Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potrditev novega zakona o orožju v EU
Direktiva je eno Zoro pa drugo tako da je tole bisanje bolj mokre sanje, ZORO bolj velikodušen od direktive seveda ne mora bit ,tako da je za pričakovat kvečjem več omejitev . 


Kolk je EU direktiva relevantna lahko povejo Britanci ,ki si te zadeve lahko samo sanjajo EU direktiva gor a dol ,če je domač ZORO bolj zaj*ban

Več upov imam da bo A9 očiščen 'dodatne opreme' navoj cevi, dušilec ,NV optika etc.

Glede B4 si nebi preveč nadejal da bodo B7 kosi si so zdaj skriti v B4 ostali na varnem že zaradi tega ker je nekaj prestavljenih kategorij kar pomeni ponovne vpise (ne samo prepisovanje) ko bodo novi OL

Citat:(iii) razred B se nadomesti z naslednjim: 
Razred B – Strelno orožje, za katero je treba pridobiti dovoljenje 
 

4. Polavtomatsko dolgocevno strelno orožje z napravo za polnjenje in ležiščem naboja za skupaj več kot tri naboje, ko gre za strelno orožje z robnim vžigom, in za več kot tri, vendar manj kot dvanajst nabojev, ko gre za strelno orožje s centralno udarno iglo. (PAP mk brez omejitve nabojnika ,VK do 11 nabojev)
5. Polavtomatsko kratkocevno strelno orožje, razen tistega iz točke 7(a) razreda A. 
6. Polavtomatsko dolgocevno strelno orožje iz točke 7(b) razreda A z napravo za polnjenje in ležiščem naboja za skupno manj kot tri naboje, pri katerem se da napravo za polnjenje odstraniti ali za katero ni gotovo, da se ga ne bi dalo z običajnim orodjem spremeniti v orožje z napravo za polnjenje in ležiščem naboja za skupno več kot tri naboje. (WTF je to)
7. Repetirno in polavtomatsko dolgocevno strelno orožje z gladko cevjo skupne dolžine do 60 cm.  (to so po novem šrotflinte )
8. Vsako strelno orožje v tem razredu, ki je bilo predelano za streljanje s slepimi naboji, dražljivimi ali drugimi aktivnimi snovmi ali pirotehničnim strelivom ali v rekvizitno ali akustično orožje. 
9. Polavtomatsko strelno orožje za civilno uporabo, ki je podobno avtomatskemu orožju, razen tistega iz točke 6, 7 ali 8 razreda A.“ (Stari B7)
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Potrditev novega zakona o orožju v EU - od mr.T - 28-01-2018, 19:55



Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)