Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Vse kar je polavtomatsko je lahko avtomatsko to je point, ki ga nihče ne omenja v tej fazi še. Ko sprejmejo to načelno prepoved bodo sledile pa še take dodatne argumentacije kaj tu ni jasno -> v ZDA to delajo že od 80ih dalje.

To kar debatirate je zgolj izraz strahu, kaj mi bodo vzeli, a bi lahko mojo ljubico prebarval v roza in potem ne bo zgledala grozno, kaj če moja ljubica nosi normalne hlačke namesto tangic a jo bodo še vedno birokrati poželjivo gledali itd....

Preprosto treba je ostat na stališču, da noben od teh ukrepov ne vpliva na črni trg in na načine pridobivanja orožja s strani teroristov ali wanna be "medijskih zvezd". Stvar glede deko orožja se pa vleče že iz 2010 ali 2011 ko bi Komisija že ZDAVNAJ morala sprožiti postopke proti tistim državam, ki niso spoštovale deaktivacijskih standardov (KI SO ŽE VELJAVNI) in posledično je Komisija tista (če se že gremo kdo je kao kriv -razen seveda muslijev), ki ima umazane roke in se sedaj poizkuša s taktiko zamegljevanja in preusmerjanja pozornosti rešiti odgovornosti.

V končni fazi se nihče od poslancev niti vas ne vpraša:

Fakti:
- komisija oz. birokrati so vedeli, da se v določenih državah ne držijo oz. uporabljajo različne standarde za deaktivacijo
- države s takimi standardi so to vedele
-prodajali so zadeve po internetu in pošiljali zadeve na določene naslove

Vprašanja:

Kje je bila policija, varnostne službe?
Ob vsej tej noriji po zbiranju podatkov, spremljanju ljudi, novi tehnologiji, kratenju osebne svobode, nadzoru, izmenjavi podatkov, vohljanju za državljani KAKO JE MOŽNO, da neka oseba mirno kupi ZNANO pomanjkljivo deaktivirano orožje brez da bi kdor koli to vedel in z njim pobije v glavnem mestu ~130 folka?
Kdo je odgovoren, da nobenemu ni bilo jasno kaj se pripravlja kljub vsakodnevnemu trobljenju o nevem kakšnih aktivnostih varnostnih služb?

Moj odgovor:

Ker je to kar vam politika predava popoln bullshit, vse tisto o nadzoru in spremljanju je pesek v oči in izgovor zato, da jemljejo svobodo košček po košček in da je pravi fokus ne na morebitnih teroristih ampak na omejevanju svobode poštenih državljanov in spremljanju predvsem denarja in za davčne potrebe vsi ostali zbrani podatki pa so ali ignorirani (ker jim koristi, da nekdo pobije mal ljudi zato, da lahko potem pod pretvezo varnosti prodajo omejevanje svobode) ali pa zaradi nesposobnosti spregledani. V Franciji sedaj kot odgovor na pokol pripravljajo spremembe Ustave, ki bodo zgolj in le omejevale pravice in omogočale državi legalno nadlegovanje državljanov, NIHČE pa ne vpraša kje so bili varnostni organi, ko se je deaktivirano orožje "po pošti peljalo v Francijo", ko so pacienti, ki so obiskovali Bližnji vzhod streljali, se urili in uvažali orožje in konec koncev KAKO bodo uradniki, ki jih državljani Francije plačujejo kaznovani za svojo nesposobnost.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Mato - 08-12-2015, 09:53



Uporabnikov, ki berejo to temo: 15 Gost(ov)