Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(15-12-2016, 01:15)Kristian Napisal: dejte si prosim prebrati tale apdejt s strani Vicky Ford. To je sedaj tak kupleraj, da je v primerjavi z njim začetna prepoved B7 orožja prav blagodejna, kot kamilice...

Nobena prepoved za lastnike orožja ni dobra, ker je žal vse prevečkrat utemeljena izključno na neargumentiranem populizmu.

Kaže, da je EK zaradi pritiskov strelcev izgubila nekaj zagona, ampak žal to še zdaleč ne pomeni, da se je vdala, kar se vidi iz trenutnega predloga. Trenutna verzija je totalen kaos - mešanica prohibicije in navajanja nekih potencialnih izjem ni ne tič in ne miš. Tako skrpucalo si dejansko vsak od zakonodajalcev (EK, nacionalni parlament,...) lahko razlaga po svoje, vsekakor pa bodo vse negativne plati padle na lastnika legalnega orožja, ki ga nihče ne posluša in jemlje resno, saj je po dikciji EK v skladu z modernimi načeli politične korektnosti potencialni terorist. S teroristi se pa ne pogajamo, kajne?  Doh

Strelci bi morali pristati zgolj na tisto, zaradi česar je bila uradno zaostrena orožna direktiva, in sicer urejanje neustreznih standardov deaktivacije orožja. S pogajanjem o detajlih smo namreč zašli globoko na spolzek teren, mnogi pa s(m)o hote ali nehote pristali na igro nasprotnika. Glede posameznih določil bi morali po mojem mnenju delati izključno na demantiranju trditev EK (vsaj tak pristop imajo v ZDA, ko je treba utišati kakšen "anti-gun" lobi) in ne na iskanju kompromisnih rešitev, pri čemer na koncu v veliki večini primerov odloči politična, propagandna, finančna ali kakšna druga moč udeleženih strank. In zdi se mi, da strelci pri nobeni od teh nismo ravno v neki močni poziciji. Vsaj deloma tudi zaradi naše razdeljenosti, pri čemer se s specifikami in težavami ostalih lastnikov orožja nočemo ukvarjati. Biatloncev in olimpijcev, ki streljajo z MK, "težkokalibraši" nekako ne zanimamo, lovci imajo spet neko svojo ideologijo, športni strelci smo pa zanimiva mešanica vsega in tudi dostikrat preveč okopavamo samo svoj vrtiček.

Mislim, da je zadnji čas za to, da pozabimo na razlike (ali zamere) in sodelujemo, sicer bo zadeva še vesela...ampak za strelce ne.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 15-12-2016, 10:46



Uporabnikov, ki berejo to temo: 9 Gost(ov)