Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(04-06-2016, 08:00)Bacekjon Napisal:
(03-06-2016, 07:27)Kristian Napisal:
(02-06-2016, 20:22)kimber Napisal: Na slovenskem se je pojavila ena nova teorija, namreč da če si ob 3/4 orožja to še ne pomeni razorožitve.

to sem tudi slišal, namreč avtoriteta na MNZ je zagovarjala teorijo, da je ukinitev in zaplemba orožja kategorije B7 nepomemben problem, saj je v SLO samo 370 kosov te kategorije...

Tega modela iz MNZ bi bilo potrebno odstaviti, saj krši zakone in ustavo. Ni namreč pomembno, koliko filatelistov, zbiralcev metuljev ali pa lastnikov B7 je v Sloveniji. S pravnega vidika je pomembno le in zgolj ali delajo kaj protizakonitega, nevarnega ali v škodo drugih.

Vse dokler se filatelisti, zbiratelji metuljev in lasniki B7 držijo zakonov in ne delajo nič škodljivega ali protizakonitega, ne bi smelo nikomur niti v sanjah priti na pamet, da jim prepove njihovo dejavnost ter zapleni njihove reči.

Če pa neka uradna oseba brez kakršne koli pravne podlage zagovarja ukinitev neke dejavnosti, bo jutri lahko prepovedano tudi jadralno padalstvo (saj jih je samo 700...), pojutrišnjem pa še lastništvo psov težjih od 10kg (so potencialno nevarni...), samo zato, ker si je nekdo izmislil, da je zdaj treba neko stvar prepovedati, čeprav je zakonita in ne dela nobene škode. Ja, to so delali v fašizmu in nacizmu. Izgleda, da gre EU v to smer.

Še nekaj: če je "ukinitev in zaplemba orožja kategorije B7 nepomemben problem", zakaj se s tem tako nepomembnim problemom potem intenzivno ukvarja celotna mašinerija EU?

Jebemti, končno je neka uradna oseba povsem nehote priznala, da piškavih 370 kosov registriranega B7 v Sloveniji ne predstavlja nikakršnega problema. Ne varnostnega, ne kriminalnega, saj je teh kosov čisto premalo, pa še registrirani so.

Seveda pa se mi naravno zastavi vprašanje, zakaj ga potem sploh hočejo prepovedati in odvzeti?

Enostavno zato, ker smo strelci očitno tretirani kot nekakšni marginalci, ki naj ne bi predstavljali prevelikega odpora.  V primerjavi s celotno populacijo nas je relativno malo, pa tudi razdrobljeni smo na lepo število medsebojno relativno nepovezanih organizacij. Da ne govorimo o tem, da nimamo široke podpore javnosti zaradi dlje časa trajajoče "anti-gun" propagande. Hočeš-nočeš moramo priznati, da je EU v globokem socializmu, kjer se je oblast tako, preventivno in za vsak slučaj vsake toliko znesla nad kakšnimi posamezniki ali skupino...izgovor se je že našel.

Sem že rekel - če tole uspe, ni izključeno, da bodo s takimi in drugačnimi izgovori prepovedane tudi stvari, ki so danes še samoumevne. Ampak do takrat nas bo elita itak tako skregala med sabo, da bo vsak okopaval le svoj vrtiček. Pa bomo "uživali" v t.i. "nanny state", kjer bo država od zibelke do groba predpisovala naš sleherni korak.

Pa da ne pozabimo, da moramo zdaj odgovoriti na predloge skupine GENVAL. Prihodnjo sejo imajo že 24.6., kjer bodo najbrž obravnavali tudi direktivo.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 07-06-2016, 07:21



Uporabnikov, ki berejo to temo: 18 Gost(ov)