Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Hvala Kristian!

Sem prebral in vidim, da so amandmaji v nekaterih točkah celo bolj strogi, kot so bili prvotno predlagani v Direktivi

Citat:In Category B, the following point is added: "7a. Magazines with a capacity of more than 10 rounds". ... the person concerned shall register those magazines or essential components in writing with the competent authorities.
Magazini z visoko kapaciteto bi spadali v B kategorijo in bi bil potreben vpis v orožni list. Kako, ko pa magazini nimajo tovarniških številk? To je v praksi praktično neizvedljivo.

Citat:In Category C, the following point is added: 6. Firearms under categories A, B, C and D that have been deactivated in accordance with Commission Regulation on the deactivation."
Deko orožje bi bilo dovoljeno le, če bi bilo onesposobljeno po novih standardih. Sklicujejo se na ˝Commission regulation on deactivation˝, kjer pa je v nasprotju z amandmajem navedeno, da se ta ne nanaša na orožje onesposobljeno pred sprejetjem teh standardov. To bi pomenilo, da bi moralo desettisoče kosov deko orožja romati do puškarjev da se jih dodatno deaktivira. Če bi vsi Slovenski puškarji opravljali samo dodatno deaktivacijo na vseh kosih, bi za to potrebovali več let, ta čas pa bi imeli lastniki v posesti nezakonito orožje.  Kako bo to mogoče na tistih kosih, ki so že sedaj popolnoma zavarjeni? 

Citat:enclose a proof of liability insurance covering personal injury and property damage when applying for a firearms licence.
Vsak kos orožja bi moral biti zavarovan (kot npr. avtomobili), da se v primeru povzročitve telesne poškodbe ali materialne škode lahko oškodovancu izplača odškodnina ali pokrije škoda. Še en nerealen predlog. Koliko bi to stalo lastnike orožja, da bojo lahko služile zavarovalnice?

Citat:Member States shall arrange for their duty surplus stock weapons hitherto used by their police, customs and military to be destroyed. (No firearm used by the police, customs or military shall end up on the private market.)
Nič več prodaje vojaških zalog na civilni trg, ampak samo v uničenje. Četudi gre za redke zgodovinske kose, ki so še vedno v skladiščih nekaterih vojska.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od p0gi - 06-03-2016, 04:21



Uporabnikov, ki berejo to temo: 27 Gost(ov)