Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(23-11-2015, 21:17)Mato Napisal: Dejte prosim mal postov prebrat, ki jih pišete in se tako zelo zgražate kako lahko ljudje ne marajo orožja...

Orožje ni problematično nobeno niti legalno niti ilegalno, lopata je lopata problem je v ljudeh in kot smo že 1000krat rekl in se več al manj strinjal težava je v tem kako nekdo nekaj uporabi in ne v tem kako je to dobil in kaj je to one bilo. Seveda se lahko debatira kako pride neko orodje nekomu v roke in kako to preprečit ampak fokusirat debato na predmet je ravno POINT in MANTRA, ki jo nasprotniki orožja gulijo do nezavesti.


Semantična pravilnost je osnova in če padeš že na tem je kasneje težko kaj resnega iz tega narediti.

Pazite prosim na izražanje (pa ne mislim s tem na bullshit okrog vulgarnosti ali pa žaljenja) in uporabljajte točne termine, ker so ključ do kvalitetne javne razprave.

Citat:24ur je danes v dnevniku zelo realno povedal, seveda g. Tomaz iz trgovine, da je problem predvsem nelegalno orozje in ne legalno, predstavljen je bil tudi postopek pridobitve, opredeljen kot zahteven.

24ur je danes v dnevniku zelo realno povedal, seveda g. Tomaz iz trgovine, da je problem predvsem v kriminalcih, ki uporabljajo orožje pridobljeno na črnem trgu in ne zgubljajo časa in denarja s pridobivanjem dovoljen za nakup orožja. Nadaljuješ pa lahko v smislu, da je bistveno se fokusirati na kriminalce in črni trg kajti srž problema leži tam in ne pri poštenih lastnikih legalnega orožja, kjer so pogoji hrambe in pridobivanja dokaj zapleteni in dragi.

Lepo si me dopolnil Clap
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od milans - 23-11-2015, 22:14
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50



Uporabnikov, ki berejo to temo: 7 Gost(ov)