Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
#41
> Drugače je pa res nekaj,storilci kaznivih dejanj so največkrat tisti ki imajo orožje na črno in ne mi imetniki listin ki imamo nekaj v glavi..

A res od kje si pa ta globokoumen zaključek potegnu. To da imaš papir je garancija da imaš nekaj v glavi? Hkrati pa jamraš da polniš državni proračun?

Edini zaključek, ki je možen je, da kdor ima orožje s papirji ima predvsem, čas in denar vse ostalo je zgolj in le ugibanje, ki je ali pa ni točno. Nekajkrat sem že opozoril, da ne glede na načine izvajanja postopkov preverjanja nikakor ni mogoče zagotoviti, da bo 100% lastnikov legalnega orožja 100% varnih oz. ne bodo nikoli orožja uporabili za različne neželene namene.

Ravno tako je jasno, da orožna zakonodaja ni namenjena preprečevanju dostopa orožja kriminalcem ampak za urejanje dostopa do orožja poštenim državljanom, ki bodo seveda spoštovali vse predpise, tečaje, pogoje, obrazce, medsebojne "gostilniške" odnose itd... Skozi strogo zakonodajo in skozi leta pride do efekta marginalizacije kjer je nato orožje pojmovano kot privilegij (ki ti ga ob najmanjši indiskreciji gospod Elita vzame) in ne pravica (dana od "boga" ne od "politika" ali "najmanjšega skupnega imenovalca vsega življa s volilno pravico v neki državi") svobodnega in neodvisnega človeškega bitja.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
Zaostrovanje EU zakonodaje glede orožja!! - od - 20-10-2013, 23:36



Uporabnikov, ki berejo to temo: 5 Gost(ov)