Pravilnik o zasebnosti

Kdo smo

Lastnik in upravljalec domene strelec.si je podjetje Trobenta d.o.o. Kontaktne podatke najdete malo nižje, med kontakti.

Naš spletni naslov je: https://www.strelec.si.


Kakšne osebne podatke zbiramo in zakaj

Forum

Spletni forum je po svoji naravi sestavljen izključno iz prispevkov njegovih uporabnikov.

Za normalno delovanje foruma potrebujemo vaše uporabniško ime oz. psevdonim, s katerim se skupaj z izbranim geslom prijavite v forum, ter vaš elektronski naslov. S prijavo s temi podatki v vašem imenu oz. pod psevdonimom objavljate prispevke, ki so v skladu s Splošnimi pogoji. Ti podatki ne bodo uporabljeni v nobene druge namene kot le za administracijo in normalno delovanje foruma.

Poleg obveznih podatkov se zbirajo tudi ostali, ki jih uporabniki prostovoljno vnesejo v svoj profil.

Hkrati se avtomatizirano zbirajo tudi metapodatki o uporabnikih. Ti vključujejo IP naslov in čas zadnje prijave v forum in lastnosti brskalnika, ter interakcije v okviru foruma (npr. ocenjevanje drugih uporabnikov, prijave določenih objav, čas objav, poslana zasebna sporočila).

Kontaktni obrazci

V vseh morebitnih obrazcih, ki se lahko pojavijo na portalu ali forumu, se pri vnosu shranijo podatki vpisani v obrazec, ter avtorjev IP naslov in t.i. “user-agent” njegovega spletnega brskalnika, zaradi odkrivanja spam vnosov in potrditev strinjanja z zbiranjem teh podatkov.

Piškotki

Opis delovanja piškotkov je opisan na tej podstrani.

Vstavljena vsebina z drugih spletnih strani

Nekatere strani, članki ali objave v forumu lahko vsebujejo vstavljeno vsebino (npr. fotografije, video posnetke, koledar, ipd.). Ta vsebina se obnaša enako kot če bi obiskali spletno stran, s katere je vstavljena.

Ta vsebina lahko zbira podatke o vašem obisku, uporablja piškotke, beleži podatke za statistiko obiskov.

Analitika

Za potrebe analitike (statističnega zbiranja podatkov o obiskovalcih spletne strani), zunanji obdelovalec podatkov (Google Analytics) zbira podatke o vašem obisku (dolžina obiska, s katere strani prihaja obiskovalec, kateri brskalnik uporablja). Za to uporablja piškotke. Poenostavljena poročila o obiskih prejme upravljalec spletne strani strelec.si z namenom izboljšanja vsebin posameznih podstrani, iskanja morebitnih napak na straneh in spremljanja uspešnosti oglasov na spletni strani.


S kom delimo osebne podatke

Na kratko, z nikomer. Podatki o vašem obisku, vašem elektronskem naslovu ne bodo nikoli z našim privoljenjem prišli v druge roke.

Izjema so podatki, katere uporabniki sami zavestno javno delijo (npr. kontaktni podatki v malih oglasih). Prav tako to deloma ne velja za metapodatke, ki se uporabljajo v analitiki.


Kako dolgo hranimo osebne podatke

Forum

Ko objavite prispevek (post), se njegova vsebina in metapodatki (uporabniško ime, čas objave, IP naslov avtorja) shranijo za nedoločen čas. Tako lahko sistem deluje avtomatično, brez vsakokratnega preverjanja istovetnosti avtorja in potrjevanja vsebine.

O registriranih uporabnikih hranimo podatke, ki jih sami vnesejo v svoj profil. Obvezni podatki so: uporabniško ime in naslov elektronske pošte, hkrati pa se shrani tudi IP naslov uporabnika pri registraciji (ki se uporablja za izločevanje robotiziranih spam uporabnikov).

Administrator foruma je edina oseba, ki lahko pregleduje omenjene podatke.


Kakšne so vaše pravice glede osebnih podatkov

Če ste registrirani na forumu, lahko zahtevate izvoz vaših podatkov.

Lahko tudi zahtevate izbris vaših osebnih podatkov. To pa ne vključuje podatkov, katere smo dolžni hraniti zaradi administrativnih, pravnih ali varnostnih namenov.


Dodatne informacije

Kako ščitimo vaše podatke

Spletna stran strelec.si gostuje na spletnih strežnikih ponudnika spletnega gostovanja Zabec.net. Tam so zaščiteni z različnimi programskimi in strojnimi sistemi za zaščito podatkov.

Kako ukrepamo ob morebitnem vdoru v bazo podatkov

Ob morebitnem vdoru v strežnik kjer gostuje spletna stran, bo v najkrajšem času blokiran dostop vsem nepooblaščenim, hkrati pa bodo vsi uporabniki spletne strani, katerih podatki bi lahko bili ogroženi, o tem nemudoma obveščeni z navodilom kako ravnati.


Kontakt

Trobenta d.o.o.
Vrhovci cesta III/1
1000 Ljubljana

admin@strelec.si

Scroll to Top