Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balkanska Liga 2013
#1
Spoštovani strelci,
Vabljeni na tretje kolo Balkanske Lige 2013, ki bo v organizacij Amaterske Strelske Zveze Slovenije v soboto, 25.5.2013 na strelišču Žančani pri Slovenj Gradcu. Tekmovanje bo v okviru Lige HotRange Precision 2013, za konkurenco balkanske lige pa bosta šteli disciplini Long Range F-Class 300 m TR in F-Class 300 m Open.

Tekmovanje za točkovanje Balkanske lige, čeprav formalno še ni ustanovljeno in njegove propozicije še niso v celoti potrjene, postaja na prostorih bivše Jugoslavije, kot tudi širše, vse odmevnejše. Tekmovanje se točkuje v dveh Long Range disciplinah, F-Class TR 300 m in F-Class Open 300 m. Ti dve disciplini sta del tekmovalnega programa vseh organizatorjev, ki so pristopili k Balkanski ligi, skupno število vseh tekmovanj, ki bodo štela za končni rezultat lige, pa bo v tej sezoni predvidoma 7. Koliko posameznih rezultatov, bo na koncu štelo, kot rečeno še ni določeno, smo pa Slovenci, čeprav nas je do sedaj v prvih dveh kolih lige nastopila le peščica, uvrščeni kar dobro.
V priloženi datoteki si lahko ogledate trenutne uvrstitve v obeh konkurencah lige. Želimo si, da bi bila po sobotni tekmi, tabela v obeh konkurencah še bolj Slovenska.

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/1924...8c0f1.xlsx (15.4 KB)Â
Odgovori
#2
Tretje kolo Balkanske lige je za nami. Čeprav malo številni, so sodelujoči strelci izkoristili idealne razmere in dosegli vrhunske rezultate. Glede na do sedaj videno, bo te rezultate težko preseči in samo želimo si lahko, da bodo vsaj nekateri izkoristili priložnost in na ostalih tekmovanjih Balkanske lige dosegli potrebno število nastopov za veljavni skupni rezultat. V priloženi datoteki objavljam rezultate 3. kola Balkanske lige in aktualne skupne rezultate po treh kolih lige.

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/91/2...af073.xlsx (16.7 KB)Â http://www.strelec.si/forum/uploads/fa/7...d5274.xlsx (17.1 KB)Â
Odgovori
#3
Spoštovani strelci, tekmovalci v Balkanski Ligi,

V podjetju pripravljamo marketinško kampanjo s ciljem prodora na trge republik bivše Jugoslavije. Zato smo se v sodelovanju z Amatersko Strelsko Zvezo Slovenije odločili podpreti strelce, ki si na tekmovanjih za Balkansko ligo želijo nastopiti v reprezentanci Slovenije. Naše podjetje bo financiralo stroške prevoza za 6 članov reprezentance, ki bodo s kombijem organizirano odšli na pot proti srbskemu Zlatiboru v petek, 7.6.2013 v zgodnjih jutranjih urah. Povratek je predviden v nedeljo v poznih nočnih urah. Vsi zainteresirani strelci se lahko obrnejo na selektorja reprezentance, Bora Ličino, 041/989-474.

Vsem članom reprezentance želimo mirno roko in veliko mušev!

Jurij Cigler-Muc

Promuc-Impact precision

www.hot-range.com
Odgovori
#4
Spoštovani strelci,

Kot morda že veste, se je naša reprezentanca z Zlatibora vrnila bogato obtežena s priznanji. Ponovno smo južnim bratom pokazali, kje so doma najboljši ostrostrelci na Balkanu!

Tokrat je bil dogodek tudi medijsko podprt. Poročilo si lahko ogledate na naslednjem linku:

http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/12...D1%83.html

Za tiste, manj vešče cirilice še prevod teksta:

Dobri rezultati na Balkanskem pokalu

Na četrtem krogu Balkanske Lige v streljanju z ostrostrelno puško, so se na obronkih Zlatibora zbrale ekipe strelcev iz klubov vseh republik nekdanje Jugoslavije. Predstavniki Srbije so osvojil tri druga in eno tretje mesto ter po dve drugi in tretji mesti v štirih strelskih disciplinah. (Slovenci smo osvojili 2 prvi in 1 tretje mesto)

Šestdeset tekmovalcev razporejenih v trideset ekip, se je v posamični in ekipni konkurenci pomerilo v dveh strelskih disciplinah na 300 m, ki sta šteli za točkovanje Balkanske lige. Poleg teh dveh disciplin, so se ostrostrelci iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Makedonije in Srbije preizkusili še v dveh disciplinah na 550 metrov. (600 yd)

V disciplini "Ostrostrelna puška Open 300 m" je zmagal Miloš Vukoje iz Bosne in Hercegovine, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Nenad Živkov iz Srbije in Jurij Cigler iz Slovenije. V disciplini "Ostrostrelna puška TR 300 m" je bil zmagovalec Zoran Vukčević iz Črne Gore, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Dimitrije Mirić in Bojan Nenadović, oba iz Srbije.

Pokal za prvo mesto v ekipni konkurenci ostrostrelne puške Open 300 m. je domov odnesla ekipa Slovenije 1, drugo mesto je osvojila ekipa Grifona PTJ iz Srbije, tretje mesto pa ekipa Hercegovac iz Bosne in Hercegovine. V ekipni konkurenci ostrostrelne puške TR 300 m, pa je zmagala ekipa Spidšters iz Črne Gore, druga je bila mešana slovensko-hrvaška ekipa Europa 2, tretja pa je bila ekipa Delta-2 iz Srbije.

Četrti krog Balkansle lige sta organizirala strelski klub Prvi Partizan in glavni pokrovitelj tekmovanja, istoimenska tovarna streliva iz Užic. Zmagovalca v obeh kategorijah, sta poleg pokalov prejela tudi nagradi sponzorja, daljnogleda znamke Leica.

Naslednji krog Bakanske lige bo potekal na Manjači v Bosni in Hercegovini. (7.7.2013)

Uradni rezultati so objavljeni na naslednjem linku:

http://www.prvipartizan.com/

Dopolnjeni rezultati Balkanske Lige 2013 pa v priloženi datoteki.

Attached files [Image: f886e46baff9f9b09ff6118104dcaf.jpg] http://www.strelec.si/forum/uploads/4f/2...2942e.xlsx (32.7 KB)Â
Odgovori
#5
Čestitke naši ekipi... =D>
administrator / Strelec.si
Odgovori
#6
> wildcat said:
> Naslednji krog Bakanske lige bo potekal na Manjači v Bosni in Hercegovini. (7.7.2013)
>

Zdravo Jure!

Če te lahko vprašam: odkod tebi ta informacija in ali si zares prepričan, da bo to tekmovanje takrat?

LP
"Fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity"    Sigmund Freud
Odgovori
#7
Vprašanje povsem na mestu.
Datum 7.7.2013 je na neuradnem koledarju Balkanske Lige, ni pa še dokončno potrjen. Tako kot pri nas, so tudi kolegi iz BiH za streljanje na velikih razdaljah v celoti odvisni od vojske.
Odgovori
#8
Tekmovanje na Manjači bo 13.(prosti trening) in 14. julija!

B-)
"Fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity"    Sigmund Freud
Odgovori
#9
7.7.2013 je ZASTAVA ARMS CUP 2013 TAKMIČENJE U DALEKOMETNOM STRELJAŠTVU, kar pa ni isto ! :D
"Fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity"    Sigmund Freud
Odgovori
#10
Spoštovani strelci,

Vabljeni na sedmo kolo Balkanske Lige 2013, ki bo v organizacij Amaterske Strelske Zveze Slovenije v soboto, 21.9.2013 na strelišču Žančani pri Slovenj Gradcu. Tekmovanje bo v okviru Lige HotRange Precision 2013, za konkurenco Balkanske Lige pa bosta šteli disciplini Long Range F-Class 300 m TR in F-Class 300 m Open. Zaradi večje pretočnosti strelcev bo tokrat tekmovalni program lige HotRange Precision 2013 nekoliko skrčen, prav tako pa bo tekmovalni pravilnik, v nekaterih disciplinah prilagojen pravilom Balkanske Lige. Razpis bo objavljen v nekaj dnevih, vse prizadete strelce pa prosimo za razumevanje.

V mesecu septembru se nam tako obeta super balkanski par vikendov, saj sta po spletu okoliščin v dveh zaporednih vikendih kar dve slovenski koli za točkovanje Balkanske Lige. To je, predvsem za slovenske strelce enkratna priložnost, da pridejo do treh najboljših rezultatov, ki letos predvidoma štejejo za skupni rezultat Balkanske Lige.

Tekmovanje za točkovanje Balkanske lige, čeprav formalno še ni ustanovljeno in njegove propozicije še niso v celoti potrjene, postaja na prostorih bivše Jugoslavije, kot tudi širše, vse odmevnejše. Tekmovanje se točkuje v dveh Long Range disciplinah, F-Class TR 300 m in F-Class Open 300 m. Ti dve disciplini sta del tekmovalnega programa vseh organizatorjev, ki so pristopili k Balkanski ligi, skupno število vseh tekmovanj, ki bodo štela za končni rezultat lige bo v tej sezoni, kot kaže 9. Do finalnega tekmovanja, ki bo konec oktobra na srbski Batajnici, bo v začetku oktobra predvidoma še tekmovanje v hercegovski Bileći.
V priloženi datoteki si lahko ogledate trenutne uvrstitve v obeh konkurencah lige. Želimo si, da bi bila po super balkanskem septembru, tabela v obeh konkurencah še bolj Slovenska.

Promuc-Impact precision in ASZS


Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/7a/b...dff57.xlsx (24.2 KB)Â
Odgovori
#11
URADNO VABILO ZA BALKANSKO LIGO /za naše kolege /



Internet trgovina http://www.hot-range.com u saradnji s Amaterskim Streljačkim Savezom Slovenije, organizuje šesto kolo streljačkog takmičenja,
Liga HotRange Precision 2013 i 7. kolo Balkanske lige

Takmičenje će se održati u subotu, 21 septembra 2013, na strelištu Žančani u Slovenj Gradcu. Sa prijavama se počinje u 7:30, a start prve serije je 8.30.
Koordinate strelišta N 46.48866, E 15.06313

Streljačke discipline
Kratkocevni dio

• Pištolj standard 25 m:
- 1.(SP25) Pištolj VK, otvoren nišan, 25m, stojeći brez naslona, ukupna dužina oružja do 35cm, meta ISSF ø50.
• Revolver standard 25 m:
- 2.(SR25) Revolver VK, otvoren nišan, 25m, stojeći stav brez naslona, ukupna dužina oružja do 35cm, meta ISSF ø50.
• Pištolj/revolver MK standard 25 m:
- 3.(SM25) Pištolj/revolver MK, otvoren nišan, 25m, stojeći stav brez naslona, ukupna dužina oružja do 35cm, meta ISSF ø50.
• Pištolj/revolver standard 50 m:
- 4.(SP50) Pištolj/revolver VK, otvoren nišan, 50m, stojeći stav brez naslona, meta ISSF ø50.
• Pištolj/revolver standard 100 m:
- 5.(S100) Pištolj/revolver VK, otvoren nišan, 100m, stojeći stav brez naslona, meta ø100.

Dugocevni dio:

• F-class TR:
- 6.(FTR100) Puška VK, optika open, 100m, ležeći stav, težina puške do 8,25kg, oslonci: prednji dvonožac/ranac, zadnji mek, kalibri: 5.56x45/7.62x51/7.9x57/7.62x54R/7.62x39, meta F-100. Gasne kočnice nisu dozvoljene. gađanje za meč na 20 meta po jedan metak i 4 mete za probu.
- 7.(FTR300) Tekmičenje važi za 3. Kolo Balkanske Lige Puška VK, optika open, 300m, ležeći stav, težina puške do 8,25kg, oslonci: prednji dvonožac/ranac, zadnji mek, kalibri: 5.56x45/7.62x51/7.9x57/7.62x54R/7.62x39, meta F-300. Gasne kočnice nisu dozvoljene. Gađanje za meč na 2 mete po 10 metaka i 1 metu za probu.
• F-class Open:
- 8.(FO100) Puška VK, optika open, 100m, ležeći stav, težina puške do 10kg, oslonci: prednji open, zadnji mek. Meta F-100, gađanje za meč na 20 meta po jedan metak i 4 mete za probu.
- 9.(FO300) Tekmičenje važi za 3. Kolo Balkanske Lige Puška VK, optika open, 300m, ležeći stav, težina puške do 10kg, oslonci: prednji open, zadnji mek. Meta F-300. Gađanje za meč na 2 mete po 10 metaka i 1 metu za probu.
• 300 Iron:
- 10.(IR300) Puška VK, svi mehanički nišani, 300m, ležeći stav, oslonci: prednji open, zadnji mek, meta ø100;


Streljačke kombinacije, pojedinačno

• F-Class TR kombinacija
- Kombinacija rezultata 100 i 300m, uvjet za važeći rezultat je gađanje na obe daljine sa istom puškom.
• F-Class Open kombinacija
- Kombinacija rezultata 100 i 300m, uvjet za važeći rezultat je gađanje na obe daljine sa istom puškom.
• Pištolj/Revolver VK standard kombinacija:
- Kombinacija rezultata VK standard pištolja ili revolvera na daljinama od 25, 50 i 100m.

Ekipna takmičenja

• F-class TR 100m – ekipno
- Kombinacija najboljih rezultata ekipe 3 strelca
• F-class Open 100m – ekipno
- Kombinacija najboljih rezultata ekipe 3 strelca
• F-class TR 300m – ekipno
- Kombinacija najboljih rezultata ekipe 3 strelca, važi za 7. Kolo Balkanske Lige
• F-class Open 300m – ekipno
- Kombinacija najboljih rezultata ekipe 3 strelca, važi za 7. Kolo Balkanske Lige
• Standard pištolj 25m – ekipno
- Kombinacija tri najboljih rezultata ekipe 3-5 strelca.
• Ekipna mešovita kombinacija:
- Kombinacija tri najboljih rezultata ekipe 3-6 strelca iz disciplina: Standard Pištolj 50m, F-class Open 100m i 300 Iron. Svaki član ekipe može doprineti rezultat iz samo jedne od disciplina.

Super kombinacija
- Za super kombinaciju važi do pet najboljih rezultata bilo koje od prijavljenih disciplina. Rezultat je suma poena, koji su jednaki procentima pogođenih krugova u odnosu na pobednika svake discipline, koji prima 100 poena.

Serije gađanja
Sve serije su u trajanju od 30 minuta. Za to vreme strelac može gađati neograničen broj meteka na probnu metu i 20 metaka za rezultat. Nakon završetka serije pauza od 15 minuta. Probna meta se ne donosi na uvid strelcu.

Prijave

Prijave se primaju na dan takmičenja do 12:00. Pred prijave su moguće preko internetne aplikacije http://www.hot-range.com/S400000/Tekmovanja , gde je moguće u realnom vremenu popunjavanje streljačkih mjesta. Aplikacija se za nove prijave zatvara 24 sata pre početka takmičenja.
Kotizacija
Kotizacija je 5€ po disciplini. Kotizacija za ekipe u konkurenci za Balkansku ligu iznosi 5€.
Hrana i piće će biti obezbeđeni.
Rezultati

Objavljivanje privremenih rezultata če biti kontinuirano. Nakon 30 minuta od obvljavljivanja privremenih rezultata nema žalbi, svi objavljeni rezultati postaju službeni, na koje više nema žalbi.

Informacije

Dodatne informacije na telefonu +386 41 787 557 ili +386 4 236 36 40,
e-mail: muc@hot-range.com.
Dobro nam došli!

V Kranju, 1.9.2013

Jurij Cigler – Muc Boro Ličina
Promuc - Impact Precision Amaterska Strelska Zveza Slovenije
Odgovori
#12
Rezultati?

LP
"Fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity"    Sigmund Freud
Odgovori
#13
Trenutni rezultati Balkanske lige pred zadnjima dvema koloma

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/cb/9...917d1.xlsx (38.5 KB)Â
Odgovori
#14
V priloženi datoteki si oglejte trenutne rezultate Balkanske lige pred zadnjim kolom. V zavihku "liga" je aktualni vrstni red treh najboljših rezultatov, v zavihkih "finale", pa je aktualni vrstni red dveh najboljših rezultatov pred finalnim kolom in zaostanki. Obe razvrstitvi govorita sami zase...Lahko smo ponosni na to, kar imamo v Sloveniji.

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/3b/e...95170.xlsx (47.3 KB)Â
Odgovori
#15
S temi razpredelnicami nekaj ne štima!

Pri meni in bogvedi pri kom še manjkajo rezultati v kategoriji OPEN z nekaterih tekmovanj, ki sem se jih udeležil ;) .

LP
"Fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity"    Sigmund Freud
Odgovori
#16
Drugače pa kakor je iz rezultatov razvidno so naši najresnejši 'balkanci' ,ostali na pol toliko tekem ne pridejo.
Odgovori
#17
Tudi strelski škrat ne počiva... Hvala kolegu za opozorilo o manjkajočih rezultatih. Zadeva je sedaj dopolnjena.
Ob tem velja še omeniti, da nam popolnih uradnih rezultatov iz Manjače ni uspelo pridobiti. Objavljenih je bilo namreč le prvih 15 strelcev.

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/be/4...e24ab.xlsx (58 KB)Â
Odgovori
#18
Rezultati ? Ne sploh? Je tekma sploh regularna, glede nato, da so se rabile manjše tarče kot na ostalih kolih lige? Sodnik, ki je ocenjeval tarče in oškodoval praktično vsakega, ki je imel strel ali zelo blizu (beri ni bilo vsaj pol kalibra čez črto) črte ali v "eni" luknji že našel očala?
Odgovori
#19
SODNIK???? A temu se pravi sodnik? Zdaj vem od kje ime lige..........
Odgovori
#20
Sojenje je bilo res nesprejemljivo, tarče so bile manjše vendar so bile take tudi na PPU-ju,
tebi Mato, pa čestitke za skupno prvo mesto v Balkanski ligi TR 300m =D> ,
čestitke za oba dva Markota, za skupno drugo in tretje mesto, ter ostalim, ki so izboljšali svoj skupni rezultat...



p.s. čeprav še ni končnih rezultatov ...
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)