Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uporaba nastavljivega zadnjega merka
#21
(20-10-2016, 12:10)turist Napisal: Bobo, ti kaži različne načine, jaz pa sem v Rombonovem in Kristianovem postu dobil potrditev, da nikogar nisem učil krive vere!
Je pa najbolje, da te svoje trditve dokažeš na tarči! :))

Hehe. Noben ni rekel, da si koga učil krive vere. Večina res meri tako, ne pa vsi. Dejstvo je, da če meriš pod črno, ponovljivo držiš razmik belega polja, če pa meriš v center je pa težje držati ponovljivo namerilno točko.

Zmotilo me je edino ko si tako skočil na jabka zakaj mu je rekel naj meri v center. Dejansko pa si spregledal kaj mu je napisal. 5cm črno piko. Če bo to uporabil na 25m bo z lahkoto držal namerilno točko ponovljivo tudi če bo meril v center. Če mi ne verjameš kar probaj sam.

Če greš pa na tarčo kot je napisal Kristjan je pa črno polje malenkost večje in sploh za začetnika je sigurno bolje, da meri pod piko, ker bo grupa bolj točna.
Odgovori
#22
Menite, da je fiksni merek (originalni na 75 TS) potem popolnoma neuporaben za precizno streljanje ali naj počakam še nekaj časa in šele potem menjam na nastavljivega?
Odgovori
#23
Menite, da je fiksni merek (originalni na 75 TS) potem popolnoma neuporaben za precizno streljanje ali naj počakam še nekaj časa in šele potem menjam na nastavljivega?

Zavisi od tega, kako s tem merkom zadevaš s strelivom, ki ga običajno uporabljaš, oziroma od tega, kako velike grupe delaš. Če si dovolj dober, da 9 strelov od desetih spraviš v črno (20 cm) na 25 m se ti bo menjava merka zelo obrestovala, če pa je grupa bistveno večja, pa se lahko učiš tudi z originalnimi fiksnimi merki.

Lep pozdrav, Marko
Odgovori
#24
(20-10-2016, 14:06)Gargamel36 Napisal: Menite, da je fiksni merek (originalni na 75 TS) potem popolnoma neuporaben za precizno streljanje ali naj počakam še nekaj časa in šele potem menjam na nastavljivega?

A, ti nisi prej streljal niti z zračnim orožjem,da sprašuješ taka vprašanja??
Če misliš streljat preciznjaka, boš moral pa tudi sam menda priti do nekih spoznanj.
Kaj pa o tem vedo tebi povedat tvoji klubski kolegi?
lp.    Pa še enkrat-prim pištolo ,pa streli.
Odgovori
#25
Gargamel: Fiksni merki so seveda neprimerni za precizno streljanje. Sploh če imaš ambicije nametati krogle v črno polje. Nastavljivi merek je potrebno imeti:
- ker meriš pod črno polje je potrebno nastaviti merek, da bodo zadetki nato v centru - fiksni so ponavadi nastavljeni za merjenje v center. Tam pa slabo vidiš točnost poravnave.
- zaradi različnega streliva ki ga boš uporabljal

Sicer pa so ti ostali že vse povedali.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#26
A kdo ve kje na internetu se za posamezne mikrometrske oziroma nastavljive merke najde korak enega klika?

Da dopolnim tabelco brez uporabe šiviljskega metra...


Priponke
.xlsx   KLIK-vs-POI-move.xlsx (Velikost: 12,21 KB / Prenosi: 215)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)