Strelišča v Sloveniji in okolici

Dolge razdalje

Z zeleno barvo so označena tista, ki omogočajo streljanje na 300 m ali več. Hkrati (lahko) omogočajo tudi streljanje na krajše razdalje in dinamične discipline.

Srednje razdalje

Z vijolično barvo so označena strelišča, ki omogočajo streljanje na manj kot 300 m (največkrat okrog 100 m). Hkrati (lahko) omogočajo tudi streljanje dinamičnih disciplin.

Krajše razdalje

Z rdečo barvo so označena strelišča, ki omogočajo streljanje predvem s kratkocevnim orožjem in (lahko) omogočajo streljanje dinamičnih disciplin.

Notranja strelišča

S svetlo modro barvo so označena notranja strelišča, ki omogočajo predvsem streljanje s kratkocevnim orožjem in (lahko) tudi dinamičnih disciplin.

Poznate strelišče, ki ni na tem seznamu?

Na karti je označeno nekaj pomembnejših strelišč, na katerih potekajo tekmovanja pri nas in tudi v tujini. To seveda ni popoln seznam, verjetno pa bo komu olajšal iskanje na svojo prvo tekmo… Vse uporabnike naprošam, da posredujejo podatke o streliščih, ki tukaj niso navedena.

Potrebujemo predvsem čim natančnejšo lokacijo, ter na kratko o zmogljivostih strelišča. Podatke prosim pošljite po sosednjem obrazcu. Prav tako prosim, da sporočite morebitne napake na obstoječem zemljevidu.

1 thought on “Strelišča”

Comments are closed.

Scroll to Top