Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
Posnetki štajerske straže (Štajerska varda), domnevno s Pohorja.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/zamaskiranci.html
https://siol.net/novice/slovenija/andrej...rda-476744
Odgovori
Na Dolenjskem je Slovenska vojska za srednješolce organizirala Obrambni dan v streljanju z yuauzarco.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/prvi-dnevnik/174563210
Odgovori
Spet? https://www.24ur.com/novice/slovenija/v-...eliva.html


Citat:V Nemčiji so ukradli del tovora s tovornega vozila Slovenske vojske, ki je na letališče v Leipzigu peljalo opremo in strelivo za pripadnike kontingenta Slovenske vojske v Maliju. Po prvih podatkih je bilo ukradenih približno tisoč kosov streliva kalibra 5,56 mm in tisoč kosov streliva kalibra 9 mm, so sporočili iz Slovenske vojske.
Odgovori
(03-10-2018, 20:23)dani_79 Napisal: Spet? https://www.24ur.com/novice/slovenija/v-...eliva.html


Citat:V Nemčiji so ukradli del tovora s tovornega vozila Slovenske vojske, ki je na letališče v Leipzigu peljalo opremo in strelivo za pripadnike kontingenta Slovenske vojske v Maliju. Po prvih podatkih je bilo ukradenih približno tisoč kosov streliva kalibra 5,56 mm in tisoč kosov streliva kalibra 9 mm, so sporočili iz Slovenske vojske.

Cena za 1000 kos 9x19 bi naj bila 100 €...
Odgovori
Tole j epa bolj razpuščeno kot otroški vrtec https://www.24ur.com/novice/slovenija/kr...istem.html

Si sploh ne upam zamislit kaj bi našli oziroma ne našli, če gredo po skladiščih odpirat škatle...
Odgovori
Tu sta soldata najmanj kriva.

Najprej sta odgovorna za svojo varnost ,potem da ne ogrožata ostalih v prometi ostalo so drobnarije 200eur inventarja. 800+ km je za tovrnjak norma za cel dan v vsakem primeru jima ne uide spanje , tahograf gor ali dol , v kolikor se ne počutita v stanju vozit je pač treba pavza tu ni debate.

da nekdo ukrade eno samo piksno je kar  malce hecno tako ,da se nebi čudil ,če je to kje doma zginilo potem pa je bilo treba na cesti zgubit za papirje.
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/slovenija/kr...istem.html

predvidevam, da obstajajo za tudi take transporte jasna in nedvoumna pravila. Če jih je kdo kršil, se lahko hitro razišče. Seveda, če obstaja za to zdrav interes in če se ne bo iskalo le grešnih kozlov - v tem primeru bosta popušila vojaka, kot zadnji člen v verigi.
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
https://www.zurnal24.si/slovenija/lovci-...nje-316929


Citat:10 dni po strelskem tekmovanju lovske družine, na jasi in v gozdu še vedno številni odpadki. Lovcem grozi od 10 do 30 tisoč evrov kazni.
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
Predvidevam, da prevozi orozja in streliva v SV potekajo po nekih pravilih, protokolih, ukazih.. Dvomim, da sta se ta dva uboga vojaka na lastno pest odlocila, da se bosta vmes sla malo spocit v hotel. Verjetno je to bilo doloceno v nacrtu prevoza.. Takoo da obesit za jajce bi bilo treba tiste, ki so to pot nacrtovali in potrdili, ne pa ta dva vojaka, ki sta se verjetno samo izpolnjevala ukaz.
Odgovori
Itak pa tud za tist hotel sta zelo vrjetno imela nalog .

A to je vse treba gledat z precej rezerve , začenjajo se kruhoborske igre z novo vlado , drugače se o tem sploh ne bi govorilo 

naslednjih par mesecev bomo še kake slišal o škornjih brez podplatov. pa uniformah ki jh morajo doma mame šivat ,starih računalnikih pa še čem ............

Pa tudi kaka kulturna obogatitev bo vrjetno v igri. Te lahko peljejo na večletni itegracijski kurs v SV , kak od teh bi se v Maliju full bolj vklopil kot Janezi in Iveki.
http://www.vlada.si/medijsko_sredisce/sp...ili_61445/
Odgovori
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/z-lovs...1#comments

Citat:Policisti iz Rač obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja mučenja živali, ki sta ga v sostorilstvu utemeljeno osumljena moška, stara 68 in 76 let z območja Starš.

Lastnik osem let starega psa mešanca, ki ni bil čipiran niti cepljen, je nagovoril 76-letnega člana ene izmed lovskih družin, da je v soboto zjutraj prišel na dvorišče stanovanjske hiše, kjer prebiva lastnik, in žival z lovsko puško dvakrat ustrelil ter jo tako na krut način ubil.
Odgovori
https://novice.svet24.si/clanek/novice/s...ega-orozja

Citat:Orožje v posesti
Iz evidenc MNZ je namreč razvidno, da ima Igor Rakuša kot nekdanji strelec v posesti več kosov strelnega orožja, eno izmed njegovih podjetij Eurosport pa poseduje dovoljenje ministrstva za notranje zadeve za opravljanje dejavnosti prometa z orožjem (trgovine z orožjem in strelivom). Je tudi zastopnik podjetja Strelski center Gaj, ki poseduje dovoljenje ministrstva za notranje zadeve za opravljanje dejavnosti civilnega strelišča, v okviru katerega lahko opravlja dejavnost oskrbe z orožjem (prepustitev orožja v uporabo) in strelivom posameznikom, ki izvajajo streljanje na tem strelišču.
Zdravniško spričevalo
Na policiji smo povprašali, ali ima oseba z izkazanimi psihičnimi težavami lahko v posesti orožje, in dobili kratek odgovor: Ne. Ob tem so nam pojasnili še, da mora vsakdo, ki želi imeti dovoljenje za orožje, opraviti zdravniški pregled, katerega sestavni del je tudi ocena psihičnega stanja. Izdano zdravniško spričevalo velja eno leto. Kot so nam povedali na policiji, državni organ po tem, ko je dovoljenje že izdano, v vseh primerih ne preverja več psihičnega stanja posameznika, če pa obstaja resen indic, da je oseba zaradi zdravstvenih težav nezanesljiva, potem pa se takšno osebo pošlje na ponoven zdravniški pregled. Če se izkaže, da oseba pogojev za posest orožja ne izpolnjuje več, ji lahko dovoljenje tudi odvzamejo.
Odgovori
Morda bi lahko celo sklepali, da zafrkavanje in kompliciranje referentov na UE vpliva na statistiko izdanih dovoljenj (ali pa si je folk ustvaril željeno zalogo):

"Če so upravne enote še leta 2013 izdale slabih 2200 dovoljenj, so jih leta 2016 izdale že dobrih 4000, lani pa slabih 3500."


https://novice.svet24.si/clanek/novice/s...rijavljena
Odgovori
Tokrat 'zračni' snajperist ogrožal sosedo...

https://novice.svet24.si/clanek/novice/c...ral-sosedo
Odgovori
Citat:V enem izmed gostinskih lokalov na Celovški cesti ponoči prišlo do streljanja

Ljubljana, 3. decembra - V enem izmed gostinskih lokalov na Celovški cesti v Ljubljani je okoli 2.30 prišlo do spora in pretepa dveh gostov, nato pa še do streljanja, v katerem je bil poškodovan eden izmed njiju. Po dejanju je strelec pobegnil s kraja, življenje oškodovanca pa ni ogroženo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.


Očitno ni bil kralj strelstva, da je falil.

https://www.sta.si/2581537/v-enem-izmed-...streljanja
Odgovori
Gremo v tujino Mrgreen 
https://www.zurnal24.si/sport/se-en-slov...avo-320320
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
Ne vem ce to pase sem pa vseeno.

Jelincic ve kaj vec kot ostali ali samo bluzi?
https://www.facebook.com/JelincicZmagoPl...31/?t=1639
Odgovori
https://www.vecerkoroska.com/v-crni-brat...09EmOjeuKU


Citat:Po lovu na območju Črne oziroma Bistre sta se 21-letni in 18-letni domačin že vračala proti avtu, pri čemer se je 21-letniku po nesreči sprožila lovska puška in je svojega 18-letnega brata  s strelom v nogo nenamerno poškodoval.
Odgovori
Nepravilna uporaba plinske pištole, za katero ni potrebno dovoljenje...


https://www.slovenskenovice.si/kronika/d...ise-134517
Odgovori
Tudi na našem koncu je pestro...

https://www.vecerkoroska.com/ravenski-po...ru-6642157


Citat:Osumljenemu so zasegli dve avtomatski pištoli SHE 76 z nabojnikoma in lasersko napravo, dve puški Mauser, avtomatsko puško, dva nabojnika za avtomatsko puško, 44 ostrih nabojev različnih kalibrov, zračno puško Hatsu, ohišje raketometa Armbrust in ohišje ročnega raketometa M80 Zolja. Za orožje osumljeni ni imel dovoljenj.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)