Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Najprej bi rad razjasnil, da je moj post bil predlog, razmislek in primer (uporabnikom foruma). Naših mnenj ne bo brala nobena komisija ali kdorkoli drug. To bi moral biti naš braistorming in če bo nekdo pripravil povzetek in ga poslal poslancem, morda z njim lahko dosežemo, da bo naše mnenje upoštevano pri glasovanju za ali proti. Bojim se, da tega učinka ne bomo dosegli v primeru uporabe retorike kot jo v nekaj postih, ki so bili odziv na mojo objavo, uporabljajo nekateri. Da razjasnimo, da sem tudi sam poslal pismo poslancem, podpisal peticijo in izpolnil anketo in da v naslednjem postu ne bom bral, da je boljše, da poslancem in komurkoli ne pišem ker nastavljam "rit" in "spuščam hlače" in ne vem kaj še vse prilagam moj poslani mail:

Spoštovana poslanka/poslanec

Na vas se obračam, saj sem zasledil, da se v evropskem parlamentu pripravlja osnutek s katerim bi prepovedali posedovanje polavtomatskega orožja civilistom, četudi, gre za športno orožje/rekvizit.
Sam sem športni strelec v panogi IPSC. V ta šport vlagam ves prosti čas, kot tudi veliko finančnih sredstev in ga bi želel gojiti tudi v naprej. Ob pridobitvi orožnega lista so me temeljito preverili in ugotovili, da nisem imel nikoli težav z zakonom, ali kakorkoli ogrožal kogarkoli in mi brez zadržkov dovolili posedovanje orožja.
Vedno sem spoštoval zakone in zaupal sistemu, da mi bo kot svobodnemu državljanu v okviru zakonodaje dovolil hobi, za katerega imam v sebi talent. 
Prosim vas, da predlogu zaostritve odklonite podporo tako vi kot vaša celotna poslanska skupina brez slabe vesti,  saj s sprejetjem te direktive varnost v evropski uniji ne bo nič večja. Kvečjemu bo takšna poteza vplivala na trgovanje z ilegalnim orožjem, ki je večinoma vojaškega izvora, avtomatsko in je dejansko tisto s katerim so bila izvedena nagnusna dejanja teroristov.
Dejstvo je, da v Sloveniji in tudi evropski uniji ne prihaja do incidentov, v katere bi bilo vključeno legalno orožje, temveč se v takšnih situacijah vedno znova pojavlja nelegalno orožje katerega s to restrikcijo niti slučajno ne bo manj.
Da z legalnim orožjem v lasti strelcev po Sloveniji ne prihaja do incidentov lahko potrdi tudi MNZ.
Prosim vas, da s svojo odločitvijo ne kaznujete mene in ostalih poštenih državljanov, ki spoštujem zakone in nikoli nisem zagrešil krivega dejanja  do sočloveka ali živali. Zame je to šport in nikakor nikoli ne uporabljam orožja izven športnega udejstvovanja. Lani sem se s puško udeležil Evropskega prvenstva, drugo leto si želim na svetovno prvenstvo.
V pričakovanju vašega zavzemanja za poštene državljane vas lepo pozdravljam in vas prosim za kratek odgovor o vašem pogledu na to zadevo.

Kakršno koli pač je vaše mnenje vsi se borimo za enak interes vendar je učinek prebiranja določene retorike ravno nasproten. Če določeni iz komentarjev na moj račun ne znate prepričati mene, se sprašujem, kako boste uspeli prepričati kogarkoli, ki bo o tem odločal. 

Spoštovanje vsem strelcem in imetnikom orožja in upam, da bodo naše pravice obveljale in da bo naš šport preživel birokrate in strahopetce, ki se bojijo svobodnomislečih ljudi, ki imajo varno spravljen kak kos ali dva strelnega orožja s katerim se občasno odpravijo na tekmovanje, razstavo ali lov.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od gregoraugustin - 04-12-2015, 12:07



Uporabnikov, ki berejo to temo: 6 Gost(ov)