Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izmet okvirja na pištoli
#1
Zdravo

Vprašanje za poznavalce....na pištoli HK P30 zadnje čase opažam, da mi ne izvrže okvirja ob pritisku na gumb za izmet. Sicer gumb dela normalno, tudi okvir se za kak slab cm spusti iz uvodnika okvirja, to je pa tudi to. Tudi ob hitrem zasuku pištole v stran ne dobim zadosti inercije da bi lahko hitro izvedel menjavo le tega...potrebno si je pomagat z drugo roko.

Včasih je tole funkcioniralo brez problema....
Morda potrebna menjava okvirjev? Sicer niso videt nekaj zmahani, čeprav mi na enem zaklep ob zadnjem izstreljenem naboju ne ostane v zadnjem položaju..

Ima še kdo podobno težavo?

Ali rešitev..

lp
Odgovori
#2
Če še nisi, dobro očisti kanal v okvirju pištole, odprtina kamor se vstavi nabojnik (ne spomnim se primernejšega izraza Mrgreen ), in pa razstavi in očisti tudi nabojnik.
Odgovori
#3
Podobno se mi je dogajalo  na Shadow-ki.
Par vzrokov sem našel:

-gumb za  izmet nabojnika sem premočno pritiskal, tako da je nabojnik v prvem trenutku sprostilo, nato pa znova stisnilo. Nabojnik, jasno, ni mogel drseti dalje navzdol,

-spojnica, na kateri je tudi ročica, ki zadrži zaklep, ko je nabojnik prazen, ima malo večji odmik od zaklepa (malo prevelike tolerance pri izdelavi?). Posledično je bil stik /prekrivanje med zobom na ročici in followerjem zelo majhno, dogajalo se je, da se je follower pomaknil /zdrsnil ob zobu in se zagozdil. Ročico spojnice sem malenkost "poravnal" , da seže zob malo globje in ta napaka se več ne ponavlja.

-občasno se dogaja, da se nabojnik, podobno, kot je opisano zgoraj, malo premakne in potem neha drseti. Edino, kar sem ugotovil, je, da se to vedno dogaja z istim nabojnikom, s preostalimi nikoli.  V čem se ta nabojnik razlikuje od ostalih, pa še nisem uspel razvozlati.

Vse opisano se dogaja s praznim nabojnikom (suhi trening). Drugače je  na YT filmček, kjer možakar razlaga, kako se zgornji naboj med ciklanjem pištole premakne preveč naprej in krogla pritiska ob ročaj in preprečuje drsenje nabojnika iz pištole.

Upam, da bo kaj od tega pomagalo tudi pri HK-ju
Odgovori
#4
Zdravo

Razstavil, očistil oba okvirja....nič.
Razstavil pištolo, pobral dol obe platnici in hrbtišče......okvirja odletita ko da sta na raketni pogon..
Sestavim, spet enako....Ni efekta....se upirata.

Pa razumi zakaj je tako.
Platnici in hrbtišče nimajo na videz nobene veze z izmetom nabojnikov...

lp
Odgovori
#5
Jaz sem imel podoben problem na CZ 97 , vijaki s katerimi so bile pritrjene platnice (če si preveč zategnil ,so bile lesene platnice) so se na notranji strani dotikali okvirja in je vse skupaj štekalo. Vijake sem sam malo pobrusil( skrajšal) in je bilo vse OK.
Odgovori
#6
Jaz imam  na CZ TS -ki  enak problem, vendar samo ko je nabojnik poln, kot bi ga rahlo napihnilo, 
s praznim teh težav nimam.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)