Ocena teme:
  • 4 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov
Citat:Naj opozorim tudi na izrazito nehvaležno situacijo v kateri so se zaradi trenutne zakonodaje znašli tudi inšpektorji. Na eni strani je njihova dolžnost skrbeti za varnost, na drugi pa v zakonodaji ne obstaja jasna metodologija za določanje kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da lahko govorimo o varni uporabi takšnega objeta. Tako se presoja o tem prepušča individualni obravnavi, kar sistemsko ustvarja neenakost obravnave, na drugi pa tveganje, da se določeno stanje ob nadzoru označi za varno, kasneje se to morda izkaže, da temu morda le ni bilo tako.

Po omojem mnenju je smiselno, da se zakonodaja zastavi "na široko", da zajame stanje duha v določenem prostoru in času (in kulturi) in zajame kar se da največji del možnih primerov. Drugače povedano, da zajezi res najbolj aberantne primere, ostalo pa je odprto.

Na primer primer Pokljuka-Žančani. Inšpektorji so deloval popolnoma pravilno v enem primeru in popolnoma nepravilno v drugem. Določila zakona je potrebno razlagati v smislu prvega člena, da se zagotavlja varnost in zdravje. Ker je biatlon že dolgo uveljavljena disciplina z jasnimi pravili in relativno ustaljeno prakso, se je odločil, po posvetovanju s strokovnjamom, da je na Pokljuki vse v najlepšem redu.
V Žančanih ni izhajal iz te teze, in se je pač vsedel na stvari, ki so se mu zdele, da bi lahko bile napačne, s strokovnjakom pa se ni posvetoval.

Menim, da je ZOro OK, seveda pa bi bil lahko boljši. Konec dneva smo problem še vedno ljudje. Vaši in naši sorodniki, ljubi sosedi in kolegi pivci. Vsak po malem, eni pa zelo več.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov - od romunov - 15-02-2016, 10:58



Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)