Ocena teme:
  • 7 Glas(ov) - 3 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
Meni je pa tale naslov všeč
http://www.24ur.com/novice/znanost-in-te...rokah.html
Odgovori
Direktiva deluje. Še en z duševnimi motnjami.
http://www.24ur.com/novice/svet/moski-na...relil.html
Odgovori
... in spet nekaj novega:


Citat:NOVO MESTO – Včeraj nekaj pred dvanajsto uro se je v novomeškem romskem naselju Brezje oziroma Žabjak zgodil strelski obračun. Po naših podatkih naj bi mlajši Rom, neuradno gre za 25-letnega Amadeja Kovačiča, ki je sicer oče treh otrok, streljal na svojo novo partnerico Sašo Šarkezi. Sprva naj bi se sprla, zaradi groženj in fizičnega napada je ona zbežala, on pa je streljal za njo. Hudo ranjeno, po prvih podatkih naj bi bila dvakrat ustreljena v hrbet in nogo, so odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer so poskrbeli za najnujnejšo oskrbo, od tam pa so jo odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti so, kot so nam potrdili na Policijski upravi Novo mesto, domnevnega strelca prijeli. Zadevo možje v modrem še preiskujejo.


http://www.slovenskenovice.si/crni-scena...punco-saso

... zmaga pa tale del članka:

... In na svojem profilu na facebooku se fotografskemu objektivu ponosno nastavlja s kalašnikovko v roki!...

lp upor500
Odgovori
Lovec, vrane, golf igrišče, Ljubljana:

http://www.slovenskenovice.si/crni-scena...100-metrov

(100 metrov v naslovu, več 100 metrov v tekstu?)

Senzacionalistično pa SIOL: lovec ustrelil golfista  Doh 
ko bi vsaj dopisali, da je ena šibra priletela... povprečen bralec bo najbrž mislil, da ga je podrl z nabojem za medveda.
Odgovori
(31-03-2017, 14:03)alojz1 Napisal: Vrane se v marcu in do avgusta ne lovi. Mogoče so pa tile golf pomembneži večinoma politiki, ki so določili izjemo da jim vrane ne serjejo po igrišču. Ali pa bi morala biti žrtev v službi in noče publicitete pa slik v medijih. Bomo videli kaj je v ozadju.
Drugače pa šibre za vrane ne letijo 300m.

LD ima odločbo o izrednem posegu v populacijo vran z dne 16.03.2017, podpisal mag. Dejan Židan. In v odločbi je izrecno poudarjeno, da se odvzem izvaja v tudi okolici odlagališča Barje.

Težava je v tem, da je v okolici odlagališča tudi golf igrišče z nič-hudega-slutečimi igralci golfa, predvsem v službenem dopoldanskem času, pa center z nič-hudega-slutečimi migranti, pa RECRO, pa zbirni center kosovnih odpadkov, pa obvoznica z bencinskim servisom, pa bolšjak z nič-hudega-slutečimi obiskovalci v nedeljo, pa avtosejem.....jate vran pa kmetom veselo grebkajo subvencionirano koruzo po njivah.

Za Škodo od divjadi na kmetijskih zemljiščih pa krije LD. 

Mag. Židan napiše odločbo za poseg v populacijo in si opere roke. Lovec, katerega šibre so ranile ego nič-hudega-slutečega ljubitelja golfa pa si namaže rit z vazelinom, ker ve kaj ga čaka...v LD in na sodniji.

Pa bodi pameten, če ti rata!

lp, andrej
Odgovori
Na vrhniškem klancu nekdo opletal z dolgocevnim orožjem... Je bila samo zračna pištola.


Citat:Na podlagi prijave in opisa osebe so moškega izsledili in ustavili na vrhniškem klancu. Ugotovili, da je 47-letni moški dejansko pri sebi imel zračno pištolo z daljšo cevjo


http://www.slovenskenovice.si/crni-scena...vno-orozje
Odgovori
http://www.rtvslo.si/svet/povecanje-obra...ijo/419455

RTV si ni mogel pomagati, pač Gorazd Rečnik in Val 202


Citat:Evropa je zaostrila pravila za pridobivanje in promet s strelnim orožjem. Je to korak v pravo smer? Nekateri menijo, da ne, saj se osredotoča na zakonito pridobljeno orožje, glavni vir težav pa je v nezakonitem trgu z orožjem.
Tako naše vlade kot velika orožarska podjetja bi ugovarjali, da se ukvarjajo s formalno in zakonito industrijo in da je nezakonita industrija, ki ji pravimo tudi črni trg z orožjem, na drugi strani. Ti industriji naj bi bili povsem ločeni druga od druge. Toda v resnici je vsak orožarski posel mešanica tako zakonitega kot nezakonitega. Gre za sivi trg, ki ga sam imenujem svet trgovine z orožjem v senci. Celo v velike zakonite formalne posle so pogosto vključeni prav ti isti ljudje, ki so hkrati vključeni v nezakonite posle na črnem trgu in izplačujejo podkupnine, včasih pa celo poskrbijo za prevoz orožja. To so ljudje, ki vedo, kako se to počne, ki vedo, kako oprati denar.

Tako da mislim, da ta predstava o ločeni zakoniti in nezakoniti trgovini, kot ju pozna zakon, ni resnična. V resnici je vsa trgovina v tem vmesnem sivem prostoru. Tako moramo razumeti trgovino z orožjem, če jo želimo primerno očistiti.
Odgovori
Tip javno razglaša, da ima orožje na črno: 

http://m.slovenskenovice.si/novice/slove...m-streljal
Odgovori
streljanje v lj www.zurnal24.si/umrl-nasilne-smrti-clanek-289163


Citat:Po poročanju MMC je za posledicami strelnih ran umrla ženska, POP TV pa poroča, da je 49-letni Ljubljančan ustrelil 38-letno Ljubljančanko. Dodaja, da motivš še ni znan. 

Časnik Delo navaja, da se je tragedija zgodila v lokalu Pržan lounge klub na Cesti Andreja Bitenca.
Odgovori
(19-04-2017, 19:30)JRC Napisal: Na FB je nekoliko dvoumno napisano: bil je sportni strelec in se udelezeval tekem, imel je pa pistolo vedno pri sebi in jo prikrito nosil.

http://m.24ur.com/novice/crna-kronika/49...dolga.html
Odgovori
Mogoče ne spada sem, ampak vključuje strelno orožje...


Citat:Kranjska policijska uprava je natančneje pojasnila okoliščine incidenta, ki se je zgodil 17. aprila v Tržiču, ko je policist iz pištole sprožil opozorilni strel.


http://www.rtvslo.si/crna-kronika/znane-...rel/420704
Odgovori
http://www.lokalno.si/2017/05/23/176220/...ski_posel/


Citat:Za 66-letnega Janeza Erjavca z Dobrave pri Stični bi lahko rekli, da je velik ljubitelj orožja, a ne le to, preiskava je pokazala, da se je v svoji delavnici na črno ukvarjal tudi s predelavo orožja in polnjenjem nabojev. V naslednjih treh letih bo moral paziti, kaj počne, sicer bo moral za 10 mesecev v zapor.


Zanimiv je zadnji stavek. Sem mislil, da vse gre, če ga enkrat polomiš.


Citat:Vse navedeno (18 kosov orožja, več delov orožja, več kot 1.000 kosov nabojev) so mu zasegli, zdaj, ko se je na sodišču zaključil kazenski postopek, pa bo Erjavec orožje, za katerega ima ustrezne listine, dobil nazaj.
Odgovori
http://www.slovenskenovice.si/crni-scena...ga-dekleta


Citat:KERINOV GRM – V sredo pred deveto zvečer se je zgodil fizični obračun med Romi v Kerinovem Grmu, ki se je stopnjeval do streljanja, spor pa naj bi nastal zaradi 14-letnega dekleta. »Sredi ceste so nas napadli Moran Jurkovič in njegovi sorodniki, in sicer zato, ker sem ga jaz ovadil zaradi njegove 14-letne hčerke, ki je bila najprej z mojim sinom, potem pa sem mu jo pripeljal nazaj prav zato, ker je še premlada. Ko je izvedel, da sem ga ovadil, mi je začel groziti, sinoči me je hotel ustreliti, a sem zbežal, je pa zadel mojega brata Damjana. Le en centimeter, in bi ga ubil,« je dejal Dejan Brajdič in dodal, da je bil njegov brat obstreljen, a je že v domači oskrbi.
Odgovori
Najprej strašili s puško, nato hoteli pretepsti še neko žensko 

http://m.24ur.com/novice/crna-kronika/na...ensko.html
Odgovori
timing idealen... https://www.radio-ptuj.si/novice/crna-kr...etil-metek
Odgovori
to je BS.

https://www.google.si/maps/dir/Ko%C4%8Di...!3e0?hl=sl

Strelisce je vec kot 4km severno ob koncu gozda. Kdor je ze bil tam, ve kaksen je teren.. Krogla ni prisla od tam.
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
... že novica v mediju je napisana tako, da pušča odprte vse možnosti (relacija Ptuj - ... ) ...
... tako da je vsakršno debatiranje o tem, kje in kako je lahko (če je res) do tega prišlo v danem trenutku brezplodno ...

lp upor500
Odgovori
(07-06-2017, 07:19)markojelen Napisal: to je BS.

https://www.google.si/maps/dir/Ko%C4%8Di...!3e0?hl=sl

Strelisce je vec kot 4km severno ob koncu gozda. Kdor je ze bil tam, ve kaksen je teren.. Krogla ni prisla od tam.

Tole je težko trditi kar tako na pamet, brez poznavanja vseh dejstev.

Strelišče je odprto in če se komu orožje sproži po nesreči oz. po neumnosti, je lahko tedaj obrnjeno kamorkoli in pod kateremkoli kotom. Smer strelišča pa v grobem je v smeri ceste označene na povezavi.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
https://www.dnevnik.si/1042774223/kronik...ala-orozje

Kar velik posel  - za očitno začetnika v tej branži.
Odgovori
Tole pa bo zdaj onaniranje na kvadrat http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...ojska.html
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)