Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lapua 220 scenar L
#1
Pozdravljeni, zanima me, če je kdo poizkušal te krogle v kalibru .308 Win. Ne najdem nobenih podatkov o količini in vrsti primernega smodnika, VV katalog se konča pri 200 grn kroglah za ta kaliber. Preizkusil bi jih zato, ker imam izredno dolgo (beri skurjeno) ležišče v cevi in mi 185 grn krogla sedi komaj 2 mm v tulcu. Vem, da bo počasi treba razmišljati o zamenjavi cevi, vendar puška še vedno lepo grupira, če delam skok v polja  0.4 mm, krajše pa tako-tako. 22o scenar L pa je hudo dolga krogla in ima še dosti rezerve v smislu podaljševanja naboja, samo ne vem, če je priporočljiva za .308, najbrž bi bila bolj primerna  za 30-06. Cev imam 24 colsko, korak navoja pa 1: 10, streljal pa bi tja do 300 m, za kaj dalj je najbrž kamen.
Za vse uporabne informacije se vam že vnaprej zahvaljujem, mogoče pa kdo pozna tudi lažje krogle, samo da so daljše kot lapua scenar 185, pa bi poskusil s temi najti uporaben load.
 

Strelski pozdrav božo
Odgovori
#2
V .308 pozabi nanjo ker boš imel hitrosti okoli 2500(mogoč) in še stabilnost bo zelo vprašiljiva  pri tej hitrosti (morda da na 1:10 če je res 100% tok). Sem probal s VV150 (~41) se mi zdi in RS60 (~44) pa ni lih neko veselje verjetno bi rabil RS70 da bi prišel nad to (če).

To je kugla za raznorazne .30cal magnume in ne .308 čauro, ki je palček napram kugli...
Odgovori
#3
Ja  potem bo res treba iti v nabavo nove cevi. Ali ima kdo kakšne dobre izkušnje s puškarjem glede vrezovanja ležišča in kakšen je sploh postopek glede nabave. Vzel bi najbrž LW cev, ker slišim, da so najlažje dobavljive in dovolj kvalitetne, dileme imam le okoli kalibra, kaj mislite na 6.5 creedmor, čeprav bi potem to spet potegnilo za sabo dodatne stroške, kot so novi tulci, pa matrice, pa  najbrž še kaj. Je pa še ena opcija, da kupim še en ocevljen mehanizem od Howe in odpadejo vse sitnosti okoli iskanja puškarjev, cenovno je najbrž tam-tam. Sem pa zadnjič v Tarči videl enega hudega Sabatija z rdečim kopitom in debelostensko cevjo, samo ne vem, kako naj ženi razložim, kaj rabim še eno puško, pa že zdaj je sef poln. No ja pa cena je 1800, kar me tudi malo nervira, je pa Muc rekel, da je za razred boljša od Howe ali Tikke, tako da bo najbrž še velika dilema pred odločitvijo. 
Lp božo
Odgovori
#4
kak 300WM ali NM ja z 220g v 308 pa je to brezveze.
Odgovori
#5
pri menjavi cevi se dobro pozanimaj pri puškarjih kaj in kako glede kalibrov in cevi; če ima kdo sploh kakšen reamer in katere cevi ter ležišča ti lahko zrihtajo.
Odgovori
#6
Tale je verjetno res malo prevelika. V TRG22 sem uporabljal amax 208gr, ki je bil še stabilen v 1:11 cevi dolžine 26''
Dobil cem celo 2.600fps, ampak je to zelo ostra polnitev, ki ni lih za vsak dan (in začetnika). Rabil sem tudi hBn coating na kroglah in cevi da je tlak še ostal na znosni ravni, ker je brez tega taka brzina bolj nedosegljiva. Lahko pa dokaj dobro strelja pri 2.400fps ampak to nekako nima smisla...

LPK
Odgovori
#7
Hvala za nasvete, z 220 grn ne bom niti poizkušal. Potem je najbrž res najboljša varianta nov ocevljen mehanizem od howe za 8oo ojrov, pa samo prestavim sprožilec in kopito, naredim beding in veselo pokam naprej. Mi pa tisti sabatti ne da spati, samo konkurenca se oborožuje s Kelblyi in na golaž tekmah poka 150/150, tako da itak nimam več za burek.
Odgovori
#8
ali pa narediš 150/150 s Sabatti-jem za 1,8k
Sam sem bil precej skeptičen do tega ampak tole se kaže kot ena najboljših fabriških pušk. Sicer malo robata na detajlih ampak več kot očitno so pogruntali nekaj hudimano dobrega glede obdelave cevi, ker se je zadnje čase v SLO nakupilo tam okoli 20 kosov pa jih vsi samo hvalijo...
Odgovori
#9
(11-07-2018, 16:49)Marks Napisal: pri menjavi cevi se dobro pozanimaj pri puškarjih kaj in kako glede kalibrov in cevi; če ima kdo sploh kakšen reamer in katere cevi ter ležišča ti lahko zrihtajo.

Klemen Šteh ima rajber za 308w/ Match lezisče, samo dočakat da naredi je pa problem. Mogoce ce gres v zapor za eno leto pa da se ti ne mudi..
Odgovori
#10
Mogoče samo opozorilo pred nakupom omenjenega Sabattija:
- za udeležbo na tekmah v F-TR disciplini je lahko problem v skupni masi (puška + optika + montaža + bipod), ki ne sme presegat 8,25 kg.
Drugače pa odlična puška, kjer je s pravim strelivom omejitev za max. rezultat zgolj strelec sam.
Odgovori
#11
to so te flinte?
http://www.sabatti.it/en/products/tld-re...ion-rifle/
http://www.sabatti.it/en/products/tld-go...on-rifles/
[Image: carabina-da-tiro-a-lunga-distanza-sabatti-red-dx.jpg]
[Image: sabatti-tiro-a-lunga-distanza-carabina-T...era-dx.jpg]
Odgovori
#12
To je to...
Odgovori
#13
Saj mi je povsem jasno, da je za dober rezultat potrebno še vse kaj drugega kot le lepa  (da ne rečem dobra) puška. Pa saj sami veste, kako  izgleda, ko otrok v trgovini zagleda novo igračko, pa noče iti ven, dokler ni njegova. Pa sem bil malo skeptičen do Sabattija, ker je Mr. T. v enem od prejšnih  postov  omenil, da Italjani ne znajo narediti dobre puške, potem pa mi Kristijan natre sol v rano in napiše, da so puške odlične in jih pohvalijo.Zato me je kar naenkrat začel glodati črv dvoma, kaj pa če nista Muc in Kristijan v navezi in bi rada samo pobasala bogato provizijo, jaz pa bi še zmerom pobiral nehvaležna 9. mesta pri Rajkotu? :-D
No v glavnem puška ni čisto taka kot na zgornji sliki, ima aluminijasto kopito in saržer, za težo sem pa pozabil vprašat, samo doslej so mi tehtali puško samo na tekmi balkanske lige, na ostalih pa lahko pokaš tudi s tankom, če ga imaš, samo plačaš štartnino in gasa. Na kakšne bolj resne tekme pa itak ne hodim, ker sem še prezelen in tam nimam kaj iskati.
Lp božo
Odgovori
#14
par dni nazaj sva z mr.T jem tisto rdeče čudo (iz Tarče) vlačila po rokah... Res je dokaj na meji, cev je dolga in debela, zato bi moral najti res lahek bipod in paziti na težo daljnogleda, če bi hotel ujeti 8,25kg (govorim malo na pamet, ker nisem tehtal in računal)...

http://www.sabatti.it/en/str-prototype-f...308-rifle/
Odgovori
#15
Da še jaz natrem malo soli na rano...
V našem strelskem društvu imamo že osem Sabattijev (laminirano ali plastično kopito, 308 win, dolžina cevi 650 mm) in prav vse so se pokazale kot izjemno natančne do razdalje 300 m ( na večje razdalje še nismo streljali). Skupno maso smo rešili z bipodom lastne konstrukcije.
Lp
Jani
Odgovori
#16
aha. tale puškica. zanimive karakteristike...

[Image: sabatti-str-sport.jpg][Image: sabatti-str-sport-22-kat.jpg]

[Image: sabatti-str-sport.jpg]

[attachment=10209][attachment=10210]
[attachment=10211]
Odgovori
#17
(13-07-2018, 09:01)BJ1 Napisal: Da še jaz natrem malo soli na rano...
V našem strelskem društvu imamo že osem Sabattijev (laminirano ali plastično kopito, 308 win, dolžina cevi 650 mm) in prav vse so se pokazale kot izjemno natančne do razdalje 300 m ( na večje razdalje še nismo streljali). Skupno maso smo rešili z bipodom lastne konstrukcije.
Lp
Jani

V Italiji v mestu Vicenza je bil že v drugo velika rastava lovskega in športnega orožja v začetku februarja kjer je mogoče videti celoten prodram Sabattija in vseh ostalih znanih evropskih firm in povem vam, da je kaj videti in slišati. Moram reči. da se mi sabattijeve ostrostrelske puške zelo dopadejo v vseh pogledih so puške ne pa futoristična krepela, ki ne veš kako bi jih prijel, izdelujejo pa cevi konvencionalne, poligonalne in multiradialne in vse ostale uporabne pritikline.
Priporočam ogled razstave v februarju, saj Vicenza ni daleč pa še napaseš si oči za celo leto naprej.
Odgovori
#18
Ja zdaj ste me pa res zrajcali do konca, razmišljam le še o kalibru. Kot vidim se da dobiti tudi v 6.5 krat 47 lapua in za ta kaliber že imam matrice in vse ostalo skupaj s prijateljem, ki pa se je potrudil za kelblya, Marcha in še nekaj poceni dodatkov za okoli 10 jurjev vse skupaj.
Odgovori
#19
(12-07-2018, 07:32)HenrikVIII Napisal:
(11-07-2018, 16:49)Marks Napisal: pri menjavi cevi se dobro pozanimaj pri puškarjih kaj in kako glede kalibrov in cevi; če ima kdo sploh kakšen reamer in katere cevi ter ležišča ti lahko zrihtajo.

Klemen Šteh ima rajber za 308w/ Match lezisče, samo dočakat da naredi je pa problem. Mogoce ce gres v zapor za eno leto pa da se ti ne mudi..

To je problem res...ampak se bo tudi to uredilo, počasi nekdo nabira znanje in se opremlja prav v ta namen...menjave cevi z vsem kar pritiče zraven, vse te puške bodo to rabile in to zelo hitro...ne moreš čakat na montažo nove cevi leto ali več to mora bit narejeno v parih dnevih sicer ne vzameš v delo.
Odgovori
#20
Tine take rabimo in mislim, da jim dela ne bo zmanjkalo! Clap
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)