Ocena teme:
  • 4 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov
Danes sem bil na sestanku na LZS (skupaj z Maretom) in Biatloncih(skupaj z Tomažem) , oboji nič ne vedo, nihče jih ne  obvešča ,oboje je resno zaskrbelo čeprav so zadeve kar precej bizarne.

Pri lovcih zelo skeptično gledajo na  šefa, ki je v delovni skupini in ne vedo v kateri vlogi je tam (kot elemet represivnega aparata?)bojijo se, da ne zastopa njhovih interesov ampak ......
Vse se jim je zdelo, da tako pe že ne bo šlo naprej a to so utvare , zaskrbelo jih je šele ko smo jim našteli koliko bo to povprečno LD in lovca koštalo . Tudi oni so bili v utvari, da njih pa ne bodo gledali, pa sem jim razložil kako so prav oni (LD Žančani) prvi dobil batine.

LZS ima lastno pravno službo oz pomoč za svoje člane tako ,da smo sveda opzorili kaj le ta služba počne in zakaj LD ne ugovarjajo na Inšpekcijske odločbe,da naj pošlejo članom obvestilo,da je pravna služba na voljo prav za take primere.
Ne pa dosedanja praksa kjer se prepognejo naprej in malo vazelina...

Pri biatloncih , ti fantje so že po aktualnem ZORO vsak dan hodijo po rdeči črti ,raje na pišem kaj vse je narobe.

A fantje se bodo obrnil dalje ,poslali bodo poizvedbo na MNZ in dalje tako da se bo začelo dogajati tudi iz njihove smeri mi pa nadaljujemo dalje po 'chain of command' naprej na Smučarsko zvezo, ki je lastnik orožja in strelišča . Potem pa seveda dalje na OKS ,pa naprej.... končna postajo aktualni ministri.

Zgleda da bo moment in masa pritiska proti tej delovni skupih kmalu precej večja.

Na žalost so vse zveze, ki imajo kaj z orožjem razen naših amaterskih zvez (tudi tu so ponekod vodilni ex-policisti in vojaki, ki si napačno domišljajo, da njih pa ne bodo gledal)  pod vodstvom policijskih oz vojaških 'big wigs' ,ki so najprej policaji in vojaki šele nato vodje teh zvez , tako da se ob primerni avtoriteti vse preveč hitro postavijo na stran represivnega aparata.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov - od mr.T - 03-11-2015, 16:58



Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)