Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
bsemtex Napisal:Spoštovana gospa Lina,
Spoštovani gospod dr. Igor Šoltes,

Prosim ne glejte slovničnih napak, sem pa poslal to nazaj g. Šoltesu.
Jaz pri teh zadevah ne bi vrgel puške v koruzo tudi ,če je mogoče brez efekta.

Vse lepo in prov a ne mešat begunske problematike z problematiko orožja to ima obratni efekt od željenega(vsakdo, ki to meša izpade idiot) . V dopisih se je treba razumno argumentirat.

Glede deko orožja je komsija z pomočjo strokovnjakov CIP pripravila čisto korekten pravilnik in to je čisto ok in z podpret . A deko orožje nima nič z orožjem, ki je na orožnih listinah in za katerega je treba že po obstoječih zakonih opraviti zapleten in drag postopek pridobivalnja dovoljenj ,zdravniških pregledov,'varnostne preverbe' in usposabljanja. Iz tega pravilnika je čisto jasno razvidno, da so ostali predlogi narejeni ad hoc brez resnega razmisleka, saj  naprej pravilnik na dolgo in na široko določi onesposobitev potem pa , dodatni predlog zahteva uničenje onesposobljenega.

Glede domnevno predelanega onesposobnljenega orožja uporabljenega v napadih Charlie Hebdo naj bi šlo za filmski deko po Slovaških predpisih  torej 100% delujoče orožje omejeno na rabo slepih nabojev . Nov pravilnik o onesposobitvi to 100% regulira.

Orožje kategorije A je po vsej EU že zdaj ilegalno a to ne preprečuje kriminalcem in terroristom dostopa do tovorstnega orožja saj ga je v obtoku več miljonov kosov ,z pojavo novih kriznih žarišč naprimer Ukrajine, ki meji EU članice (Poljska,Slovaška,Mazarska, Romunija) in šengen mejo se je za ilegalni trgovino z orožjem tako kot v času razpada Jugoslavije in padcem oblasti v Albaniji ,odpru arsenal z nekaj miljoni kosi vojaškega orožja kategorije A nad katerim je Ukrajinska vojska že davno zgubila kontrolo.
Po drugi strani pa članice EU tudi same pošiljajo orožje v krizna žarišča tako v UKrajinu kjer je zaslediti pšiljke orožja iz Poljske Madžarske, Bolgarije etc. kot na bližnji vzhod v Sirijo.
Treba se je vprašat kaki pa so mehanizni z katerimi bodo ti novi ukrepi omejili dotok tega orožja iz kriznih območij ,sugurno ne z prepovedjo legalnega orožja še manj z nedelujočim Schngenom .


Pavšalno omejevanje pravic miljonom drzavljanov EU na račun neznanja in nestrokovnega dela lkomisije oz posameznega komisarja ,večji del predlogov je bil pripravljen ad hoc in zelo očitno brez strokovne javnosti. je treba jemati enako resno a so to zahteve po še večjih poblastilih za obveščevalne službe in ostal varnostni aparat ,pravice lastnikov orožja ali pa TTIP , sproščanje regulacije za GMO ali izpuste ispušnih plinov vozil.

Kako zdaj Zeleni oz poslanec izvaja selekcijo nad pravicami, ki jih bi ali pa ne omejeval. Ali ni neodgovorno podpirati predlogov brez razumevanja le teh , kaj vse potem takem EU Komisja daje v EU parlament kjer to poslanci na lepo oči potrdijo , torej kje in kdaj potem delujejo za svoje volilce.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od mr.T - 25-11-2015, 16:11
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50



Uporabnikov, ki berejo to temo: 26 Gost(ov)