Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VABILO NA RAZGOVOR NA UPRAVNO ENOTO?!?
#1
zivjo,
predal sem vlogo za pridobitev nabavnega dovoljenja na upravno enoto za malokalibrsko pištolo kot športni strelec.
PO cca. 2 mesecih čakanja dobim vabilo, da se dne tega pa tega zglasim kot stranka v postopku na Upravni enoti...
zanima me ali je še kdo imel podobno izkušnjo,ali so ga vabili na razgovor oziroma kaj lahko pričakujem tam.. Sem pa na upravni enoti ljubljana prijavljen...
lp
Odgovori
#2
Nekaj je kar nam nisi povedal :)...
Odgovori
#3
pa dobro, imel sem malce pisano preteklost... vendar naj bi bilo vse zastarelo in moram veljati za neobsojenega in nisem v nobenem postopku... se komu kaj sanja kaj lahko pričakujem tam ali sem edini ki se mu je to zgodilo. predvidevam, če bi imeli konkreten razlog da me zavrnejo bi že takoj po pošti namesto vabila dobil zavrnjeno.. ali se motim?
Odgovori
#4
Sem imel jaz isto.
Sem bil pri sodniku, ampak za stvari, ki niso niti najmanj povezane z nasiljem ali ostalimi dejanji, ki bi naj ogrozili pridobivanje listin.

Pač ženska na UE se je samo "zaščitila", je samo rekla naj povem zakaj sem bil na sodišču, kako smo rešili, je naredila zapisnik in to je to.
Odgovori
#5
Pesimist v meni pravi, da tvoja pisana preteklost formalno pravno ne preprečuje izdanja (kar bi ti že pisno dali) a vseeno nekemu uradniku ne da miru, da osebno ne vidi tega pisanca in poizkuša kak manever, da morda ne bi izdali ali vsaj da vidi "pacienta" kateremu bo moral izdati dovoljenje.

Optimist pa pravi, da gre zgolj za kakšno nejasnost v postopku in zaradi morebitne razjastnitve želijo, da podaš kakšno pojasnilo ali izjavo.

Vsekakor za dobro vseh bi bilo lepo če poročaš o vsebini ali pa mi vsaj poveš ali sem pesimist ali optimist :) :).
Odgovori
#6
vsekakor boste obveščeni o razpletu dogodkov, menim da je mato kar pravilno zadel za kaj se gre (pesimistična verzija) :P če pa ima še kdo kakšno izkušnjo z to zadevo bi bil hvaležen če jo napiše da se mi vsaj približno sanja kaj lahko pričakujem tam ali se bo poglobila v to preteklost ali jo bo bolj zanimalo preverjanje članstva v klubu ali kaj tretjega:: hvAla vsem za komentarje
Odgovori
#7
> Rok said:

> Sem bil pri sodniku...

a jih je mogoče zanimalo zakaj imaš za avatarja insignijo 1.SS divizije Leibstandarte Adolf Hitler? No, saj mene tudi, še posebej ker smo bili Slovani takoj za Židi na voznem redu za pot v nebo skozi dimnik...
Stane vse vidi, Stane vse ve...
Odgovori
#8
Obrtnik sem, ključe izdelujem, graverstvo, pokali. To je moj logotip ki mi ga je naredil oblikovalec.
Odgovori
#9
> Rok said:
> Obrtnik sem, ključe izdelujem, graverstvo, pokali. To je moj logotip ki mi ga je naredil oblikovalec.

Hahaha, ključar!!! Oblikovalec je pa logo snel iz wikipedije. Mislim, je s tabo resnično nekaj narobe in bog ne daj tebi orožja, saj zaradi takšnih ponavadi nasrka celotna strelska panoga!!!

https://en.wikipedia.org/wiki/1st_SS_Div...olf_Hitler
Odgovori
#10
Pred leti sem izgubil vozniško dovoljenje za motorno kolo(prevelika hitrost).
Po treh letih, ko bi morala biti ta zadeva že izbrisana me je policistka povabila na razgovoru za 1. kos orožja in spraševala, če še norim po naseljih, pa take neumnosti. Sem ji obrazložil, da to ni kazensko pravo, ampak prekršek pa sva se lepo zmenila potem. Sem videl svojo kartoteko, pa je bila taka kot sveto pismo, s tem, da nikoli nisem bil obravnavan s strani policije v kazenskem pravu.
Se mi je pa zdelo smešno, ko me je vprašala na koncu če bom kupil "tisto nemško pištolo Luger"- za prvi kos sem zaprosil za kaliber 9mm luger.
Odgovori
#11
Auč, pol so me pa nafukali.
Zgleda da sem premalo plačal človeka, pa ti pol kar skopira stvar.
Odgovori
#12
"zzookkii", verjetno te bodo vprašali, zakaj jim nič ne "težiš". Pri nas je takšna "procedura", da se po kakšnem tednu ali dveh sam oglasiš ali pokličeš na UE in jih vprašaš, kako je z rešitvijo vloge. Mislim povsem resno.
Vem za primer, ko so "stranko v postopku" prosili za pisno obrazložitev porabe streliva, a od tega je minilo že precej časa...
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#13
Imajo čudne fore včasih, recimo pri osmem kosu se je vpičila v hrabmo orožja, in pri zapisniku, ko je vpisala orožje je dodala še, da "stranka izjavlja, da hrani orožje v sefu".
Mislim da je še časovno klapalo z Sandy Hook.
Odgovori
#14
Takšno izjavo sem moral sam napisati že pri šestem kosu.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#15
> Rok said:
> Obrtnik sem, ključe izdelujem, graverstvo, pokali. To je moj logotip ki mi ga je naredil oblikovalec.

Aha, vidiš sem mislil da je ključarstvo hobi, računalniška firma pa kruh, zdej pa vidim da je očitno ravno obratno. Ni kaj, človek se uči vse življenje...
Odgovori
#16
Žrtve takšnih 'pisanih' preteklosti vsekakor upamo, da bi vloga zavrnjena!
Odgovori
#17
Na srečo zato obstaja zakonodaja (ki naj bi se jo držali) da tebi podobni ne morejo subjektivno "upati"
Odgovori
#18
ZZookkii;

S takšimi vprašanji si samo še bolj sumljiv. Če imaš neprimerno zgodovino, jo boš pač moral malce pojasniti. Tako to gre. Saj nočemo, da orožje pristane v rokah nezanesljivih oseb.
Odgovori
#19
Colt 888 to kakšne težave imaš ti in kdo te je maltretiral oz karkol so ti naredil da si tak kot si me res ne zanima in ne smeti diskusije z svojimi pristranskimi neumestnimi komentarji! Mislil sem da so tukaj prijavljeni ljubitelji orožja, ki naj bi si med seboj pomagali saj naj bi vsi gojili isto veselje, da ne rečem ljubezen do orožja! Ko pa sem prebral tvoj komentar sem dobil občutek, da z orožjem iščeš občutek varnosti in misliš če se bo vedelo da imaš orožje, da neboš več žrtev česarkoli si že bil.. Pa ti si večja labilnost za posedovanje orožja kot jaz, ki nimam nobenih težav in kompleksov ter bi enostavno rad malokalibersko pištolo, da jo imam, da mi ni potrebno vedno z tujo streljati na strelišču. In ker so vsi katere poznam dobili dovoljenje brez tega vabila sem mislil, da mi bo vsaj tukaj lahko kdo vedel kaj več povedati ne pa da poslušam neke nesamozavestne zakompleksance. Osebam kot so Mato, 357, Rok in vsi ostali, ki ste si našli čas da pišete pa še enkrat najlepša hvala in upam, da se še kdo oglasi
Odgovori
#20
No zzookkii, jaz mislim, da boš dobil dovoljenje. Pač te bodo vprašal nekaj bz vprašanj, da zadostijo svoji paranoji tam na UE. Če bi ti zavrnili, te nebi vabili na razgovor. Kolikor je meni znano na moji UE, vsakega kandidata za 1. kos orožja povabijo na kratek razgovor.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)