Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...istko.html

Citat:Celjski policisti so sporočili, da je 24-letnik, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi več različnih kaznivih dejanj, z zračno puško streljal na policistko, ki je v Šoštanju opravljala nadzor prometa, in jo pri tem lažje poškodoval. Incident se je zgodil manj kot teden dni potem, ko je 22-letnik v Velenju z nožem porezal policistko.
tole je šlo pa res že malo predaleč vse skupaj  Eek
Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak.
(Heine, Heinrich, 1797-1856)
Nisem lep - imam pa revmo
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...pravo.html
Tukaj pa že malo pretiravajo.Verjetno je bila to mularija ali pa je nekdo hotel dobiti kako ribo.Tudi vsaka vžigalna ne gori v vodi.Moti me to,da svinjajo po reki.
Kar ne probaš ne veš
Odgovori
Sodišča imajo Black Friday, strelcu iz Krčevine dosodilo 50 odstotni rabat na kazen.

https://www.dnevnik.si/1042944747

Citat:Višje sodišče v Mariboru je izrečeno enotno kazen znižalo na devet let zapora. Ker pa je obstal tožilski očitek uboja in treh poskusov uboja, bo obramba skušala z izrednimi pravnimi sredstvi dokazati, da je Janko Tomić zagrešil kvečjemu prekoračen silobran.
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...rozja.html

Citat:Mejni policisti so pri hrvaškem vozniku tovornega vozila zasegli kar 13 kosov orožja. Kupec naj bi bil iz Velike Britanije, vozniku pa je Policija orožje zasegla, saj zanj ni imel ustrezne dokumentacije.
Odgovori
Omenjena je pištola:

https://www.rtvslo.si/crna-kronika/zamas...ino/545757



Citat:Trije zamaskirani neznanci naj bi v noči na petek na Svržakih pri Metliki vdrli v hišo in se več ur izživljali nad družino, danes poročajo Delo in Slovenske novice.
Odgovori
Spet zaseg orožja v naselju z etničnimi manjšinami.

Citat:Na območju Novega mesta in Trebnjega so v hišnih preiskavah zasegli številne predmete, tudi pištolo, bokser in devet nabojev. Zoper osumljence bodo podali kazenske ovadbe.
Odgovori
Kakšno dovoljenje potrebuješ za prenašanje....???? Je že res, da je imel vztavljen poln nabojnik....
https://novice.svet24.si/clanek/novice/c...to-pistolo
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/slovenija/ve...amova.html
..."v primeru tragične smrti njegovega nekdanjega dekleta, Sare Veber, ki je bilo leta 2015 ustreljeno z avtomatsko puško..."

Bog pomagi 24ur novinarjem, ki res niso preveč brihtni
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/slovenija/po...metov.html

Morda zgolj zanimivost, kako Policija na operativnem nivoju vrednoti »orožje«. Vsled današnjih napovedanih protestov v Ljubljani, so na policiji zapisali: "Opozarjamo, da na shode ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov, med katere lahko štejemo tudi lopate in metle, ki naj bi jih po napovedih uporabljali udeleženci!" Dejansko gre za »potencialno nevarne« predmete in ne »nevarne« (ali sredstvo dejansko postane nevarno je odvisno od uporabnika) pa vendar je jasna smer razmišljanja, da se prepoveduje vsako sredstvo, ki ga je »mogoče uporabiti v vlogi (učinkovitega) orožja«. Opredelitev določenega sredstva pretežno ni posebej pomembna, to pa se hitro spremi, v kolikor postane to posebej zakonsko regulirano. Iz omenjene opredelitve izhajajoče pravne posledice so namreč zelo različne. Morda marsikdo moje občasno poudarjanje tega vidika ocenjuje, kot docela nepotrebno in nesmiselno, zgoraj naveden praktični primer pa jasno kaže, da temu še zdaleč ni tako, saj bodo posamezniki lahko na podlagi omenjene dikcije, zakonsko sankcionirani. Tehnično gledano je tudi kaka močnejša veriga za priklepanje kolesa (čeravno ni navedena) lahko nadvse učinkovito orožje in še marsikatero drugo sredstvo tudi. Dejansko smo ljudje skorajda vedno potencialno oboroženi.

Skladno z definicijo termina, je posamezna sredstva smiselno opredeliti, kot orožje (nekatera sredstva so v tej vlogi bolj, druga manj učinkovita), v kolikor se v takšni vlogi uporabljajo; naj si bo posredno (nekaj nositi/posedovati s takšnim namenom), ali neposredno (dejanska uporaba za izvajanje fizičnega boja). Tako predstavljajo opredelitve sredstev, ki se uporabljajo za potrebe športa, kot so »športno orožje« in zbiranja, kot »zbiateljsko orožje« popoln nesmisel. Celo v primeru lova je vprašanje, ali je omenjena opredelitev v celoti smiselna (v določenih primerih sicer je, pretežno pa ne).
Odgovori
https://siol.net/novice/slovenija/nasilnez-543357

Citat:Na upravno enoto bodo podali pobudo za odvzem orožja in uvedli postopek o prekršku zaradi nepravilne hrambe, so zapisali na policiji, piše STA.
Odgovori
https://www.dolenjskanews.com/foto-oboro...9-letnica/

Citat:Policisti PP Črnomelj so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 19-letne osumljenke v Lokvah. Med hišno preiskavo so našli in zasegli puško z bajonetom in avtomatsko puško, za katero osumljenka nima ustreznih dovoljenj. Po opravljeni kategorizaciji orožja bodo zoper osumljenko na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Založena :)
Odgovori
Citat:Ugotovili so, da je pred vhodom v garažni prostor stanovanjskega objekta eksplodirala topovska granata kalibra 75 mm francoske izdelave, ki je izvirala iz obdobja prve svetovne vojne.

Zaradi eksplozije je nastala tudi materialna škoda na stanovanjskem objektu.
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/ekspl...ana/549683
Odgovori
Citat:Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, je policist v petek ob 18. uri na poti iz službe domov na Ljubljanski cesti v Postojni opazil moškega z uperjeno pištolo proti drugemu moškemu. Ustavil je vozilo in zakričal, a je osumljeni pobegnil.

Policist je nato poklical dodatne patrulje in ga začel iskati. Izsledili so ga in prijeli v središču Postojne, zasegli so mu plinsko pištolo z naboji in manjši paketek s posušenimi rastlinskimi delci. Ugotovili so, da je od moškega iz Planine zahteval vozilo, so dodali z uprave.

Zaradi uporabe plinske pištole na javnem kraju ga čaka tudi prekrškovni postopek.
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/48-le...ilo/550165
Odgovori
Citat:Za lovce se bo namenilo 400 tisoč evrov za nabavo orožja in opreme, ob odstrelu pa bodo dobili še denarno stimulacijo v vrednosti od 50 do 100 evrov.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/za...strel.html
Odgovori
Zgleda ni samo enim tu normalno mačke streljat... https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...cisti.html
Odgovori
Citat:Občanka je pri pospravljanju gospodarskega poslopja šokirana obstala: odkrila je namreč skrito orožje.

O tem je obvestila policiste policijske postaje Podlehnik, ki so na kraju ugotovili, da gre za pištolo znamke Walter P38 z nabojnikom in osmimi naboji kalibra devet milimetrov ter za zaklep s sprožilnim mehanizmom puške znamke Herstal-Delgique.
Walter brani gospodarsko poslopje v Podlehniku. Kaj je pa s prožilnim mehanizmom?

https://www.slovenskenovice.si/kronika/d...5991573093
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/slovenija/ko...-grum.html
Slovensko kopito in svetovna prvakinja
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
Po filmskem pobegu zasegli kokain in Glocka

https://www.rtvslo.si/crna-kronika/po-fi...olo/570209
Odgovori
Citat:Prav tako so mu zasegli 10 različnih nabojev, pripomočke za prodajo prepovedanih drog ter gotovino.

Na žalost ne piše katere naboje in če obstaja za le-te tudi orožje. Mogoče je pa samo mikrozbiratelj? Vprašanje je seveda retorično.

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...aboje.html
Odgovori
(25-02-2021, 09:10)romunov Napisal:
Citat:Prav tako so mu zasegli 10 različnih nabojev, pripomočke za prodajo prepovedanih drog ter gotovino.

Na žalost ne piše katere naboje in če obstaja za le-te tudi orožje. Mogoče je pa samo mikrozbiratelj? Vprašanje je seveda retorično.

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...aboje.html

Po slikah sodeč, 4 kose 9x19 in 6 kosov .357 ali .38 (na uč).
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)