Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
JRC Napisal:
Klemenc: lahko vprasas, kje pa je Fajonova izrazila svojo kritiko?



Poslanka Fajonova je predprejšnji torek zvečer objavila svoj odgvor na veliko število pošte, ki jo je prejela od nas. Da bi razumela podrobnosti sem jaz nekajdni zbiral vaša mnenja, ki smo jih potem v ožji skupini predelali.
Na osnovi tega je odgvoorila, da bo do predloga EC zelo kritična predvsem v tistem delu, ki je populističen in ki bo škodljiv za legalne imetnike orožja.
Glede na to, kako smo se pogovarjali verjamem da poslanka Fajonova ne bo zadeve posploševala in bo kot predsednica (podpredsednica?) odbora SDP poslnske skupine za varnostna vprašanja zadosti kritična do predlaganih sprememb in da bo nardila vse kar je v njeni moči, da bo direktiva primerno uravnotežena predvsem pa da ne bo škodljiva za legalne imetnike orožja.
Seveda smo govorili tudi o delu direktive, ki trgovino z orožjem, nabor ključnih delov in njihovo označevanje aktualizira glede na realno stanje (cev, zaklep, zaklepišče in receiver)

Naj povem še to, da je ga. Fajonova sama spoznala, da predlagana sprememba in prepovedi kategorije B7 ne vplivajo na ilegalno trgovino z orožjem, kar pa bi moral biti prevotni namen teh sprememb.

Tako, eni smo tudi malo bolj konkretno delali in malo manj kritizirali...
Za v bodoče tudi predlagam, da se vzdržimo sarkastičnih komentarjev.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od 95krogov - 14-12-2015, 22:24



Uporabnikov, ki berejo to temo: 19 Gost(ov)