Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
@ p0gi
Republika Hrvaška ima orožno zakonodajo, ki povzema obstoječo evropsko direktivo, ima nekaj nesmislov, ki so prisotni tudi v slovenski, poleg tega pa imajo še nekaj dodatnih.
Skrb zaradi vojnih veteranov je iz tega vidika v celoti neutemeljena, seveda pa tovrstna zakonodaja ne ureja neregistriranih uporabnikov (vprašanje, ali izpolnjujejo pogoje za posest) ter neregistriranega orožja (možnost prostega odtujevanja komurkoli).

@ Raccoon
O liberalnem pristopu bi lahko govorili, le v kolikor zadeva zakonsko ne bi bila regulirana.
To, da zakonodaja dosega določene zastavljene cilje, ne pomeni, da je ta liberalna (morda le liberalnejša od sedanje), temveč, da je skladna z načeli, kako naj bi bila kakovostna zakonodaja koncipirana.

@ Ales
Tudi sam se načeloma strinjam, da nekatere vrste sredstev niso primerne za to, da bi jih posamezniki posedovali, bi bilo pa potrebno resno prevetriti sedanjo kategorijo A, o čemer sem obširno že pisal. Načeloma se tu z Matom strinjava, mejo bi bilo potrebno postaviti pri ne-selektivnih sredstvih, za katere ni drugega legitimnega načina uporabe.
Seveda ne gre zanemariti dejstva, da, v kolikor je posameznik zelo motiviran, tudi takšna sredstva lahko pridobi s tem, da jih ukrade (državnim institucijam?), izdela, ali predela, nezmožnost legalne posesti pa mu delo le oteži, kar je nedvomno prav.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 08-03-2016, 10:29



Uporabnikov, ki berejo to temo: 42 Gost(ov)