Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F-class 2015
#1
Glede na Borotov komentar v BL ligi odpiram novo temo na to temo :)

Mislim da sestanek ni potreben, da bi se dalo vse preko foruma narediti (sestanki so ponavadi stran vržen čas če ni jasne agende in predlogov že v naprej da se samo glasuje ali konkretno debatira). Nadalje je tu stvar kaj se sploh hoče iz tega potegnit in narediti (iz BL mislim) in kdo bo vse skupaj organiziral saj še lokalno letos nismo bili sposobni izpeljat prave F-class sezone (prevod pravil bil praktična zguba cajta) - delno sicer iz objektivnih razlogov vendar pa je dejstvo, da če bi bil interes strelcev bi se le to dalo izpeljat povsem komercialno na Baču (7 varnostnikov + plačilo SV za strelišče). Sam osebno se več ne grem prostovoljstva brez jasno opredeljenih vlog ter xy števila drugih prostovoljcev ali jasno določenega in sprejetega (s strani vsaj nekaj resnih strelcev) načrta, ker če zračunam količino in kvaliteto streljanja skoraj raje 1x letno dam sam iz svojega žepa 600€ in imam strelišče sam zase za svoj lasten trening po svojih želji brez prilagajanja drugim ali delanja zanje (in verjetno je še kak podoben sotrpin tako, da bi se strošek verjetno še zmanjšal).


Zadeva je povsem jasna (če odmislimo ekonomski interes) glede organizacije tekem/sezone:

-strelišče BAČ stane cca 600/dan (4h NETO streljanja z vključenim varovanjem s strani komercialnega ponudnika po rednih cenah) v kolikor najemnik ni član Zveze, ki deluje v interesu MORS oz. ima podpisano pogodbo z MORS v tem primeru je cenik drugačen,

-pri ceni 30€/osebo je potrebno 20 tekmovalcev, da se z prostovoljnim delom pripravi tekma ali pa vsaj 50€/osebo, da recimo tri osebe pripravijo strelišče in odsodijo tekmo,

-če obstaja 20 ljudi, ki je pripravljeno 4x letno (vsaj) streljat in plačati strelišče in postaviti (sodelovati pri) tekmo potem je to uresničljivo

-če obstaja 20 ljudi, ki je pripravljano plačati 40€/osebo in streljat ter vsaj trije za cca 60€/dan delat potem je to uresničljivo

-razdelitev nalog in obveznosti ter kaj kdo in kdaj prispeva v izpeljavo dogodka (vodja tekmovanja, postavljalci tarč, dobavitelj materiala, video sistemov etc etc etc...)

-upoštevati standardna pravila (predvsem tisto o številu poizkusnih strelov, ki morda najbolj vpliva na to, da so naši rezultati tako dobri) ter pripraviti video sisteme.


Dejstvo je, da če se hoče dvignit kvaliteta streljanja bo treba zadevo zastavit resno in to z angažmajem praktično vseh sodelujočih dokler pa tega ni (vprašanje če je sploh toliko interesa - dosedaj ga ni bilo) je pa vse skupaj bolj mlatenje prazne slame. Vsekakor si pa potem ne smemo delat iluzij, da se gremo lahko konkurenčno borit v Bisley ali kamorkoli, kjer strelja svetovni vrh F-class, ker ob letno morda dveh treningih na 1000m nimamo tam kaj praskat.

Vse ostalo je pa to kar ponujata oba redna organizatorja dogodkov, ki so včasih bolj tekma včasih manj tekma v odvisnosti od dnevne forme in vremena :).
Odgovori
#2
Zdravo Mato,

zelo konstruktivno in jedrnato.Kar se tiče strelišč sem v letošnjem letu na vse načine poizkušal priti vsaj do enega termina /čeravno
sem imel obljubljenih več /vendar je kot po navadi ostalo pri obljubah. Očitno so osebni interesi v našem strelstvu /tudi drugod / pred skupnimi .
Nestrpno čakam ustanovitev zveze za streljanje na velikih razdaljah ,ki bo , če sem pravilno obveščen , rešila nekaj problemov .ki jih imamao.Kar se tiče sodnikov naj omenim ,da naša zveza / ASZS /plačuje le te RO€30 in RK € 50 .


Video sistem ,ki ga omenjaš bi bil rešitev za mnoge probleme ,ki jih imamo z našimi strelišči .Upam ,da se bomo lahko kdaj dobili na strelišču /katerem koli / in preizkusili nekaj teh ter izbrali najboljšega za nadaljne streljanje.
Kar se tiče predstavnikov pa na žalost ne vidim drugega načina kot tega .da skličemo sestanek vseh zainteresiranih in jih izvolimo .A si predstavljaš ,da bi glasovali po forumu ? To bi bilo zelo zabavno .

LP Boro :)
Odgovori
#3
F klas je v resnici do ureditve kakega privat strelišča, ki bi omogočalo kvalitetno izvedbo utopija .

Od lanskega leta se ni naredilo čisto nič .

Zgornja postavka za tekmo je za 4 ure streljanja. Torej bi bilo treba najprej imeti opravka z strelci, ki pridejo na tekmo tudi samo za 17 strelov oz 32 ne pa tista kjer imajo vsi kup variant kako še enkrat odstrelit Open ali F-TR pa ,če bi se dalo pa vse skupaj še ponovit na vsaj 3 razdaljah ,pa povsod seveda še nastrelitveno tarčo z poljubno prob, češ kaka pa je to tekma na kateri se poči pod 50 šusov :((

Glede na stalno prepucavnje okoli najboljšega strelca oz ekipe zgleda, da je medalje je treba podelit vsaj do 10 mesta pa kar vsem ekipam ker res ne vem, če obstaja kaj bolj patetičnega kot te ekipe, ki se zbobnajo 5 min pred štartom samo za kak dodaten pleh,pleh torej obvezno za vsakega, ki bi ga rad. =D>

Videosistemi se v zadnjih 3-4 sezonah niso prav nič razširili tako, da ni za pričakovat kakega resnega preskoka v 2015, dokler imaš 2-3 med vsega 20 tekmovalci je to približno tako kot ,če jih ni.

če se misli streljat 300 in 500m je škoda govorit of F klasi.
Odgovori
#4
> Boro said:

> Video sistem ,ki ga omenjaš bi bil rešitev za mnoge probleme ,ki jih imamo z našimi strelišči .Upam ,da se bomo lahko kdaj dobili na strelišču /katerem koli / in preizkusili nekaj teh ter izbrali najboljšega za nadaljne streljanje.

kakšne buče pa spet prodajate .... če bi zainteresirani 10% energije, porabljene za klobasanje, investirali v izdelavo video sistema, bi že zdavnaj vsi gledali svoje tarče na zaslonu, ne pa šele ko jih dobiš nazaj po tekmi.

Dve leti nazaj smo pripravili video sistem, ki je koštal 220€, dela preverjeno na 1000m, bil je na posoji pri več strelcih in še vedno dela. Takrat smo tudi objavili katere komponente sem kupil na ebay, pa razen Matota in mogoče še enega posameznika nihče ni zmaknil riti in si ga naredil, zato tudi sedaj ni za pričakovati, da se bo karkoli spremenilo.
Odgovori
#5
V glavnem bi bilo pa najbolje, če bi strelci vsaj enkrat zavil k zahodnim sosedom italjanom pogledat kako zgleda F klas tekma. Fantje vam bi z veseljem pokazali vse kako in kaj potem bi lahko imeli vsaj malenkostno predstavo kaj je potrebno za izvedbo F klas tekme.
http://www.nrai.it
![](http://www.nrai.it/wp-content/gallery/ca...C_0038.JPG)
![](http://www.nrai.it/wp-content/gallery/2-...CN0479.jpg)
[]()https://www.youtube.com/watch?v=pVp5_3lA...freload=10
Odgovori
#6
http://www.nationaltarget.com/index.php/...eb7d497dc0

http://www.pistoleer.com/shooting-targets/highpower/

Tud cene tarč so dokaj ugodne tako, da še zajebancije s tiskom ni...
Odgovori
#7
To sem že enkrat objavil ampak popam še enkrat leto kasneje samo za ilustracijo kaj mora zagotovit organizator za F klaso

Štenderje za gigantske tarče , delujoč video sistem, ki ga zagotovi organizator (vsaj do nivoja postavitve WiFi omežja) pa seveda ekipo, ki vse to postavi/pospravi in rihta med tekmovanjem.

Attached files [Image: fb4e0c15450044401fffeece7e5372.jpg] [Image: e8112836939b55c3a533c799fddd78.jpg] [Image: 015a718ea328d18c2a4fbab9db7c06.jpg] [Image: 32c08117fa50dc5a0cafa2142f40f0.jpg] [Image: 53379e6dedf6153ce4dd61052faad2.jpg] [Image: f59111961476cef24dd1b1382ff64f.jpg] [Image: 1dfd2aff92c77a776e8bb4ba0c4248.jpg]
Odgovori
#8
Glede tega,da za F-Klaso ni bilo nič narejenega se nebi strinjal.Če ne drugo smo poskusili organizirati EU ligo ,katero nismo ,
kot organizatorji , mogli izpeljati zaradi že omenjenih razlogov .Očitno bo potrbna še volja širše skupnosti /predvsem tistih ,ki organizirajo tekme / ,da bomo začeli z to disciplino .

Nasprotno so naši sosedi Hrvati naredili , kar smo se dogovorili in organizirali tekmo /na enake tarče kot Italijani ,Španci /na 300 in 600 M . Drugo leto se menimo ,da bodo organizirali , zaradi zanimanja , najmanj dve .Če ne bo drugače bomo organizirali DP za leto 2015 v F-klasi na Hrvaškem ??.

Kar se tiče pa streljanja na 300 in 500 M pa menim ,da je bolje streljati tudi na teh razdaljah kot ne streljati sploh .Seveda so razlike in vse se začne pri 500 M vendar se je treba prilagajati na trenutne zmožnosti.

Na koncu naj ponovim ,da smo člani ICFRA .

LP Boro :)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)