Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomoč za uporabnike starega foruma
#41
Madoniš tale trenutni setup foruma se kar naprej nekaj bori z menoj upam da bo končna izvedba bolj prijazna do uporabnika , vrjamem, da je veliko dela tole vse zrihtat in res upam da bo ratalo ker v tem trenutku je premalo egonomičen.
Sem aktven na 3-4 tujih strelskih forumih a ta trenutek je tale z naskokom najmanj prijaznega formata kar je seveda čisto subjektivna ocena .
Za začetek bi pomagalo to, da se mali oglasi striktno ločijo od ostalega tako, da se ne bi pojavljali med aktualnim pisanjem.
Odgovori
#42
Malo bomo potrpeli in se navadili na novi izgled in delovanje foruma pa bo... lp Pol1
Odgovori
#43
Jaz ga že obvladam in se mi zdi super! Kakšna malenkost se še popravi pa bo še boljši!
Mi je všeč!
Odgovori
#44
Dobil sem pripombo na email glede foruma, pa da ne bom vsega še enkrat pisal, je tule del mojega odgovora, upam da odgovori vsaj na del vprašanj.

> ... Kar pa se tiče preglednosti (foruma), pa ne vem če bi se strinjal. Mislim da gre predvsem za stvar navad in refleksni odziv na spremembe. Je pa res da tudi to nekaj šteje. Po mojem mnenju ima sedajšnja postavitev kar nekaj prednosti.
Na primer, prej je bil osnovni pogled pač pregled vseh forumov, brez vsakršnih konkretnih informacij. Za vpogled v vsakega od podforumov je bil potreben klik. In potem še en klik za pregled posamezne teme. Zdaj so vse nove objave takoj na prvi strani, označene z rumeno, brez klikanja. Za vstop v posamezno temo je potreben en sam klik. Če želimo pregledovati samo enega od podforumov, to prefiltriramo z enim klikom na desni meni. Bolj enostavno kot to, skoraj ne more biti. Novi layout nasploh omogoča navigacijo, pisanje objav, pregledovanja sporočil, dodajanje priponk, youtube posnetkov in še marsikaj z bistveno manj klikanja kot prej. Da o čakanju na info delay-redirecte niti ne govorimo. Kot pravim, mislim in prepričan sem da so bili pač uporabniki vajeni veliko klikati, zdaj pa so (nekateri) zmedeni, ker je vse hitreje končano.

> Povsem enaka zgodba je bila pred leti, ko se je forum nadgradil z verzije 2 na 3 in sem prve dni dobival ogromno pripomb, češ da je zdaj neuporaben, da se nihče ne znajde, da bodo našli drug forum, ipd. No, to je trajalo kakšen teden, potem pa nihče ni več niti pomislil na prejšnji forum. Prepričan sem, da bo tokrat podobna zgodba. Spomnimo se na odzive po svetu, ko na primer Facebook spremeni karkoli. Vsakič izbruhne skoraj revolucija, vendar to traja kak teden ali dva, potem pa se nihče več ne spominja kako je bilo prej.

> Kot pravi pregovor, da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha, predlagam da počakamo kak dan, medtem pa pospešeno delamo na novi maski.

> Za vse morebitne težave se opravičujem in zagotavljam da intenzivno delamo na rešitvi.

Mr.T, ti se mi zdiš zelo praktičen tip, daj takole, čisto empirično preveri s koliko kliki in v kakšnem času prideš do željenih informacij na novem forumu ali na katerem drugem, ki je baziran na Phpbb. Me zanima če je do *česarkoli* daljša pot tu kot na starem forumu.

Ker se na UX tematiko nekoliko spoznam, vem da je to dokaj lahko izmerljivo. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#45
> Tomaz-Varnost MB said:
> Spoštovani,
>
> nisem prebral vsega, zato se opravičujem, če je že bilo na moje vprašanje odgovorjeno. Za katero resolucijo bo optimiran novi forum? Tale, katerega izgled se bo menjal, je nastavljen dokaj ozko, predpostavljam širine 800 ali 1024, zato vsi podatki na desni strani niso prikazani (sam uporabljam resolucijo 1920x1080, zato je precej prostora neizkoriščenega). Bannerji pa predpostavljam se vrnejo, ko bo stran prenovljena.
>
> Lep pozdrav!
> Tomaž Žnidarko

Pozdravljeni,

*trenutno* je forum postavljen na širino 960px, kar je tudi danes standard za širine spletnih strani. Tu ne igra vloge "izkoriščanje prostora", temveč berljivost, ki je omejena z znaki na vrstico teksta. To je tipografska teorija, ki velja na ekranu, časopisu ali v knjigah. Poleg tega, tudi če bi bila stran raztegnjena na 1920 px, ne bi bilo gor praktično nič več informacij, to je predvsem optična finta.

Glede bannerjev, ki jih trenutno ni na forumu, pa vas kontaktiram po emailu. Vse bomo korektno uredili, brez skrbi. Bannerji se vsekakor vrnejo.

lp
administrator / Strelec.si
Odgovori
#46
Saj to da je manj klikov ni nujno plus namesto da mi iščemo zadeve te iščejo nas ,se bomo navadili ,a kot rečeno mi tile oglasi, ki se pojavljajo kot disccusions ne dajo miru.
Odgovori
#47
> mr.T said:
> Saj to da je manj klikov ni nujno plus ,se bomo navadili ,a kot rečeno mi gre zelo v nos ,da se oglasi pojavljajo kot disccusions

Kar se tiče prijaznosti do uporabnika, je število korakov (v tem primeru klikov) poleg razporeditve informacij (ki je ostala enaka kot v prejšnjem forumu) gotovo daleč najpomembnejše merilo.

Da pa se oglasi pojavljajo med zadnjimi objavami, pa je prav tako enako kot v prejšnjem forumu, če si kliknil na "View new posts" oz. "Preglej nove objave" (ali kako se je že temu po slovensko reklo - jaz sem imel naštimano angleščino). V starem forumu je bila prva stran (z naštetimi podforumi) pravzaprav čisto neaktivna. Če si želel v katerikoli podforum, si moral najprej vstopiti, tu pa ti je vsaj glede novih objav prihranjen en korak.

Če te pač zanimajo samo nove objave v določenem podforumu, si ga pač izbereš v desnem meniju, torej en klik, kot v prejšnjem forumu. V čem je torej problem?

ps: Discussions pa je samo drugo ime za topics.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#48
razumem razumem ,a kaj bi z prstom ,če lahko celo roko.

Ne to narobe razumet a kolikor vidim ko odprem categories je vse razdeljeno ,pri debatene delu torej debate je en kup enih podkategorij ki so zdaj več ali manj razdeljene to je bilo v starem forumu zelo fino ker so bile odprte.

Tako bi bilo fino če bi ob kliku na debate naletal na vse zadnje debate zdaj napiše 'no discussions found' gre za to da je ta debatni del pač tisti aktiven ne oglasi ali objave tekmovanj in podobno kar je zdaj ali vse skupaj ali vse ločeno.
Odgovori
#49
> razumem razumem ,a kaj bi z prstom ,če lahko celo roko.

Tega pa žal ne štekam čisto... :O
administrator / Strelec.si
Odgovori
#50
teško za štekat ampak probaj malce križarit po debatah ,če hočeš gledat debate potem imaš tisto kar na začetku vidš z vso prtljago (objavami in oglasi) če hočeš brez tega pa moraš v debatah brskat po podkategorijah
Odgovori
#51
> mr.T said:
> teško za štekat ampak probaj malce križarit po debatah ,če hočeš gledat debate potem imaš tisto kar na začetku vidš z vso prtljago (objavami in oglasi) če hočeš brez tega pa **moraš v debatah brskat po podkategorijah**

? Z enim klikom v podkategorijo (podforum), enako kot prej... kaj je drugače? :-?
administrator / Strelec.si
Odgovori
#52
> Ne to narobe razumet a kolikor vidim ko odprem categories je vse razdeljeno ,pri debatene delu torej debate je en kup enih podkategorij ki so zdaj več ali manj razdeljene to je bilo v starem forumu zelo fino ker so bile odprte.
>
> Tako bi bilo fino če bi ob kliku na debate naletal na vse zadnje debate zdaj napiše 'no discussions found' gre za to da je ta debatni del pač tisti aktiven ne oglasi ali objave tekmovanj in podobno kar je zdaj ali vse skupaj ali vse ločeno.

Sori, šele zdaj sem videl da si popravljal prejšnji post. ;)

Kot rečeno, jaz pogleda "Categories" sploh ne uporabljam, ker je vse najlažje dostopno iz osnovnega ("Discussions"). Kategorije oz. podforumi pa so popolnoma enako razdeljeni kot prej, ne vem točno kaj misliš da je zdaj drugače razdeljeno?

Imam občutek, da vas malo begata pogleda "Categories" in "Discussions by Category", zato razmišljam, da bi jih enostavno izklopil. Čisto vse lahko najdeš iz osnovnega pogleda in to enako razdeljeno kot prej, razlika je samo v tem, da so bili prej podforumi našteti čez celo stran, zdaj pa so samo v meniju na desni. Torej imaš naenkrat na ekranu spisek podforumov in nove objave (ki pa jih prav tako lahko omejiš samo na izbrani podforum). Kje bi bil tukaj minus, mi ni najbolj jasno?
administrator / Strelec.si
Odgovori
#53
Točno tako ali brskanje po podforumih ali vsa prtljaga.

Včash si kliklil samo debate torej nadforum in je prikazovalo aktualne debate vseh podforumov 'debate'
Odgovori
#54
Ahaaa, to tebe muči? Šele zdaj mi je jasno... jaz tega nikoli, ampak res nikoli nisem kliknil, zato sploh nisem pomislil na to. ;)

Jah, načeloma ti lahko to vklopim, ampak bo vse skupaj "poglobilo" za en nivo. Bom videl če to kaj moti ostalo in če ne, ti bom to vklopil. Special service. :)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#55
Eh ti si zlat 8->
Odgovori
#56
> mr.T said:
> Točno tako ali brskanje po podforumih ali vsa prtljaga.
>
> Včash si kliklil samo debate torej nadforum in je prikazovalo aktualne debate vseh podforumov 'debate'

To je to, kar tudi jaz pogrešam - verjetno sem se par postov prej nerodno izrazil..
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#57
Ne prideš do te informacije, če uporabiš desno razpredelnico in klikneš v željeno rubriko?
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#58
Prideš že, se pa ne vidi takoj, če so bili objavljeni novi posti. Ko odpreš podforum, se vidi, kolko je bilo novega. Če bi pri podforumih gorela žarnica, ko je bil objavljeno nov post, bi bilo to to.
... pismo, al smo postali "na komot" :">
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#59
Žarnica bi sigurno pomagala. ;)
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#60
Pa je šel forum po gobe hvala vsem, ki se trudite. Če se ne bom premislil je to moj zadnji prispevek. Hvala vsem, ki ste odgovarjali na moja uprašanja :)
Upam, da bo forum nekoč tak kot more bit.
Do takrat pa lep pozdrav !

Attached files [Image: 99dc8d218d3b00d05469ee094ba226.jpg]
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)