Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Periodično zdravstveno preverjanje bi bilo smiselno, če bi lahko to komisija utemelji na osnovi statistike incidentov.  Tega pa seveda nimajo, kar pomeni, da je ta predlog namenjen:
- medicinskemu lobiju, ki si bo omastil prste ali pa
- socialni segregaciji imetnikov orožja (kar je mnogo bolj verjetno).

Po mojem mnenju gre tukaj za čisto socialno segregacijo, saj je jasno, da se bo na ta način ta hec spet dodatno podražil. Orožje bo na ta način več kot očitno dostopno samo še eliti. 

Vedno se da napisati dovolj širok spisek bolezni, da lahko takoj razorožiš polovico nacije. Vzemimo samo en primer, diagnoza raka je že en tak primer, oseba je pač v psihično vprašljivem stanju in posledično "neprimerna" za posedovanje orožja.
In zakaj elite ne bodo imele tega problema?, no vsi iz medijev poznamo primer Zidarja, Bavčarja. Ta dva, za razliko od ostalih smrtnikov, očitno nimata nobenih problemov z zdravniškimi mnenji. 
  
P.S.
Mimogrede, zakaj pa se ne preverja stanje verovanja posameznika? Po informacijah, ki jih lahko dnevno poslušamo po TV, je znano, da se teroristi nenadoma versko radikalizirajo. Torej je to super indikator za omejitev posesti orožja. No EU komisija, zakaj ne predlagate periodično preverjanja stanja verovanja pri posameznikih?
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Raccoon - 12-04-2016, 22:58



Uporabnikov, ki berejo to temo: 21 Gost(ov)