Ocena teme:
  • 4 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov
Citat:Mimogrede imam nekaj vprašaj za zagovornike trditve, da je obstoječa zakonodaja ustrezna. 
Kako bi dosegli poenotenje izvajanja zakonodaje na področju strelišč (njihova zahteva za enakost pred zakonom, ki je docela na mestu), brez, da bi sprejeli zakonodajo z natančnejšimi opredelitvami?
Kako si predstavljajo izogniti se pravnim posledicam obstoječe sodbe sodišča (sklicevanju inšpektorata nanjo) s tega področja (preprečiti možnost, da izstrelek zapusti strelišče)?


Skratka misliš, da je za tisto noro sodbo kriva pomanjkljiva zakonodaja. Še huje, zakonodajo, naj bi dopolnili v smeri, da bi pravno pokrili take neumnosti? To sodbo je treba opredeliti, kot sodno zlorabo in ne kot podlago za sodno prakso!

Potem izobraževanje in izobrazba inšpektorjev. To je tako, kot v javni upravi, ko v primeru zlorabe pooblastil (dokazani), največkrat slišimo, da bo potrebno dodatno izobreževanje. Verjetno bi bilo to sprejemljivo, če bi stroške plačali akterji sami, pa ne med delovnim časom ampak bi morali vzeti dopust. Drugače teh zlobnežev, ne bomo nikdar spravili k pameti. Saj bi jih rad drugače opredelil in se sprenevedal, kako jim manjka izobrazbe in podobne neunosti, ampak pokvarjencev, se ne da spremeniti z korenčkom.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov - od Desc - 15-02-2016, 17:48



Uporabnikov, ki berejo to temo: 7 Gost(ov)