tleh futrola s puško (oz. dve), jaz sem bil levo, torej ene 2-3m stran.
Možakar vzame ven puško, cev v smer moje glave in to potem kroži levo desno, šlata... preden jo je prelomil sem šel stran in rekel "tole pa ni ravno varna smer", ampak me ni slišal.... potem podobno z drugo puško, repetirko... 
Jaz sem se sicer že pred tem prestavil na (pištolsko) strelsko mesto s fiksnimi tarčami, ampak sem ves čas pogledoval k njima, kaj počneta.
Neprijetno....k sreči, je pozabil daljnogled in sta po ene par strelih odšla.
Odgovori
Tale je starejša, na katero sem naletel med prebiranjem odrezkov (na temo medvedov).


Citat:»Policisti so svoje delo opravili zelo korektno. Vem, kdo me je ovadil in zakaj sem imel hišno preiskavo. Orožje sem imel zaradi veselja in ker smo s prijatelji sem ter tja malo streljali v bližnjem kamnolomu. Nikoli pa nisem nikogar ogrožal. Vem, da orožnega lista ne bi dobil, ker imam policijsko kartoteko,« nam je včeraj dejal Matevž Logar. Policisti so mu sicer zasegli avtomatsko puško z dušilcem zvoka, revolver, polavtomatsko pištolo, dimne bombe in šolsko ročno bombo M-75, več kot dva tisoč kosov streliva različnih kalibrov, pirotehnična sredstva in vojaško opremo (torbica za AP M70 z vsebino, bajonet in dušilec zvoka). Kriminalisti preiskavo še nadaljujejo, Logarja pa očitno čaka ovadba zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, za katero je predpisana kazen zapora od šestih mesecev do petih let. 


https://www.dnevnik.si/1042576613
Odgovori
Citat:Pri vstopu v Slovenijo so pri opravljanju mejne kontrole v vozilu 39-letnega hrvaškega državljana našli puško znamke Zastava M59, več kot 100 nabojev ter ročno bombo M75.

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...bombo.html
Odgovori
http://www.zurnal24.si/mladenic-je-imel-...nek-272785


Citat:Policisti Policijske postaje Murska Sobota so 13. junija 2016 na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Murski Soboti opravili hišno preiskavo pri 32-letnem občanu iz upravne enote Murska Sobota. Med preiskavo so našli in zasegli štiri kose orožja, ter več kosov različnega streliva.
Odgovori
https://www.sta.si/2283446/na-mejnem-pre...e-predmete

Na mejnem prehodu Sočerga zasegli teleskopske palice in druge prepovedane predmete

Koper, 12. julija - Policisti postaje mejne policije Sočerga so minuli konec tedna pri kontroli na mejnem prehodu Sočerga našli in zasegli več prepovedanih predmetov, med njimi več teleskopskih palic, ter manjšo količino prepovedane droge konoplje. Zoper kršitelje so oz. še bodo uvedli hitre postopke, so danes sporočili iz Policijske uprave Koper....
lp Melly
Odgovori
Policisti prijeli osumljenca, ki je domnevno streljal na policista.

http://www.policija.si/index.php/compone...pu-maribor


Citat:Pri hišni preiskavi so policisti in kriminalisti v prostoru, posebej prirejenem za gojenje, našli 23 sadik konoplje (marihuane). V hiši so osumljencu zasegli tudi več pripomočkov za vzgajanje te rastline, okoli 400 gramov že posušenih vršičkov marihuane, dve elektronski tehtnici, 110 evrov ter dve tabletki ecstasyja. Zasegli so tudi več kosov kratkocevnega (pištole, revolverji) in dolgocevnega orožja (puška z daljnogledom), večjo količino nabojev različnih kalibrov, bokser, električni paralizator, samostrel in več elektronskih naprav.
Odgovori
Članek o orožju v Sloveniji:

http://siol.net/novice/slovenija/slovenc...pot-422432
Odgovori
brazilci

koliko udeleženih ima dovoljenja za posest orožja A kategorije...?

Odgovori
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...eliva.html
Ampak pri tobaku se pa hec neha :-D
Odgovori
Policija bo dobila nove puške in pištole.

http://www.rtvslo.si/slovenija/policija-...tol/400380
Odgovori
Katere puške? Bi blo zanimivo videt kok je tu šlo v žep, ni ravno težko izračunat
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)