Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(11-04-2016, 15:36)Bobo Napisal: Primer 2: "(3h) Kot v primeru sistema za poročanje o sumljivih transakcijah iz Uredbe (EU) št. 98/2013 Evropskega parlamenta in Sveta bi se morala transakcija za nabavo celih nabojev s strelivom ali sestavnih delov streliva šteti za sumljivo, če na primer zajema količine, ki niso običajne za zasebno uporabo, če kupec vztraja pri neobičajnih načinih plačila, tudi z visokimi gotovinskimi zneski, ali če ne zna uporabljati streliva ali noče predložiti dokazila o identiteti. "

Pod neko drugo tocko:
"Brokers and dealers may refuse any transaction for the acquisition of complete rounds of ammunition, or components of ammunition, which they reasonably consider suspicious, and shall report it or any attempted such transaction to the relevant authorities."

Ne vem, ce je tle sploh kaksna sprememba zakona za nas. Itak ima MNZ vpogled v nabave streliva. Nikjer pa ne pise, da ti ne smejo prodati. Pise "may refuse".

Ji bom pa pravkar poslal komentar na ta "suspicious behavior", ker je dalec bolj sumljivo, ce nekdo kupi 100 ali 200 nabojev in gre potem z njimi terorizem izvajat, kot pa nekdo, ki redno kupuje tisoce kosov in jih vse postreli na streliscu. Prav tako je gotovina se vedno legalno placilno sredstvo, ki ga ne smejo kar tako prepovedati.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Klemenc - 12-04-2016, 13:32



Uporabnikov, ki berejo to temo: 8 Gost(ov)