Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
https://www.slovenskenovice.si/kronika/d...dem-346427

Citat:Policisti iz Šentjerneja so v Gorenjem Vrhpolju zasegli lovsko puško kalibra 22, za katero ima lastnik sicer veljavno orožno listino, poroča PU Novo mesto.
Odgovori
https://www.slovenskenovice.si/kronika/d...ija-348030
Odgovori
https://nova24tv.si/lokalno/video-med-pe...dra-pivec/
Dnevi lovskega strelstva glinastih golobov
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...jenja.html

...policisti 64-letnemu moškemu zasegli revolver...
Odgovori
https://siol.net/novice/slovenija/trbovl...zje-535041

/// Trbovlje: tatova s prevaro ukradla drag nakit in orožje ///
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...ozjem.html

Citat:Spomladi so bili mariborski policisti in kriminalisti obveščeni o požaru na stanovanjski hiši, na Klemenčičevi ulici v Mariboru. 44-letnika so osumili storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. V nadaljevanju preiskave dogodka pa so ugotovili, da se je osumljenec, skupaj s 26-letnim sostorilcem, ukvarjal z neupravičeno proizvodnjo in prometom prepovedanih drog. V hišnih preiskavah so nato še našli še več kosov orožja in streliva.
Odgovori
Izvorni prispevek

https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174724785?s=mmc

Zasebno strelišče v okolici Črnotičev moti lokalce. Upravljalec je postavil opozorilne table in obljubil izboljšan nadzor na strelišču.

https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174725048?s=tv
Odgovori
Tole je bilo v Financah nekaj dni nazaj (2020-10-15)

https://drazbe.finance.si/8966986/Zena-R...ila-orozje

Prilagam le relevantne dele, pa sami pri sebi stuhtajte zakaj še nimate zavarovanega premoženja z zastavno pravico.

Citat:Žena Roka Snežiča na dražbi kupila orožje
...
Najboljši ponudnik je za nakup ponudil in tudi plačal štiri tisočake, kolikor je znašala izklicna cena. In kdo je najboljši ponudnik? Klavdija Snežič, žena Roka Snežiča, davčnega svetovalca z doktoratom iz davčnih utaj, ki po lastnih besedah na davčnem področju svetuje tudi vladi Janeza Janše. [...]

Klavdija Snežič je z nakupom v last dobila puški znamk Benelli in Heckler & Koch ter dve polavtomatski pištoli znamke Glock. Je imela ustrezno dovoljenje? "Kupka je predložila dovoljenje, ki je po zakonu potrebno za tak nakup, torej dovoljenje za nabavo orožja za točno določen vsak posamezen kos naveden v razpisu prodaje. Vsa dovoljenja je izdala UE Maribor," nam je sporočila stečajna upraviteljica Lucija Klampfer.

Kaj z orožjem namerava Klavdija Snežič, sicer lastnica podjetja Snežič davčni inženiring, pa tudi manjšinska lastnica in nadzornica NoveTV24? Za njen kontakt smo se obrnili na Roka Snežiča, ki nam je kar sam dal odgovor. »To, kar je kupila žena, sta dve puški, ki sta že od nekdaj moji in sta vpisani na mojem orožnem listu. Dve pištoli znamke Glock pa sta od Dominika Vuka in bosta ostali na njegovem orožnem listu. Mi to orožje samo vrtimo. Ne more biti država bolj pametna od nas,« pravi Snežič.

In kot še dodaja Snežič, tudi kupnine ne bo treba plačati, saj bo kupnino dobila nazaj. »Žena je imela za zavarovanje posojila Dominiku Vuku vpisano zastavno pravico na orožju, tako da tega denarja ne bomo izgubili,« še dodaja.

...

Iz leta 2014 (se ne spomnim, da bi tole kdo izpostavil):

Na dražbo orožje doktorja davčnih utaj Roka Snežiča

https://www.finance.si/8806957/Na-drazbo...ka-Snezica


Citat:Stečajni upravitelj Mirko Filipovič bo na drugi dražbi skušal prodati več nepremičnin, ki so v lasti davčnega svetovalca z doktoratom iz davčnih utaj Roka Snežiča. Ta je v osebnem stečaju od decembra lani. Poleg nepremičnin pa je dražba razpisana tudi za več kosov orožja, ki je v Snežičevi lasti. Od tega je večina športnega orožja, pri enem pa gre za varnostno orožje, polavtomatsko pištolo tipa Heckler & Koch kalibra 45ACP. To ima Snežič po navedbah upravitelja še vedno pri sebi.

Poleg tega bo na voljo tudi štiri športne puške znamk Heckler&Koch, Češka Zbrojevka, Tula in Benelli. Teh Snežič nima pri sebi, temveč jih je predal v hrambo.

"Pištolo imam pri sebi že od leta 2008, ko sem bil žrtev izsiljevalcev. Takrat so celo vrgli bombo na mojega Aston Martina," nam razloge, zakaj nosi pištolo, pojasni Snežič. "Vendar pa ta pištola ne bo šla na dražbo. Sodišče je namreč ugodilo moji pritožbi in ocenilo, da se pištola ne sme prodati, saj je moje življenje vredno več kot tista pištola, za katero želijo dobiti 600 evrov," pojasnjuje Snežič, ki trenutno deluje v BiH, med vikendom pa prestaja "vikend zapor" na odprtem oddelku zavoda Dob.
Odgovori
Thumbs Down 
Citat:Sinoči ob 21.54 so bili policisti obveščeni, da je v Piranu na Tartinijevem trgu nekdo streljal z zračno puško. Na kraju so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 39-letni Koprčan z zračno puško zadel v nogo 38-letnega Koprčana.

https://www.regionalobala.si/novica/stre...o-in-hrbet
Odgovori
https://siol.net/novice/slovenija/novome...jev-537107

///
Novomeški policisti zasegli puško in več nabojev
///
Odgovori
Citat:Novomeški policisti so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 37- in 25-letnih moških v naselju Brezje. Med hišno preiskavo so našli in zasegli pištolo, za katero moški nima ustreznih dovoljenj, dva nabojnika in večje število nabojev. Policisti zdaj preiskujejo okoliščine in bodo na podlagi ugotovitev zoper oba ustrezno ukrepali.

https://www.dolenjskilist.si/2020/10/26/...in_naboje/
Odgovori
Citat:Na novomeški policijski upravi so tudi spomnili, da so črnomaljski policisti februarja 2020 že opravili hišno preiskavo na naslovu 48-letnega osumljenca in mu zasegli pet pištol, puško in več kot 700 nabojev. Ugotovili so, da so posamezniki, med katerimi je bil tudi 25-letni sin osumljenca, na družbenem omrežju objavili posnetek, na katerem razkazujejo orožje, uživali naj bi tudi prepovedana mamila. Zaradi suma, da je lastnik orožja kršil določila zakona o orožju, so policisti orožje in strelivo, skupaj z orožnimi listinami, zasegli. Strelivo in orožje so poslali v strokovno analizo, med drugim zaradi suma, da so določeni kosi orožja predelani. Upravni enoti pa so policisti podali pobudo za odvzem orožja.
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/polic...kem/541499
Odgovori
hm https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...osebe.html

Citat:Policisti so bili v ponedeljek okoli 21. ure obveščeni o hudi tragediji na območju Janč. Po prvih informacijah je 22-letnik s hladnim in strelnim orožjem tako hudo poškodoval tri ožje sorodnike, da so umrli.
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/slovenija/sl...aboje.html

Gumijaste krogle prvič v Sloveniji
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/v-str...eka/541956

Citat:Okoli poldneva je v središču Velenja moški razgrajal in grozil s samomorom. Ob intervenciji je policiste napadel z nožem, ker ni zalegel niti opozorilni strel niti električni paralizator, so policisti zoper njega uporabili strelno orožje.
Odgovori
Mogoče bo jutr še kaj drugega novega.... https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...lnoci.html

Citat:Policija je v ponedeljek zvečer prejela klic 26-letnice glede nasilnega vedenje brata, na kraj so bili napoteni policisti rednih patrulj. Ko so se približevali hiši, so policisti zaslišali dva strela, ki sta bila sprožena v njihovi smeri, kar je Policija potrdila danes šele po našem poizvedovanju, v prvotnem poročilu o tragediji na Jančah strelov namreč niso omenjali. Specialna enota policija pa je v hišo vstopila šele nekaj pred polnočjo oziroma kar tri ure po klicu na pomoč.
Odgovori
https://nova24tv.si/lokalno/policisti-pr...mostrelom/

Citat:Policisti bodo zaradi nezakonitega lova kazensko ovadili 37-letnega moškega z območja Radelj ob Dravi. Moški je osumljen, da je s samostrelom s puščicami septembra v gozdu na območju Ribnice na Pohorju ustrelil dva jelena. Samostrel so mu policisti tudi zasegli.
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
https://www.vecer.com/kronika/policisti-...e-10227370

///
Novo meški policisti so po odredbi sodišča opravili hišni preiskavi pri 58- in 33-letniku iz Novega mesta, med preiskavo pa naleteli na puško, ročno bombo, pištolo in še drugo orožje. ...
///
Odgovori
(17-11-2020, 11:18)MarkB Napisal: https://www.vecer.com/kronika/policisti-...e-10227370

///
Novo meški policisti so po odredbi sodišča opravili hišni preiskavi pri 58- in 33-letniku iz Novega mesta, med preiskavo pa naleteli na puško, ročno bombo, pištolo in še drugo orožje. ...
///

https://siol.net/novice/slovenija/pri-os...zja-539099

Tokrat za spremembo brez marihuane :)
Odgovori
Še sreča ni kdo dal tega linka z simbolično sliko lo http://www.politikis.si/2020/11/novomesk...e-izdelke/
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 10 Gost(ov)