Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
STI TM Series 6.0, kal. 9x19
#1
Ima kdo od vas to pištolo?
Kako se obnese za precizno streljanje napram ostalim? Velikost grupe ipd...
Kaj bi bile alternative tej pištoli, če govorimo zgolj in samo o preciznosti?

Saj sem gledal po forumu, pa nisem nič pametnega našel.

Poleg tega forum ne omogoča iskanja po samo treh črkah, apel za administratorje... ;)
Odgovori
#2
Elo takole ne bo slo :)

Velikost grupe in vse ostalo je prej odvisna od streliva, tvoje roke in vsega ostalega. Naceloma so vse 6" pistole vec ali manj zmozne odlicnih rezultatov, odvisno pa od strelca in vsega ostalega.

Ce nekomu ta pistola 100% odgovarja, se ne pomeni da bo tebi...Velikost roke, nacin prozenja...etc...etc...etc....enako strelivo...nekdo zaprisega na 115gr strelivo, pa to ne pomeni da je tebi enako OK. Ker ce malce cukas bos imel boljsi rezultat z 124gr recimo.

Skratka pri pistoli bos najprej moral poizkusiti kako ti pase v roko, kako se ti zdi prozenje, ti je pomembno da ima nastavlijo prozenje ali ne in se in se in se....

Sport II, Sig X226, STI 6", ProArmis 6" celo H&K 6" so vse vrhunske pistole, ki lahko naredijo vrhunske rezultate....
Odgovori
#3
Hvala za odgovor... Sem se kar bal da bo nekaj v tem stilu :) Saj veš...

Naročenega imam sicer proarmisovega protargeta, ki pa bo dobavljen junija.

Revolver ima svoj, si pa sedaj za vsako tekmo pištolo sposojam, pa mi ni do tega, da vsakič streljam z nečim drugim, vsak ima nastreljeno in nastavljeno po sebi, zato si za to prehodno obdobje omišljam nekaj svojega.

Se bojim (vsaj kolikor se sam poznam) da si bom za ta kratek čas kupil neumnost. Lepo neumnost, a vseeno neumnost...

Najbolje v moji kratki karieri sem streljal s sposojeno (Bojan J) CZ TS, nevrjetnih 97 krogov, tako da razum govori v prid tej, srce in oči pa so daleč v juniju, črno-zlat protarget.


Še enkrat hvala in se vidimo!!!
Odgovori
#4
Ne poslušej teh neumnosti. Ko človeku zmanjka argumentov napiše "vsega ostalega" in to celo 2x. Kos je vrhunski in če ti je všeč ga kupi. Ta jajca o tem kako sede v roko so samo izgovori strelcev za pomanjkanje vadbe in kilometrine.
Odgovori
#5
Ne nori in pocakaj na protarget, saj bo junija letos, ne drugo leto.
Razen, ce imas viska eurov,da bos imel dva precizna kosa  Hand
Odgovori
#6
Jaz pa pravim, kaufni, če ti šoldi in plac v omari niso problem...  :-D
Odgovori
#7
kolega je znan po reklu "ti jo kar kresni, saj si dec pa ti je lahko pol žal" :)
Odgovori
#8
Elo, če iščeš informacije, potem pričakuj odzive, tipične za SLO forume (če si elo iz sux-a in alterja, potem veš, o čem govorim :) ) : kakšen objektiven, kakšen malo zavisten in kakšen ciničen.

Verjetno je res, da po desetletjih streljanja narediš grupo s čimerkoli, kar pljuva svinec, a do tja je dolga pot. Če si lahko privoščiš igračo, ki ti je všeč in ti sede v roko, jo vzemi in z užitkom pridelaj potrebno kilometrino.
Poleg tega stanje na trgu kaže, da preciznjakarski kosi vztrajno pridobivajo po par % na ceni letno in pri morebitni prodaji ne boš naredil (prevelike) izgube, sploh če bo ponudba za novo primerna.
Odgovori
#9
@nalim
ja, taisti "elo"... :)
Odgovori
#10
He, he Elo... jaz te čisto razumem, sem tudi sam sprašil na hitro 5jurjev za dve pištoli.... sedaj me pa Proarmisove lepotice rajcajo, da raje ne grem nič v Maribor, da me ne zakurijo, ko jih bi šlatal  Doh 
Prostor v omarah je, ampak se držim nazaj... dokler mi bo uspevalo  Mrgreen ... aja, potem je tu še Rex Zero 5.0  Whistle ... pa upam, da Rojal jeseni spet organizira uvoz iz ZDA, ker bi imel tudi novi Stagarms AR-15 v .308  Whistle
Odgovori
#11
Če imaš finance in če ti je všeč jo kupi. Itak nam je to hobi. Pa kot so že zgoraj omenili, cene orožja gredo navzgor, tako, da na dolgi rok pomoje ne izgubiš veliko (če sploh kaj).
Kako se pa strelja z njo pa nimam pojma.
Odgovori
#12
Kot ponavadi so vsi pametni, da se mi prav čudno zdi, da nismo druga Švica, kot nekateri mislijo...Ti je Alien čisto realno odgovoril. Ne vem, kaj ima to veze z nevoščljivostjo?? Jaz bi vsekakor pištolo vzel prej v roke, če misliš vsaj malo resno pristopiti k stvari. Če pa imaš višek soldov in kupuješ igračo za svoje srce je pravzaprav čisto vseeno kaj pravijo drugi.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#13
(19-04-2017, 18:23)Mat Kurja Napisal: Ne poslušej teh neumnosti. Ko človeku zmanjka argumentov napiše "vsega ostalega" in to celo 2x. Kos je vrhunski in če ti je všeč ga kupi. Ta jajca o tem kako sede v roko so samo izgovori strelcev za pomanjkanje vadbe in kilometrine.

To niso nobena jajca. Nekdo ima malo roko, nekdo ima ŠAPO. Kot da bi rekel, da so vsem prav rokavice enake številke. Zakaj že Glock prilaga nastavke za oblikovanje prijema? Zakaj si že vrhunski olimpijski strelci dajo delati ročaj po meri!? Ker so bebci ne, pa ne znajo streljat in imajo izgovor...

Če ti kupuješ pištole "na pamet", brez da jih primeš v roko, je to tvoja stvar. Generalni nasvet za nakup pištole pa vsekakor je, da jo najprej PREIZKUSIŠ, tako kot marsikaj drugega (avto, motor, rokavice, smuči, čevlje etc.).
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)