Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
(10-01-2019, 20:07)Orien Napisal: Tudi na našem koncu je pestro...

https://www.vecerkoroska.com/ravenski-po...ru-6642157

Prideloval je konopljino olje s katerim je pač čistil in podmazoval orožje katerega je seveda na pošten način kupil. Kaj je spornega tukaj. Ljubitelj tehnike in botanike pač. Mrgreen
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v-...omete.html


Citat:V trgovini 365 Plus v Ljubljani so v noči na sredo ukradli večjo količino orožja. Po naših podatkih gre za več kot 50 kosov orožja, med katerimi je tudi orožje, ki je v uporabi oboroženih sil, največ skrbi pa vzbuja kraja dveh bombometov.
Odgovori
(11-01-2019, 12:09)Lakyluk Napisal: https://www.24ur.com/novice/slovenija/v-...omete.html

katera trgovina ima pa bombomete?
Odgovori
Voodoo oz 365
Odgovori
Spoštovani,

danes sta me klicala že dva novinarja dveh medijskih hiš. Pripravite se ponovno na gonjo proti orožju, lastnikom orožja in trgovcem z orožjem.

Lp,
Tomaž
Proarmis d.o.o.
083 868 940 | 051 456 301 | 051 456 303
info@proarmis.si | www.proarmis.si
Odgovori
Drug medij: 
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/iz-pro...eta/477049
Odgovori
Citat:Ljubljana, 14. januarja - Policisti so 49-letnemu moškemu iz okolice Slovenske Bistrice med hišno preiskavo zasegli malokalibrsko puško neznane znamke z nameščenim daljnogledom, pripadajočih 128 nabojev in 63 različnih petard. Zasegli so mu tudi manjšo količino posušene zelene rastline, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja, so sporočili s PU Maribor.
https://www.sta.si/2594599/policisti-mos...rsko-pusko

Citat:Ljubljana, 14. januarja - Inšpekcijski nadzor po kraji večje količine orožja iz ljubljanske trgovine 365 Plus je pokazal, da orožje ni bilo ustrezno varovano, so poročali mediji. V prostoru, kjer so hranili orožje, ni bilo senzorjev gibanja, je pojasnil inšpektor Mitja Perko. Trgovec je s tem kršil zakon o orožju, zato mu grozi odvzem dovoljenja za prodajo orožja.
https://www.sta.si/2594760/inspektorji-p...e-prostora


Citat:Oborožena neznanca sta vstopila v poštno poslovalnico v ponedeljek okoli 18. ure. Z orožjem sta zagrozila zaposlenim in zahtevala denar. Ko sta ga dobila, sta pobegnila neznano kam. V času ropa na pošti ni bilo strank, nihče tudi ni bil poškodovan.
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/rop-p...oru/477284
Odgovori
Pa saj to ni res... manipulation at it's finest.

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...-hiso.html


Citat:Moški hodi z orožjem po ulici in strelja v hišo, so občani obvestili novomeške policiste. Storilec je bil 18-letnik, puška pa sicer ni bila prava, a je vseeno z njo poškodoval rolete.
Odgovori
Kdo bi to razumel:
https://siol.net/novice/slovenija/lovca-...ora-488115

Citat:Člana Lovske družine Mislinja sta osumljena, da sta konec lanskega leta z zračno puško in nato še s palico pokončala zaščiteno vrsto sove veliko uharico.
Odgovori
Za tiste ki ne veste kako zgleda KUP orožja  :2guns: https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...eliva.html
Odgovori
Ker pa mi vemo kdo je g. Perko, v njegovo čast in hvalo njegovo novico objavljamo kar tule:

https://www.24ur.com/novice/slovenija/so...ident.html


Citat:Glavni inšpektor MNZ se je z varnostnikom prerival v nočnem lokalu

Šef notranjega inšpektorata  se je zapletel v fizično obračunavanje z enim od kranjskih varnostnikov oziroma v nesporazum, kot dogodek poimenuje notranje ministrstvo.
Nesporazum med Mitjo Perkom in varnostnikom se je zgodil, ko je Perko zapuščal lokal v enem od kranjskih nakupovalnih središč. Ko je namreč hotel mimo varnostnikov ob izhodu, je enega prijel za roko, ministrstvo navaja Perkovo razlago, da le v smislu, naj se nekoliko umakne. A to varnostniku ni bilo prav in se je ostro odzval.
Spraševal naj bi, ali vedo, kdo je on
Priče navajajo, da naj bi Perko takrat povzdignil glas in spraševal, ali sploh vedo, kdo je on. Ko je minister od nas izvedel za zgodbo in Perka o tem zaslišal, je, sodeč po sporočilu za javnost, verjel šefu svojih inšpektorjev, da ta do varnostnika ni bil agresiven.
Na ministrstvu odločno zanikajo, da bi Perko pri tem komurkoli grozil ali kazal službeno izkaznico. A ker je napetost naraščala, naj bi priče klicale policijo, ki je Perku na kraju izdala 200 evrov kazni,  ker ni upošteval varnostnika. A se tu zgodba ne konča.
Perko, ki je bil nekoč celo prvi mož tržiške policije, se je na policijsko kazen pritožil, je potrdilo sodišče. Svoje inšpektorje je ravno nedavno ob očitkih, da so premalo skrbno nadzirali trgovine z orožjem – posledica naj bi bil obsežen rop ene od prodajaln, branil. In medtem ko se preriva po domačih krajih, Perko mirno še naprej opravlja funkcijo šefa inšpektorjev.
Odgovori
Očitno ni tak težko varnostno dobit.. https://www.24ur.com/novice/slovenija/or...omlju.html


Citat:Zasegli šest kosov orožja in več streliva

Policija nam je sporočila, da so policisti policijske postaje Črnomelj v torek dopoldne, na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Črnomlju, opravili hišno preiskavo pri 46-letniku iz okolice Črnomlja in pri tem zasegli skupaj šest kosov orožja.

1. Dve pištoli znamke CZ M57 (Tokarev), kalibra 7,62 mm;
2. pištolo znamke CZ M70, kalibra 7,65 mm;
3. pištolo znamke ISSC M22, kalibra LR 22 mm;
4. polavtomatsko puško znamke Češka Zbrojevka 858 Tactical 4P, kalibra 7,62
mm;
5. pištolo znamke Zastava Arms CZ 999 Scorpion, kalibra 9 mm Parabellum.

Poleg omenjenega orožja so zasegli še strelivo, in sicer 113 nabojev kalibra 7,62 mm za pištoli M57, 52 nabojev kalibra 7,65 mm za pištolo M70, 50 nabojev kalibra 9 mm za pištolo CZ 999, 51 nabojev kalibra LR .22 za pištolo M22 ter 456 nabojev kalibra 7.62 mm za polavtomatsko puško CZ 858 Tactical.

V postopku so policisti ugotovili, da 46-letnik poseduje veljavno orožno listino za športno orožje od leta 2010 (za orožje od točke 1 do 4) ter od leta 2017 veljavni orožni list za varnostno orožje pod točko 5.
Odgovori
Še eden "iz okolice" Nm:

https://www.dolenjskilist.si/2019/02/07/...preiskavo/

Citat:Novomeški policisti so včeraj zjutraj na podlagi odredbe okrožnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 21-letniku iz okolice Novega mesta. Odkrili in zasegli so neznano pištolo s šestimi naboji. Po končanem strokovnem pregledu bodo uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve zakona o orožju, je sporočil Robert Perc s PU Novo mesto. Policisti so 21-letnika že obravnavali zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, v začetku februarja pa so dobili tudi prijavo grožnje s pištolo. Za orožje in strelivo nima ustrezne orožne listine.
Odgovori
Včeraj se je v praksi pokazalo, zakaj je posoja orožja drugim osebam tako drastično omejena. Romska mularija se drogira na mizi in v rokah pa orožje. Vsaj to bodo lahko sankcionirali, ker je lastnik prepustil orožje drugim osebam. Da ima lastnik OL za nošenje je pa preveč. Rabi verjetno za zaščito pri preprodaji mamil.
Odgovori
Zakonsko je čisto dovolj omejena. Če pač nekdo krši zakon, naj se sankcionira, ne pa da še vsi ostali nahebajo zaradi tega.
administrator / Strelec.si
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...rozje.html

Citat:14 . februarja so metliški policisti pregledali avtobus ljubljanskih registrskih oznak, ki je prevažal potnike na relaciji Sarajevo–Hamburg. Med pregledom prtljage so na dnu kovčka 21-letnika odkrili tri avtomatske puške jugoslovanske izdelave M-70, bolj znane kot kalašnikovke. 21-letnik je puške poskušal prikriti tako, da jih je zavil v foljo, so sporočili s PU Novo mesto. Poleg avtomatskih pušk so v kovčku našli tudi tri polne nabojnike in ročaje za puške.


Tri puške M70 = orožarna. 

Počasi lahko delamo lestvico:
1 kos = orožje
2 kosa = kup orožja
3 kosi = orožarna

Nestrpno pričakujem odkritje štirih kosov orožja. O petih si ne upam niti pomisliti.
Odgovori
(19-02-2019, 12:37)Sherman Napisal: https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...rozje.html

Tri puške M70 = orožarna. 

Počasi lahko delamo lestvico:
1 kos = orožje
2 kosa = kup orožja
3 kosi = orožarna

Nestrpno pričakujem odkritje štirih kosov orožja. O petih si ne upam niti pomisliti.
4 = velika orožarna
5 = arsenal

Zgleda, da gre za izkopanine / arheološko najdbo - sodeč po zunanji koroziji pod plastjo črne barve Mrgreen ...
Odgovori
Ne kake izkopanine , kosi so konzervirani
Odgovori
https://www.sta.si/2608745/pri-44-letnik...-in-mamila


Citat:Radlje ob Dravi/Kranj, 22. februarja - Policisti so v hišni preiskavi, ki so jo v četrtek opravili pri 44-letniku z območja Radelj ob Dravi, našli pištolo z dvema nabojnikoma in 63 naboji, za katere osumljenec ni imel ustreznega dovoljenja. Zasegli so tudi staro rusko vojaško puško z bajonetom, ki spada v kategorijo prepovedanega orožja, pa še nekaj heroina in konoplje.
Odgovori
Še ena 'tumasta':
https://siol.net/novice/crna-kronika/sko...ine-491504


Citat:Kot so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, je po ugotovitvah policistov 69-letnico doma z zračno pištolo znamke Tornado ustrelil bližnji sorodnik. Ustrelil jo je v glavo, natančneje v desno arkado, pri čemer je dobila manjšo rano. Kasneje se je izkazalo, da gre za lažjo poškodbo. Nesreča se je zgodila zaradi osebnih nesoglasij okoli dediščine.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 10 Gost(ov)