Ocena teme:
  • 4 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov
(05-02-2016, 16:06)romunov Napisal: Izgleda, da ima Andrej veze na Inšpektoratu. Na moja vprašanja, razen prvega "muštra", ne odgovarjajo, kljub rednim pozivom.

Sem že večkrat tuhtal, da bi organiziral pohod na strelišče. Iz Šentvida, čez Toško Čelo, Katarino, Tehovec, Studenčice do Goričan, na strelišču odpokamo in gremo z avtobusom iz Medvod v Ljubljano. Kak športni dres s štartno številko gor, kak znak sponzorja, ne pozabimo na zaščito sluha in vida, et voila. Puško, lovskega videza, pa kar direkt na rami, a ne. Glede na tale dobis je to čist izvedljivo.


Pa še definicija varnostne cone, če smo že bolj papeški od Frančiška:


Citat:varnostna cona je posebej določen in označen prostor na strelišču, kjer lahko strelec brez ukaza vodje streljanja prosto rokuje z izpraznjenim orožjem, ga razstavlja, sestavlja, popravlja ali čisti.

Romunov se kaj pomeni izpraznjeno orožje:
   orožje je izpraznjeno, ko je pri pištolah izvlečen nabojnik in izpraznjen nabojnik (brez nabojev), pri puškah prazen nabojnik, izpraznjeno ležišče naboja v cevi, zaklep ali repetirni mehanizem v zadnjem položaju, pri revolverjih prazen vrtljivi bobnič. 
PRAZEN NABOJNIK!!!!
Sedaj pa poglej kaj mi pise glavni inspektor! Res ne vem več za kaj gre! A nič bat mi bodo že morali pojasniti kako to da glavni inspektor ne pozna zakonov!
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov - od andrejf - 08-02-2016, 18:38



Uporabnikov, ki berejo to temo: 33 Gost(ov)