Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...rozje.html

Iurium navali :)

Citat:Ljubljanski policisti so pri 32-letniku iz okolice Vrhnike zasegli avtomatsko puško in deset nabojev, prav tako so pri njem odkrili dve imitaciji pištol, s katerima je pred tem že storil prekršek. Zoper osumljenega je bila podana kazenska ovadba.
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...treli.html

Citat:Nekaj minut pred 21. uro je na Križevniški ulici v središču Ljubljane odjeknilo približno šest zaporednih strelov. Poke so med delom slišali tudi policisti, prav tako jih je o tem obvestil občan. Strelca še niso izsledili, po do sedaj znanih podatkih ni bil v dogodku nihče poškodovan. Je pa na ulici zavladala panika, ljudje so bili prestrašeni. V neposredni bližini je Mini teater, kjer je takrat potekala predstava, blizu pa je tudi Judovski kulturni center.
Odgovori
Citat:Vozilo 25-letnika, ki je iz prodajalne v Pivki ukradel nekaj artiklov, so policisti na podlagi opisa izsledili pri Divači. Pobeglega osumljenca so skupaj z 28-letno sopotnico nato ustavili v Lokvi. Neregistrirano in nezavarovano vozilo je vozil tudi brez vozniškega dovoljenja. Še pred zasegom vozila pa je policistom sam izročil plinsko pištolo ter nabojnik s slepimi naboji.

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...stolo.html
Odgovori
Citat:V nedeljo ponoči so imeli grosupeljski policisti v postopku voznika osebnega vozila, ki je imel na zadnjem sedežu vozila puško z daljnogledom. Po nadaljnjem pregledu so policisti ugotovili, da 59-letnik za puško nima ustrezne listine in da ima na orožju nameščen dušilec. Prav tako je orožje prenašal nepravilno, saj je imel v cevi vstavljen naboj, ob orožju pa še 74 nabojev za tovrstno orožje.

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...ilcem.html
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...puska.html

Citat:Včeraj nekaj pred 21. uro so policisti PP Šmarje pri Jelšah v kraju Pecelj ustavili 24-letnega voznika osebnega vozila z območja UE Šmarje pri Jelšah. Med ustavljanjem vozila se je 27-letnemu sopotniku, državljanu Avstrije, sprožila lovska puška in mu poškodovala ramo.

Do prihoda zdravnika na kraj sta poškodovanemu prvo pomoč nudila policist in vojak, ki sta službo opravljala v mešani patrulji. Poškodovani je utrpel hudo telesno poškodbo in ostal na zdravljenju v SB Celje.
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...bojev.html

Citat:Pri moškem, ki je bil več let nasilen do žene, našli orožje in 263 nabojev
Odgovori
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/brezi...zil/583302

Posredujem kar celo novico. Kdo so ti akterji pa nikoli ne bomo izvedeli, a ne? (retorično vprašanje, sploh ne odgovarjat)

Citat:Brežiški policisti so se v petek zvečer napotili v Novo vas in Ponikve, od koder so prejeli več klicev o streljanju, grožnjah z orožjem ter zasledovanju po cesti, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so nato v akciji ustavili dve vozili, v katerih je bilo več ljudi. Po prvih ugotovitvah – zaradi nasprotujočih izjav dejansko stanje in vlogo posameznikov namreč še preverjajo – naj bi imeli v Ponikvah zabavo, ko se je mimo pripeljal siv avtomobil, v katerem je bilo več ljudi, iz vozila pa naj bi odjeknili streli v zrak. Avtomobil, v katerem so bili poleg voznika in sovoznika še štirje mlajši ljudje, je nato z veliko hitrostjo odpeljal stran. Za njim so se z drugim avtomobilom pognali udeleženci zabave in poskušali vozilo dohiteti ter ustaviti. Med vožnjo so vanj metali različne predmete.

Vratolomno zasledovanje so prekinili policisti. Vozilo, iz katerega naj bi streljali, so zasegli in odpeljali na policijsko postajo zaradi nadaljnjih preiskav. Policisti so na kraju našli in zavarovali različne sledove (tudi tulce nabojev) ter ugotovili identiteto akterjev dogodka, ki prihajajo z novomeškega in brežiškega konca.

O dogodku še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in preverjajo vse okoliščine dogodka. Po koncu preiskave bodo o ugotovitvah obvestili državno tožilstvo.
Odgovori
Policija zasegla orožje občanu - jagru/zračnostrelcu/kuburašu/bajonetarju

https://www.slovenskenovice.si/kronika/d...ozje-foto/
Odgovori
Stranka Levica pokazala, da nima pojma za kaj se gre pri Zakonu o orožju.

https://www.tax-fin-lex.si/Home/Novica/20349

Citat:Ljubljana, 15. junija (STA) - V sredo bodo na odboru DZ za notranje zadeve nadaljevali razpravo o predlogu novele zakona o orožju, ki jo je leta 2019 pripravila še vlada Marjana Šarca. SDS in NSi sta k predlogu vložili dopolnila, ki po besedah Levice med drugim omogočajo lažji dostop do orožja, zato temu ostro nasprotujejo. Nasprotujejo pa tudi samemu predlogu zakona.

Sporni se jim zdijo predlogi dopolnil, ki po njihovih besedah omogočajo, da do orožja lahko dostopajo člani strelskih organizacij, ki imajo status nevladne organizacije v javnem interesu na področju obrambe, kot prepovedano orožje pa po novem ne bodo več opredeljene kovinske teleskopske palice, dušilci in nastavki za bajonete.

Edine civilne osebe, ki imajo trenutno lahko v lasti vojaško orožje strogo regulirane A kategorije, so zbiratelji. Pogoj za posedovanje je, da se tako orožje ne izdeluje več, obrambne sile in policija pa ga ne uporabljajo. Z dopolnilom se ta pogoj spreminja, da zbiratelji po novem lahko posedujejo sodobno vojaško orožje. Za njih se ukinja tudi določba nadzora policije nad orožjem, če ima posameznik v lasti več kot 10 kosov orožja B in C kategorije.

Z dopolnilom se poenostavlja še postopek za izdajo orožne listine za policaje, vojake in obveščevalce za nošnjo orožja izven delovnega časa in po prenehanju delovnega razmerja.

Kot je v izjavi za medije danes povedal vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec, se v Levici sprašujejo, kaj je namen teh dopolnil, nasprotovali pa bodo tako dopolnilom kot tudi osnovnemu predlogu novele zakona.

Znova so bili kritični tudi do načrtovanih investicij v Slovensko vojsko, strankama SDS in NSi pa očitajo, da Slovensko vojsko "vse bolj aktivno in vsem na očeh politizirata", so zapisali v sporočilu za medije.
Odgovori
Bil sem na odboru in lahko povem, da sem zgrožen in užaljen kako je svoja prepricanja tam podajala poslanka Levice Nataša Sukič. Bila je žaljiva s svojimi namigovanji do vseh slovenskih športnih strelcov. Ne vem kaj se ji je groznega zgodilo v otroštvu a to ni opravičilo, da ob sprejemanju sprememb Zakona o orožju velecenjena gospa govori o množičnih pobojih v ZDA v povezavi z športnimi strelci in zbiralci v Sloveniji. Kot, nikoli ne veš kdaj se bo komu zmešalo. Sprejem nove zakonodaje je spolitizirala na nivo bizarnosti z omenjanjem neonacisticnih organizacij itd. Ni vredno besed. Gospa ima definitivno težave.
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...iznal.html

Citat:Na zatožno klop je sedel 20-letnik iz Krope, ki naj bi načrtoval strelski pohod na svoje nekdanje sošolce in pedagoge, ki naj bi ga v preteklosti zasmehovali. Motiv naj bi bil maščevanje, orožje in strelivo za strelski pohod pa naj bi nabavil prek temnega spleta. Priznal je vsa dejstva iz obtožnice, torej, da je za pet tisoč evrov poskusil kupiti polavtomatsko pištolo znamke Glock ter avtomatsko puško znamke Remington, medtem ko krivde ni priznal.
Odgovori
(07-07-2021, 12:40)Robert91922 Napisal: Je pa v slovenski "zgodovini"  že bil primer pravnomočne obsodbe zaradi "namena". Tudi kazenska sankcija je bila temu primerna    Angel
Dokumentirano v literarnem delu "Kozlovska sodba v Višnji gori" (Josip Jurčič)
več podrobnosti na:  https://sl.wikipedia.org/wiki/Kozlovska_...A1nji_Gori
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
https://nova24tv.si/slovenija/levica-bi-...do-orozja/

Citat:Stranka Levica je že v sredo napovedala, da bo vložila dopolnilo, s s katerim bi orožne listine za orožje iz kategorije A iz razloga športa lahko dobili le športni strelci, ki s takšnim orožjem trenirajo in tekmujejo, ne pa tudi strelske organizacije, ki imajo sicer status nevladne organizacije v javnem interesu na področju obrambe, poroča STA.
Levica bi športnim strelcem vzela pravico do orožja.
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...ozjem.html

///
Na Tolminskem je v soboto prišlo do spora med tremi moškimi, pri čemer sta bila uporabljena tudi vojaško strelno orožje in sekira za sekanje vej.
///

Napisano, da te srat prtisne.
Odgovori
Če bi kdo rad prebral kaj na temo razprav o spremembah Zakona o orožju brez komunistov in leta 1945, je tule nerežimski medij:

https://www.rtvslo.si/slovenija/novela-z...jem/587081

in pretipk seje

https://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/sej...0C002A1D89
Odgovori
Če se prav pišeš, ti sodijo še pred počitnicami.

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...cujem.html

Citat:Moški, ki je načrtoval strelski pohod v več javnih ustanovah, je na sodišču priznal krivdo in se opravičil. Tožilstvo je zanj predlagalo osem mesecev pogojne kazni in obiskovanje psihiatrične pomoči enkrat na teden. Sodišče je predlogu v celoti sledilo.
Odgovori
Citat:V dogodku je 37-letnik oškodovanca lažje telesno poškodoval, prav tako je zagrozil s plinsko pištolo ter z njo streljal v zrak. Kmalu po dejanju so ga policisti prijeli v bližini dogodka in mu odvzeli prostost. Med postopkom se je osumljenec upiral, udaril policista in policistom izrekal grožnje.
https://n1info.si/novice/crna-kronika/na...policiste/
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/slovenija/pr...ekipe.html

Citat:Na tekmovanju, ki je lani odpadlo zaradi koronavirusne pandemije, je sodelovalo 27 ekip iz 14 držav. Zmagala je torej Slovenija, ekipa Lynx 01 je osvojila 2237 od 5044 skupnih točk, Turčija je zasedla drugo mesto, Latvija se je uvrstila na tretje mesto.
Odgovori
https://n1info.si/novice/crna-kronika/po...nem-kraju/

Citat:Policija je v sredo zvečer v Škofji Loki prejela prijavo o prepiru in strelih na javnem kraju. Do zdaj policisti niso ugotovili, da bi bil kdo poškodovan, še naprej pa izvajajo aktivnosti za razjasnitev dogodka in zbirajo obvestila o vpletenih osebah. Gorenjski policisti imajo tudi sicer zadnje dni polne roke dela s prepiri in napadi.
Odgovori
https://www.24ur.com/sport/ostalo/tirsek...zlata.html

Srebrna medalja na paraolimpijskih igrah.
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 12 Gost(ov)