Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(22-11-2015, 10:59)WMR17 Napisal: https://www.youtube.com/watch?v=0S1F7DY0...detailpage

prava resnica,skrita javnosti... Clap
Odgovori
(22-11-2015, 11:51)Mato Napisal: Dvomim bi prej rekel, da večina pač ne uporablja interneta in posledično ne vedo za to. Na forumu lov sem dal besedilo, ki je bilo objavljeno tu in ga je ogledalo 28 uporabnikov.  Je pač tako, da se večina ne ukvarja s stvarmi, ki so online.

Me pa glede na reakcije nekaterih tu prav nič ne čudi, ker nekateri stalno zganjajo neko zdraho in razdor povsem brez potrebe.

večina lovcev, še iz tako zakotnih krajev dobivajo tiskano glasilo LZS. Če mogoče kdo pozna dotične, bi bilo zelo koristno objaviti poziv lovcem v glasilu.  Načeloma bi to moralo storiti vodstvo LZS ampak ti so precej bolj zaposleni  s tem da bi bili lovci izvzeti iz ukrepov, kot pa da se skupaj upremo ukrepom...
Odgovori
http://yle.fi/uutiset/finland_files_rese...an/8473138

Finland and Czech Republic against EU gun ban!
[T)wo countries, Finland and the Czech Republic, oppose the stricter measures, arguing that their unique national policy would be detrimentally affected as a result.
“We support the directive, but we have a national defence-related concern that should be resolved over the course of the process,” said Finland’s Interior Minister Petteri Orpo after the November 20 meeting in Brussels.
Finland and the Czech Republic have both submitted their reservations about the proposed amendments to the EU. The Czech Republic has a long history of permissive gun control, permitting citizens to carry a concealed weapon for self-defense.
Sweden has also said it would have difficulty accepting a decision that would limit the kinds of firearms people can use for hunting, a concern Finland also shares.
Note: other countries may follow, e.g. Slovakia and Malta
Odgovori
V glavnem naslednja faza poteka 30.11 ko bo ta papir obravnavan na nivoju EU komisije , do sedaj je bil to samo white paper , od tu naprej pa je samo od upora zoper predlog odvisno kako hitro gre to skozi , lahko v par mesecih lahko  traja leto lahko pa se zavrne.

[Image: 238502c.jpg]
Odgovori
(22-11-2015, 13:35)Kristian Napisal: večina lovcev, še iz tako zakotnih krajev dobivajo tiskano glasilo LZS. Če mogoče kdo pozna dotične, bi bilo zelo koristno objaviti poziv lovcem v glasilu.  Načeloma bi to moralo storiti vodstvo LZS ampak ti so precej bolj zaposleni  s tem da bi bili lovci izvzeti iz ukrepov, kot pa da se skupaj upremo ukrepom...

Sem bil na to temo na sestanku na centrali LZS in so rekli ,da do januarja ne bodo nič objavlali ,saj že imajo vrstni red in naslove za članke.Kot ,da je vse to v granit vklesano.

Kasneje sem z njimi kontaktiral glede nadaljne akcije in jim predstavil dosedanje ukrepe vključno z tisto prijavo na upravno inšpekcijo zaradi LD Slovenj Gradec (žančani,lovsko državno prvenstvo) pa so bili užaljeni ker sem jim omenil, da bi drugače to lahko tudi LD ali LZS naredila saj se primarno tiče njih pa še lastno pravno službo imajo.

Oni delujejo samo iz ozadja preko političnih vez in njihov cilj je ,da bi bili izvzeti ,to so v določeni meri že dosegl.
Odgovori
Clap
Odgovori
pedrom hočejo dat otroke, nam bojo pa vzel šport, narobe svet.....
Odgovori
Primitiva.... Med strelci ni gejev a ne?
Odgovori
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...njena.html

orožje iz črnega trga.
Odgovori
(22-11-2015, 15:05)dani_79 Napisal: Primitiva.... Med strelci ni gejev a ne?

ne, so samo obične pederčine :)
Odgovori
(22-11-2015, 15:05)dani_79 Napisal: Primitiva.... Med strelci ni gejev a ne?

naj bo primitiva ali ne...
Odgovori
Zaenkrat samo Češka in Finska proti Eu Komisiji , do 30.11 sicer še par dni a ne bi preveč upal, da se bo nabralo še kaj dosti več držav.


Citat:Finland files reservations about EU semi-automatic firearm ban
The European Union has proposed amending its Firearms Directive to limit online weapon acquisition and ban certain semi-automatic firearms from private use. Finland has registered its reservations about the move with the European Commission, saying that its reservists currently use semi-automatic weapons in their military exercises.

[Image: orpo%20bryssel] Interior Minister
Europe is trying to make it harder for weapons to end up in the hands of terrorists. Hence, the European Commission’s November 18 call for a stronger coordinated European approach to control the use of weapons and fight against the trafficking of firearms.

The Commission proposes amending the EU Firearms Directive to make it more difficult to acquire firearms in the Member States. The EU Firearms Directive defines the rules under which private persons can acquire and possess weapons, as well as the transfer of firearms to another EU country.
Deactivated firearms and even flare guns would also be subject to stricter use and circulation rules as part of the amended directive.

Most of the European Union’s interior ministers have pushed to rush the amendment through, hot on the heels of the recent terrorist attacks in Paris that left 129 dead.

Two not on board

However two countries, Finland and the Czech Republic, oppose the stricter measures, arguing that their unique national policy would be detrimentally affected as a result.
“We support the directive, but we have a national defence-related concern that should be resolved over the course of the process,” said Finland’s Interior Minister Petteri Orpo after the November 20 meeting in Brussels.
Finland and the Czech Republic have both submitted their reservations about the proposed amendments to the EU. The Czech Republic has a long history of permissive gun control, permitting citizens to carry a concealed weapon for self-defense.
Sweden has also said it would have difficulty accepting a decision that would limit the kinds of firearms people can use for hunting, a concern Finland also shares.

Orpo: Apples and oranges

Finnish reservists use semi-automatic weapons in their refresher course training.
All conscripts that have completed military service in Finland are placed in reserve and are required to attend refresher courses from time to time. Refresher courses form an essential part of the peacetime training system of the Finnish Defence Forces and have a significant impact on the country’s defence capability.
How the stricter directive will affect gun collectors in Finland is also a problem. The Commission proposes including collectors in the scope of the law, since collectors have been identified as a possible source of firearms traffic. In the future, collectors will have the possibility to acquire firearms, but would be subject to the same authorisation and declaration requirements as private persons.
“The concerns in question are completely different in scale. I don’t want to downplay the importance of the issue (reservist firearms) for Finns or the national defence aspect; it must be taken seriously. It must be taken care of, but even so, the fight against terrorism is a big concern,” said Orpo.
Hunting and military exercises
Semi-automatic firearms ready themselves for discharge again immediately after firing, allowing the wielder to shoot as quickly as the trigger can be pressed until the weapon runs out of ammunition.
According to the Ministry, reservists use the firearms in so-called practical shooting exercises, for “practical shooting practice in scenarios that mimic real-life weapon use”.
Several semi-automatic sporting rifles and shotguns are also currently available for hunters’ use.
EU sources contacted by the Finnish Broadcasting Company Yle did not initially understand the use of semi-automatic firearms for hunting, and were not familiar with Finland’s reservist operations.
Interior Minister Orpo’s reservation appeal only made mention of Finland’s national defence concern.


http://yle.fi/uutiset/finland_files_rese...an/8473138
Odgovori
Če bi samo tole novico prebral, in ne bi vedel nič drugega, bi se strinjal, da ja, taki predlogi so pa res ok. Se pravi, da moramo omejit orožje tako, da ne bo prišlo v roke teroristov (v tej točki nekdo, ki nič ne ve o tem, že predpostavlja, da ga le-ti dobivajo tako, da ga kradejo tistim, ki ga posedujejo legalno). Novica tudi omenja "bolj strog nadzor", v kar vključuje tudi plavž, samo implicitnost je kurba, a ne.
Odgovori
(22-11-2015, 13:49)mr.T Napisal: V glavnem naslednja faza poteka 30.11 ko bo ta papir obravnavan na nivoju EU komisije , do sedaj je bil to samo white paper , od tu naprej pa je samo od upora zoper predlog odvisno kako hitro gre to skozi , lahko v par mesecih lahko  traja leto lahko pa se zavrne.

[Image: 238502c.jpg]

Nisem prepričan, da bo 30.11 to šele obravnavano s strani EU komisije. Če prav razumem je to bilo že storjeno in je predlog že šel naprej v EU parlament in koncil. Če bo tam večina za in ne bo amandmajev       
bo lahko zelo hitro sprejeto in objavljeno, nato pa so na potezi posamezne države, da spremenijo svoje zakone. Kako hitro bodo pri nas uskladili zakon in kaj bodo notri zapisali je pa drugo vprašanje.
Odgovori
V Sloveniji, bi lahko MNZ in MORS, dejansko začal razmišljati o spremembi obrambne in samozaščitne doktrine in koncepcije!

Glede na to, da so jim pa na voljo "ogromna" sredstva in da se slovenija "lahko privoči tudi večkratnik sedanjih prispevkov" (beri da še sedanje zahteve komaj izpolnjujemo) za zagotvlanje obrambe in zaščite bi morda vloga strelskih in lovskig društev bila bolj obrambeno in zaščitno integrirana.

Ne morem verjeti, da bo naša politka nasedla populizmu dveh EU komisarjev!?
Odgovori
Bravo Miran!!! tako se dela!!!

Kdor pozna kakega lovca ali ima kontakt naj ga pokliče in mu pojasni za kaj točno se gre in da naj LD pritisnejo na območne zveze in te na vrh zveze, da se začnejo premikat...
Odgovori
Na eGunu se je pojavil link za podpis peticije.
Odgovori
(22-11-2015, 13:58)mr.T Napisal:
(22-11-2015, 13:35)Kristian Napisal: večina lovcev, še iz tako zakotnih krajev dobivajo tiskano glasilo LZS. Če mogoče kdo pozna dotične, bi bilo zelo koristno objaviti poziv lovcem v glasilu.  Načeloma bi to moralo storiti vodstvo LZS ampak ti so precej bolj zaposleni  s tem da bi bili lovci izvzeti iz ukrepov, kot pa da se skupaj upremo ukrepom...

Sem bil na to temo na sestanku na centrali LZS in so rekli ,da do januarja ne bodo nič objavlali ,saj že imajo vrstni red in naslove za članke.Kot ,da je vse to v granit vklesano.

Kasneje sem z njimi kontaktiral glede nadaljne akcije in jim predstavil dosedanje ukrepe vključno z tisto prijavo na upravno inšpekcijo zaradi LD Slovenj Gradec (žančani,lovsko državno prvenstvo) pa so bili užaljeni ker sem jim omenil, da bi drugače to lahko tudi LD ali LZS naredila saj se primarno tiče njih pa še lastno pravno službo imajo.

Oni delujejo samo iz ozadja preko političnih vez in njihov cilj je ,da bi bili izvzeti ,to so v določeni meri že dosegl.

Hm, pa zdravniški pregled, če že, bi bil bolj potreben za lovce kot za športno na strelišču, tam ni gozda in grmovja in gobarjev, ki jih kdo lahko zamenja za divjad...
Odgovori
(22-11-2015, 15:53)95krogov Napisal: V Sloveniji, bi lahko MNZ in MORS, dejansko začal razmišljati o spremembi obrambne in samozaščitne doktrine in koncepcije!

Glede na to, da so jim pa na voljo "ogromna" sredstva in da se slovenija "lahko privoči tudi večkratnik sedanjih prispevkov" (beri da še sedanje zahteve komaj izpolnjujemo) za zagotvlanje obrambe in zaščite bi morda vloga strelskih in lovskig društev bila bolj obrambeno in zaščitno integrirana.

Ne morem verjeti, da bo naša politka nasedla populizmu dveh EU komisarjev!?
Nekaj, kar bi nedvomno moral biti močan argument, ne nazadnje pa se je to pokazalo tudi v naši zgodovini, saj osamosvojitvena vojna ni temeljila na profesionalni sestavi. Naši sosedje so v tako v času pomanjkanja ljudi in opreme, ob upoštevanju tedanjega embargo na uvoz orožja, v HVO vabili lovce skupaj z njihovim orožjem, ki sicer ni bilo najprimernejše, vendar veliko bolje, kot nič. Ne gre pozabiti tudi drugih profilov, ki so v kritičnih časih neprofesionalno služili naši domovini. Morda se kdo še spominja prisluškovanj, ki so ga izvajali radio-amaterji, če navedem zgolj en primer.

Posest orožja različnim posestnikom predstavlja različne stvari, nedvomno pa vsi, aktivno ali pasivno, predstavljajo obrambni potencial, ki ga ni za zanemarjati, še posebej v sedanjih turbulentnih časih, prav tako pa pomembnega vprašanja, kot je obramba domovine, ni smelo graditi zgolj na doktrini mednarodnega vojaškega sodelovanja.
Odgovori
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/je-l...sta-859712
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 5 Gost(ov)