Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
@Tomanejc:

Odličen komentar, ni kaj Clap Upam, da bo predramil vsakogar, ki namesto uporabe direktne akcije živi v slepem prepričanju, da se bo zadeva rešila v korist strelcev sama po sebi, po liniji najmanjšega odpora. Glede na izkušnje se mi zdi, da je takih večina.

Glede peticije na change.org imaš prav, saj gre za neformalno zadevo, ki ni obvezujoča in je EP torej ni dolžan upoštevati. Bolj relevantna bi bila uporaba portala za peticije na strani Evropskega parlamenta, kjer celo že obstaja nekaj peticij na podobno temo, vendar mislim, da se večina te možnosti ni poslužila. Sicer tudi za to ni neke garancije, da bo karkoli pomagalo, ampak gre pa za malo bolj formalno obliko oddajanja podpore.

Kar se tiče lobiranja, pa bi se morali res združiti in najeti lobista, čeprav pa ta zadeva ne bo ravno poceni in tako izven dosega marsikatere zveze. Na evropskem nivoju bi zadeva lahko uspela, ampak se mi zdi, da nam manjka komunikacije. Poleg tega pa zaenkrat niti nimamo zveze, ki bi združevala civilne uporabnike orožja. Vsaj pri nas smo športni strelci v manjšini, lovcev je veliko, vendar se zaenkrat zdi, da jih zadeva kaj pretirano ne zanima, pa tudi od trgovcev, ki imajo več sredstev za lobiranje, ni nekega posebnega odziva, čeprav bodo v prvi vrsti oškodovani poleg nas oškodovani tudi oni.
Pri tem bi nam dodatno lahko pomagali še veliki evropski proizvajalci orožja (tudi v ZDA bi se 2. amandma verjetno že sesul brez zadostne podpore ameriških proizvajalcev orožja), vendar so - kot je bilo že napisano - zaradi že zdaj dokaj težavne orožne zakonodaje enostavno naredili križ nad evropskim civilnim trgom in se pretežno koncentrirali na ameriški civilni trg, zato od njih nekega haska najbrž ne bo.

Osebno se mi ena od enostavnih in ne preveč dragih možnosti zdi tudi predstavitev naših argumentov evropskim poslanskim skupinam, ki ne sledijo "new age" doktrini, po kateri je orožje ne glede na namen največje zlo, ki ga je potrebno izkoreniniti. Obstaja nekaj strank, ki ne zagovarjajo ravno slepega sledenja nesmiselnim diktatom Evropske komisije (upam, da ni tako samo na papirju) in smiselno bi bilo angažirati slednje.
Seveda bi bilo smotrno oblikovati profesionalno izjavo z bistvenimi argumenti - pri pisanju posameznikov se namreč lahko hitro najde kdo, ki bo potrebo po civilnem orožju povezal z begunsko problematiko, s čimer nam bo ne glede na sporno toleriranje nekontrolirane imigracije vsem pridelal negativen predznak.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 26-11-2015, 08:39
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50



Uporabnikov, ki berejo to temo: 27 Gost(ov)