Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
#21
Tokrat so zasegli en kup orožja, doma izdelanih flint, smodnik in nekaj eksploziva. V prispevku ne gredo v detajle katere zadeve so bile v posesti nelegalno in katere legalno.

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/polici...rni/328489
Odgovori
#22
Zaseg treh kosov u Lublan. https://www.dnevnik.si/kronika/ustrahoval-in-grozil
Odgovori
#23
Koper News:

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...vadba.html


Citat:Med obravnavo osumljenega so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, pri kateri so sodelovali tudi policisti drugih enot in službeni psi policije. Pri tem so bili najdeni in zaseženi avtomatska puška M70 AB2, dve pištoli model M57 (TT), revolver Smith&Wesson s pripadajočimi 2661 naboji ter 23 okvirji.
Odgovori
#24
Na delo.si imajo še nekaj več informacij.
http://www.delo.si/novice/kronika/pri-68...zarno.html

> Hišna preiskava je sicer bila izvedena po tem, ko so imeli policisti 19. aprila v postopku 44-letnika, ki so mu zasegli pištolo crvena zastava M57 in manjšo količino prepovedane droge. Nato so 3. maja ponovno obravnavali istega moškega, in sicer zaradi posesti manjše količine prepovedane droge, v postopku pa so mu zasegli tudi pištolo crvena zastava model 70.
Odgovori
#25
Na mejnem prehodu 23 letnemu srbu zasegli štiri pištole in naboje. Glede na sliko gre bolj za arhivske primerke.

http://www.delo.si/novice/kronika/na-med...ozjem.html
Odgovori
#26
Pragersko gosti ene par strelcev iz 59 držav.

http://www.finance.si/8804718/Svetovni-p...r%C5%BEave
Odgovori
#27
Ojoj...


Citat:Koper − Koprski policisti bodo zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva ovadili 51-letnega moškega iz območja Ljubljane. Grozi mu do pet let zapora.


http://www.delo.si/novice/kronika/na-sto...rozje.html
Odgovori
#28
Očitno je odprt lov na lastnike gumi-štrudelnov:


Citat:MURSKA SOBOTA – Včeraj so policisti v Pomurju obravnavali sedem kaznivih dejanj, štiri prometne nesreče, šest kršitev javnega reda in miru ter povoženje divjadi. V eni od prometnih nesreč se je ena oseba lažje telesno poškodovala.


http://www.slovenskenovice.si/crni-scena...-gumijevko
Odgovori
#29
V Rajbnci zasegli med drugim tudi "vojaško puško", karkoli to pač je.

https://www.dnevnik.si/kronika/zasegli-v...-marihuano
Odgovori
#30
Rajko z MNZ pravi, da nas 40 tisoč drži okoli 125 tisoč kosov.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/leg...no-pa.html
Odgovori
#31
Makedoncu zaseglu buzdovan...

http://www.zurnal24.si/zasegli-so-buzdov...nek-235361
Odgovori
#32
V zadnjem brutalnem streljanju, ko je 26-letni vojak v Litiji ubil policista, strelec ni posredoval nobene orožne listine, v hišni preiskavi pa naj bi mu zasegli še več kosov strelskega orožja. Tudi pri obeh družinskih tragedijah, ko je v Grosupljem pred dobrima dvema mesecem moški ustrelil 37-letnico in njeno mladoletno hči, zatem pa storil samomor in Starem trgu pri Ložu, kjer je moški ustrelil svojo nekdanjo partnerico, potem pa še sebe, je prišlo do streljanja z orožjem, za katerega storilca nista imela dovoljenja.Iz novice je razvidno, da je po mnenju policije nadzor nad legalnim orožjem v Sloveniji dovolj učinkovit:

http://www.zurnal24.si/strelske-tragedij...nek-235484


Citat:V zadnjem brutalnem streljanju, ko je 26-letni vojak v Litiji ubil policista, strelec ni posredoval nobene orožne listine, v hišni preiskavi pa naj bi mu zasegli še več kosov strelskega orožja. Tudi pri obeh družinskih tragedijah, ko je v Grosupljem pred dobrima dvema mesecem moški ustrelil 37-letnico in njeno mladoletno hči, zatem pa storil samomor in Starem trgu pri Ložu, kjer je moški ustrelil svojo nekdanjo partnerico, potem pa še sebe, je prišlo do streljanja z orožjem, za katerega storilca nista imela dovoljenja.
Odgovori
#33
No, kdo poceni kupuje na E-gunu in preprodaja? :))


Citat:Gre predvsem za orožje, kupljeno v tujini, ki najpogosteje ni najboljše kakovosti in je zato večkrat potrebno popravila. S prometom z orožjem se lahko ukvarjajo gospodarske družbe in podjetniki, ki izpolnjujejo splošne pogoje za poslovanje gospodarske družbe in posebne pogoje po zakonu o orožju.


http://www.siol.net/novice/slovenija/201...ovica.aspx
Odgovori
#34
V Murski Soboti zasegli dva kosa in naboje.

http://www.delo.si/novice/kronika/napove...zhodu.html
Odgovori
#35
Kakšen pa je tisti 4 mm revolver?
Odgovori
#36
https://www.youtube.com/watch?v=yWMJBbzDzvA
Odgovori
#37
Eh, flobert in naša zakonodaja... 2015 baje EU pripravlja novo direktivo glede orožja... Ko sem pisal predlog vladi so napisali tole: http://predlagam.vladi.si/webroot/files/...%20MNZ.pdf ... Tako da upam, da ne "pozabijo" na popravek ob naslednji spremembi Zakona o orožju...
Flobert (4, 6 in 9mm) so v prosti prodaji na Češkem, v Grčiji, pa še kje. Povsod so pogoji enaki - polnoletnost. Na Češkem dobiš celo orožje na črni smodnik samo s polnoletnostjo, pa zaradi tega nimajo nič več zlorab... Če bo kdo od vas sodeloval pri naslednjem preoblikovanju Zakona o orožju, naj jih prosim spomni na flobert.

LP
Odgovori
#38
V Financah je malo krajši prispevek o tovarni Arex iz Šentjerneja.

http://www.finance.si/8809674/Namenska-p...a-v-razvoj
Odgovori
#39
Slovenski mudžahid in zaseg njegovega orožja...

http://www.zurnal24.si/slovencu-ki-se-je...nek-236870
Odgovori
#40
A so v škrinjo tud pogledal? http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...rozja.html


Citat:Med hišno preiskavo pri 50-letniku so policisti zasegli več kosov orožja in streliva. Moškemu so zasegli malokalibrsko puško, doma izdelan dušilec zvoka ter pištolo s strelivom.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)