Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zakon o orožju gre na sejo Vlade
#41
Katastrofa od zakona... kar eni Olimpijski komiteji in neki... bruh!

(05-10-2019, 21:20)CargoX.io Napisal:
(05-10-2019, 19:15)mr.T Napisal: Poglejte decembersko verzijo in primerjajte , to je precej boljše a vseno z tem OKS posiljujejo  in izgovori glede dušilcev so čist iz trte zviti in kot je omenil že kdo je precej odvisno od navodil ki jih bod spisali za izvajnje in pa komisije ki naj bi uredila razvrščanje .

A prava borba se bo šele začela zdaj ko bodo na vrsti podrejeni pravilniki ,ki so lahko še precej bolj nevarni kot ZORO ,saj ta zadane predvsem polavtomate po EU direktivi medtem ko so pri podrejenih pravilnikih ciljal na zelo omejujoč okvir ki se tiče strelišč in hrambe orožja , in nakoncu ti nič ne nuca zoro če ne smeš nikjer pokat.
Ta razlog je sploh vrhunski:

Prav tako pojasnjujemo, da Policija nasprotuje uporabi naprav za dušitev zvoka (poka) oziroma temu, da bi posebna vojaška oprema, ki je sedaj po zakonu prepovedana, prišla do posameznikov v civilno sfero. Dušilci zvoka so bili v preteklosti razviti izključno za potrebe vojaških aktivnosti in so kot taki namenjeni za specialne vojaške dejavnosti. Dušilci so v Sloveniji z Zakonom o obrambi in uredbo o spremembi Uredbe o soglasjih za proizvodnjo in dovoljenjih za promet z vojaškim orožjem in opremo ter predhodnih dovoljenjih za uvoz, izvoz, tranzit in prenos obrambnih proizvodov tudi uvrščeni med vojaško orožje. Dušilce uporabljajo kot specialno razvito opremo tudi kriminalne združbe ter osebe v okviru izvajanja terorističnih aktivnosti oziroma terorizma, zato bi se s predlagano spremembo le še povečali možnost lažjega dostopa tem skupinam do specialne opreme

Ja, kriminalci in teroristi imajo res težave pri nakupih orožja  Dumb Dumb Dumb
Hhahahahhaha kdo te pravlice prodaja? Sami pravlicarji na MNZ

Ja itak kriminalci in teroristi bojo sli na UE po nabavno dovoljenje za dusilec... hahaahhaahhaha
Moons out, goons out!
Odgovori
#42
Zakon bo sel 100% skozi.. SNS, SDS bo sigurno proti... za NSi ne bi dal roke v ogenj.. vse vlade stranke + levica bojo pa itak ZA tko, da kle sans ni.
Moons out, goons out!
Odgovori
#43
Zakon bo šel 100% skozi, ker je takšna komanda iz Bruslja. Vse ostalo je predstava za ovce.
Odgovori
#44
Drži, kar si napisal. To sem se tudi jaz vprašal, čemu je potrebno nadaljnje drobnenje kategorij. Ampak v tem primeru pa je potem popolni nesmisel opis same A7 kategorije. Tista vrstica v tem primeru nima nobenega smisla. Spet tretje vprašanje pa je kak bodo to tolmačili na UE.
Odgovori
#45
Terroriste v glavnem oborožujejo državne službe tudi v EU , z precej kratkovidnimi podvigi ga lifrajo v kake vojne cone , a je vedno samo vprašanje čase kdaj to pride nazaj na črno. Tudi slovenija ni izjema pri tem ,že večkrat je donorala orožje za katerim se je zelo hitro izgubia sled.
Odgovori
#46
(04-10-2019, 23:34)mr.T Napisal: ...................,itak imaš pištolo z nabojnikom ki nima niti 18šusov ostaneš v B,  .................................

ja, imam pihalnik z nabojnikom kapacitete 18 šusov, ..

ne vem pa, kje si našel mejo 18 šusov?
Odgovori
#47
(05-10-2019, 23:40)U2FoundMe Napisal: Drži, kar si napisal. To sem se tudi jaz vprašal, čemu je potrebno nadaljnje drobnenje kategorij. Ampak v tem primeru pa je potem popolni nesmisel opis same A7 kategorije. Tista vrstica v tem primeru nima nobenega smisla. Spet tretje vprašanje pa je kak bodo to tolmačili na UE.
Kategorije A7 ni, ker je na koncu dvopičje, ki razdeli kategorijo na a in b. Samo “A7” v zapisanem predlogu ne obstaja. V dodatku k temu členu (str. 62) sicer v B9 daje orožje z robnim vžigom, a piše tudi: Zgolj možnost namestitve snemljivega nabojnika za več kot 10 nabojev za dolgocevno strelno orožje in 20 nabojev za kratkocevno strelno orožje pa ne vpliva na razvrstitev strelnega orožja v določeno kategorijo. Torej bi AR platforma z 10 strelnim nabojnikom lahko bila B4 ali B9, NE pa A. Piše tudi ... orožje iz 7. točke A....ki je glede na karakteristike orožja lahko razvrščeno v kategorijo B.
Odgovori
#48
(05-10-2019, 18:54)Rombon Napisal: Ne glede na to koliko ljudi je dalo komentarje in kako smo jih podkrepili, se predlagatelj zakona dela francoza, ko mu to ustreza, se sklicuje na direktivo, ko mu to ustreza in ignorira argumente, ko mu to ustreza. Po branju tega predloga dobi človek občutek, da na tisti strani nimajo ušes.

Se ne strinjam. Glede na zelo omejujoč okvir evropske direktive, ki se je ne da spremeniti ali povsem očitno obiti, so naredili en čisto kulturen predlog spremembe ZORO. Res bi človek težko rekel, da niso poslušali. Seveda pa je pogled zakonodajalca po definiciji drugačen od pogleda enega od deležnikov, zato z njim ne bomo nikoli povsem zadovoljni. 

Je pa zakon že pred spremembo tako zapleten, da ga pravno nepoučeni težko razumejo, sedaj pa bo vse skupaj še bolj divje - tudi na forumu. Pa še veliko zavisi od tega, kako bo zadeva potekala v praksi.

Lep pozdrav, Marko
Mislim, da direktiva nikjer ne govori o 3 letnem roku za prekategorizacijo, niti ne predivid za zamudo roka orjaško globo 3000 do 15000 EUR. Argument za tako globo - je že sedaj tako v zakonu. Papers Me zanima, če bi v kaki državi, ki nam je sicer zgled, ob taki argumentaciji uradnik še ostal 'na položaju'.
Odgovori
#49
kakorkoli bo že ... sem dons kr nekaj municije popokal z mojo škorpjonko ...

zdj jo komot prenašam z 20 šusnim nabojnikom in z zložljivim kopitom ... čist legalno .... po novem zakonu bom pa nevaren ... Dumb

spredaj bom navil 20 centimetrski kompenzator plamena (zdaj imam ene 3 cm dolgega) in ekola ... legalno legalen in bo kopito še vedno zložljivo

menim, da bo zakon še malo popravljen, da mi ne bo treba tega delat ... 10 kosne nabojnike imam pa že itak naročene, samo še dobit jih moram Razz
Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak.
(Heine, Heinrich, 1797-1856)
Nisem lep - imam pa revmo
Odgovori
#50
Uha, uha in upravno takso ob prekategorizaciji bi država kar lepo obesila na imetnike orožja.
Odgovori
#51
Ne da bi branil državo, ampak triletni rok bi moral zadostovati še najbolj ignorantskim osebkom. Tudi pri taksah so zadevo omilili v toliko, da jo boš plačal le eno ne glede koliko kosov boš prekategoriziral (50. člen). Kaznovalna politika pa je pri večini zakonov pri nas nepotrbno preostra, še posebej glede na višino dohodkov povprečnega državljana, ki ga zaradi banalne napake ali površnosti lahko finančno uničijo in ZORO tudi ni izjema.

Lep pozdrav, Marko
Odgovori
#52
13. člen Za 17. členom se doda nov 17.a člen, ki se glasi:

»17.a členUpravičen razlog za izdajo orožne listine za orožje iz 6.a in 7. točke kategorije A iz razloga športaNe glede na tretjo alinejo prvega odstavka prejšnjega člena ima posameznik upravičen razlog za nabavo orožja iz 6.a točke kategorije A in 7. točke kategorije A, če predloži dokazilo, da je član športne organizacije, ki je članica Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (v nadaljnjem besedilu: Olimpijski komite), ali mednarodno priznane strelske organizacije, v kateri se v procesu športne vadbe oziroma na tekmovanjih uporablja to orožje (v nadaljnjem besedilu: športna organizacija), in je v njej vključen v proces športne vadbe vsaj 12 mesecev pred vložitvijo vloge, to orožje pa izpolnjuje pogoje, predpisane za strelsko disciplino, ki jo priznava Olimpijski komite ali mednarodno uradno priznana strelska športna zveza.Posamezniku iz prejšnjega odstavka se iz razloga športa za nabavljeno orožje iz 6.a točke kategorije A in 7. točke kategorije A lahko izda orožni list, če predloži dokazilo, da tekmuje s tem orožjem v uradnem tekmovalnem sistemu športne organizacije. Posamezniku iz prvega odstavka tega člena, ki ne tekmuje v uradnem tekmovalnem sistemu športne organizacije, se za orožje iz tega člena lahko izda dovoljenje za posest orožja.«


Tole je kar nekej no..... S-clay
Moons out, goons out!
Odgovori
#53
Tudi to jim ne bo zadostovalo. V naslednjem koraku bodo na udaru strelišča. Tako, da jih bodo precej zaprli, ker ne bodo ustrezala zahtevam, oz. EU zakonom. Cilj EU je popolna odstranitev legalnega orožja! To se ne da spremeniti od danes do jutri, temveč postopoma. Vsakič ti odrežejo malo korenčka. Nazorni primer je kratenje delavskih pravic. 1. maj že davno ni več praznik dela, temveč romanje kradljivčkov na Jadran. Delavec je pa srečen, če lahko ostane na ta dan doma.
Ja, nazadnje bomo ugotovili, da je brez pomena imeti kos orožja, ker ne boš imel kje streljati. Na ta način bodo pobrali veselje do strelstva še tako zagretim intuzijastom.
No, tem spremembam se pa lahko zahvalimo predvsem prišlekom!!
Odgovori
#54
Ja nič. Mauserka,papovka pa tt... Kot v starih časih...Vsaj na tem področju bom ostal večno mlad...???
Odgovori
#55
(06-10-2019, 00:01)nejc_rx Napisal: ja, imam pihalnik z nabojnikom kapacitete 18 šusov, ..

ne vem pa, kje si našel mejo 18 šusov?
Zakonska meja je 20 a velika večina  modernih pištol ima serijsko nabojnike med 15 in 18 naboji kar ti da jasno vedt da so pri EC spisal nekaj kar se tudi slučajno ne bo dotaknilo imetnikov pištol  . tistih par exhibicionistov ki bi radi več bo pa te nabojnike pospravilo v omaro.

Tako da tu sprašuješ kam te bodo kategoriziral je čisto neresno .

Preberte zakon, je gor pripet ne pa spraševat totalne neumnosti in se potem prerekat okoli odgovorov na neumna vprašanja.
Odgovori
#56
Maus:

Lahko prosim izmeriš pri Škorpijonu in objaviš:

- dolžino cevi,
- dolžino celotnega orožja z iztegnjenim kopitom.
Odgovori
#57
Torej škorpijona ni za kupit? Bo še samo za nazid?
Odgovori
#58
(06-10-2019, 09:20)Rombon Napisal: Ne da bi branil državo, ampak triletni rok bi moral zadostovati še najbolj ignorantskim osebkom. Tudi pri taksah so zadevo omilili v toliko, da jo boš plačal le eno ne glede koliko kosov boš prekategoriziral (50. člen). Kaznovalna politika pa je pri večini zakonov pri nas nepotrbno preostra, še posebej glede na višino dohodkov povprečnega državljana, ki ga zaradi banalne napake ali površnosti lahko finančno uničijo in ZORO tudi ni izjema.

Lep pozdrav, Marko



45clen ,ta del je precej hecno spisan, po eni strani imaš 3 leta a samo če je orožje v omari

(V členu je določena obveznost imetnikov veljavnih orožni listov, dovoljenj za posest orožja, orožnih posestnih listov, pooblastil za nošenje orožja, pooblastil za prenos orožja in evropskih orožnih prepustnic, ki so bili izdani za polavtomatsko orožje, ki je v skladu s spremenjenim 3. členom zakona razvrščeno v 6.a, 7. ali 8.a točko kategorije A in je bilo pred uveljavitvijo tega zakona razvrščeno v kategorijo B, da pri pristojnem organu vložijo vlogo za razvrstitev orožja v kategorije v skladu s spremenjenim 3. členom zakona pred njegovim prenašanjem, nošenjem ali uporabo ali dajanjem na trg ali prenosom v drugo državo članico Evropske unije oziroma v tretjo državo, v vsakem primeru pa morajo vložiti vlogo za razvrstitev orožja v treh letih od uveljavitve tega zakona.
Citat:Dokler orožje iz prvega odstavka tega člena ni razvrščeno v skladu s spremenjenim 3. členom zakona, imetnik tega orožja ne sme prenašati, nositi ali ga uporabljati ali dajati na trg ali prenesti v drugo državo članico Evropske unije oziroma v tretjo državo.
Odgovori
#59
(06-10-2019, 13:37)Matej045 Napisal: Maus:

Lahko prosim izmeriš pri Škorpijonu in objaviš:

- dolžino cevi,
- dolžino celotnega orožja z iztegnjenim kopitom.
relevantna je dolžina z preklopljenim kopitom ter dolžina cevi
polavtomatska puška ne sme meriti pod 60cm drugače konča v kategoriji A 

Če bo gor privijačil extra dolgi kompenzator mora biti tak ,ki se ga ne da snet brez uporabe orodja.
Odgovori
#60
(06-10-2019, 09:51)savinjčan Napisal: Tudi to jim ne bo zadostovalo. V naslednjem koraku bodo na udaru strelišča. Tako, da jih bodo precej zaprli, ker ne bodo ustrezala zahtevam, oz. EU zakonom. Cilj EU je popolna odstranitev legalnega orožja! To se ne da spremeniti od danes do jutri, temveč postopoma. Vsakič ti odrežejo malo korenčka. Nazorni primer je kratenje delavskih pravic. 1. maj že davno ni več praznik dela, temveč romanje kradljivčkov na Jadran. Delavec je pa srečen, če lahko ostane na ta dan doma.
Ja, nazadnje bomo ugotovili, da je brez pomena imeti kos orožja, ker ne boš imel kje streljati. Na ta način bodo pobrali veselje do strelstva še tako zagretim intuzijastom.
No, tem spremembam se pa lahko zahvalimo predvsem prišlekom!!
Mislm da je res tako.. da je agenda EU-ja, da civilistom pobere vse.

Lepo postopoma bojo tenstal tole.. korak za korakom.. še kakšen mass shooting od kakšnega đihadista v EU in spet bojo prišli z novim predlogom.
Moons out, goons out!
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 4 Gost(ov)